Στα δικαστήρια οι κόρες της Λάσκαρη -Κόντρα για το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε η κόντρα ανάμεσα στις κόρες της ζωής Λάσκαρη.

sta-dikastiria-oi-kores-tis-laskari--kontra-gia-to-spiti-sto-porto-rafti
SHARE THIS
0
SHARES

Στα δικαστήρια συναντήθηκαν οι κόρες της Ζωής Λάσκαρη μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου εις βάρος της αδελφής της Μάρθας Κουτουμάνου.

Η κόντρα μεταξύ των κορών της Ζωής Λάσκαρη ξέσπασε για το  σπίτι στο Πόρτο Ράφτη που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους, Ζωή Λάσκαρη. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος της Μάρθας Κουτουμάνου υποστήριξε «αρνούμαστε την αίτηση. Δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί έχουμε παραδώσει τα κλειδιά» με την άλλη πλευρά να απαντά ότι «έχετε αλλάξει κλειδαριές!».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ως μάρτυρας, ανέφερε: «Είμαι ο πατέρας της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου. Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα που μέναμε εκεί μαζί. Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα τραπέζης στην Πειραιώς. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη, έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο όρισε διαχειρίστρια την Μαρία Ελενη Λυκουρέζου». Εξήγησε, δε, ότι σε αυτή τη μεζονέτα μένει η Μάρθα Κουτουμάνου και κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. «Ανήκει και στα δυο παιδιά το σπίτι. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση», πρόσθεσε.

 • Πρόεδρος: Πρέπει να φύγει από το σπίτι;
 • Λυκουρέζος: Πρέπει να δέχεται μεσίτες για να πωληθεί το σπίτι.
 • Πρόεδρος: Είναι λυπηρό να βρίσκονται οι δυο αδελφές στα δικαστήρια.
 • Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας. Αλλάζουν συνεχώς δικηγόρους.
 • Πρόεδρος: Είχαν προβλήματα και πριν το θάνατο της μητέρας τους;
 • Λυκουρέζος: Όχι σημαντικά, τα παραδοσιακά.

Όπως διευκρίνισε, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος η συμφωνία ήταν στην αρχή να μένει προσωρινά η Μάρθα μέχρι να πουληθεί. «Όσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη για να πάει μεσίτης τα τελευταία δυο χρόνια δεν μπορούσε να την βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει τηλέφωνα. Το σπίτι θα κατασχεθεί αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν. Πιέζουν οι τράπεζες. Για την θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μάρθα, απ’ ότι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ», επισήμανε.
Αναφορικά με τα κλειδιά που φέρεται να έδωσε η Μάρθα Κουτουμάνου στην Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε ότι η «παρουσία αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει κλειδαριές, δεν μπορούσαν να ανοίξουν. Η Μαρία Ελένη αυτό που θέλει να αξιοποιηθεί η περιουσία γιατί αλλιώς μιλάμε για οικονομική καταστροφή και για τα δυο παιδιά». Ο ποινικολόγος εξήγησε, στη συνέχεια, ότι σε άλλο ακίνητο στο Κολωνάκι, μετά από παραχώρηση της Μαρίας Ελένης, μένει η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου, Ζένια. «Η Μαρία Ελένη έχει κάθε διάθεση να τα βρουν. Το είχε πάρει η Ζωίτσα το ακίνητο για γραφείο, είναι ένα ημιυπόγειο 30 – 40 τμ το οποίο αποφάσισαν να μείνει η Ζένια», είπε.

Μάρθα Κουτουμάνου: Δεν είχαμε σχέσεις φοβερές με την Μαρία Ελένη

Η Μάρθα Κουτουμάνου εμφανίστηκε κατηγορηματική ότι η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ευθύνεται για τη σχέση τους και ότι δεν μιλάνε.  «Μου είχε στείλει μήνυμα ότι πλέον θα μιλάω με τον δικηγόρο της. Το έχω κρατήσει. Εγώ εμένα σε αυτό το σπίτι από όταν πέθανε ο άντρας μου».

 • Πρόεδρος: Μαλώνατε;
 • Κουτουμάνου: Απλώς δεν είχαμε σχέσεις φοβερές. Είχε στείλει πριν το θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε «όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις».
 • Πρόεδρος: Η μητέρα σας δεν θα ήθελε να είστε έτσι.
 • Κουτουμάνου: Όχι δεν θα ήθελε. Εγώ πάντως θέλω να πουληθεί το σπίτι. Κάποια στιγμή ένας μεσίτης που είχε έρθει το είπε στην τηλεόραση ότι ξεπουλάμε τα πράγματα της μητέρας μας. Εγώ δεν το ήθελα αυτό. Σταμάτησε για λίγο να κάτσει ο θόρυβος.
 • Πρόεδρος: Από το φθινόπωρο του 2017 που σας έστειλε το μήνυμα που λέτε δεν έχετε μιλήσει, ούτε ήρθε στο Πόρτο Ράφτη.
 • Κουτουμάνου: Όχι, ποτέ. Και άλλαξα κλειδαριές γιατί μας έκλεψαν.
 • Πρόεδρος: Με τα κλειδιά τι γίνεται;
 • Κουτουμάνου: Δεν άλλαξα όλες τις κλειδαριές γιατί δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Μόνο της εξωτερικής πόρτας και της κουζίνας. Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κουστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη πια.

Ερωτηθείσα γιατί υπάρχει η κόντρα, η Μάρθα Κουτουμάνου απάντησε: «Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι 500 τμ και έχω όλα τα βάρη μόνη μου. Κανείς δεν βοηθάει. Εγώ θέλω να πουληθεί και μακάρι να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο, είναι μεγάλο σπίτι».

Η δίκη ολοκληρώθηκε με έκκληση της Προέδρου για συνεννόηση μεταξύ δυο πλευρών: «Δεν μπορείτε να τα βρείτε πια;», είπε χαρακτηριστικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook