X

Spiegel: Η Μόρια της Λέσβου είναι η ντροπή της Ευρώπης

«Καλώς ήλθατε στη φυλακή» έγραψε κάποιος με σπρέι σε έναν τοίχο. Βρωμάει ούρα και σκουπίδια, στο έδαφος εκατοντάδες πλαστικές σακούλες» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

Γράφει: TheToc team

Εκτενές ρεπορτάζ από το προσφυγικό κέντρο στη Μόρια της Λέσβου δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel.

Μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους, ωστόσο όπως περιγράφει ο ρεπόρτερ του περιοδικού «μπορεί κανείς να φορέσει ένα αδιάβροχο και να μπει στα κρυφά». Καλώς ήλθατε στη φυλακή» έγραψε κάποιος με σπρέι σε έναν τοίχο. Βρωμάει ούρα και σκουπίδια, στο έδαφος εκατοντάδες πλαστικές σακούλες» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

Έτσι λοιπόν μεταφέρει την φρικτή εικόνα που αντίκρισε: «Όποιος θέλει να δει τη ντροπή της Ευρώπης πρέπει μόνο να ανέβει έναν λόφο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα στη Λέσβο μέχρι να φτάσει μπροστά στο ψηλό τσιμεντένιο τείχος του προσφυγικού κέντρου στη Μόρια. «Καλώς ήλθατε στη φυλακή» έγραψε κάποιος με σπρέι σε έναν τοίχο. Βρωμάει ούρα και σκουπίδια, στο έδαφος εκατοντάδες πλαστικές σακούλες» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

«Σπάνια η κατάσταση στο νησί της Λέσβου ήταν τόσο δραματική όσο αυτές τις μέρες. Λίγο πριν έρθει ο χειμώνας στην Ελλάδα, 15.000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στα πέντε νησιά-hotspot του Αιγαίου», καταλήγει το δημοσίευμα.