Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες]

Βοιωτία, Θεσσαλία, Πήλιο, Ιωάννινα, Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Κόνιτσα και ανατολική Χαλκιδική έχουν καλυφθεί από χιόνι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες]

Εκτός της Αττικής, στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, από την βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη.

Βοιωτία, Θεσσαλία, Πήλιο, Ιωάννινα, Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Κόνιτσα και ανατολική Χαλκιδική έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ παρόμοιο είναι το τοπίο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις. Ειδικότερα, στην Αργολίδα, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 32ο έως το 70ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ναυπλίου-Λυγουριού-Κρανιδίου και στο επαρχιακό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αχλαδοκάμπου, Καρυάς και Λιμνών.

Στην Αρκαδία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Τρίπολης-Πάτρας, από το 37ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Αχαΐας, στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 10ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς 'Αστρους-Αγίου Πέτρου, ‘Αστρους-Καστανίτσας και Λεωνιδίου-Κοσμά, καθώς και στην δασική οδό 'Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες]
Τρίπολη

Στην Κορινθία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τo 18ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων από τo 1ο χιλιόμετρο και άνω επαρχιακής οδού Τρικάλων - Καρυάς, από τo 16ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Δερβενίου - Γκούρας, από το 9ο χιλιόμετρο έως 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Κιάτου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Δερβενίου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Γκούρας - Λυκουριάς και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Περαχώρας-Σχοίνου.

Στην Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων έχει από το 13ο χιλιόμετρο έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος-Κρεμαστής, ενώ διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 24ο έως το 45ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης και στην επαρχιακή οδό Καρυών-Βρεσθένων.

H κατάσταση στη Φθιώτιδα

Ο χιονιάς τα ξημερώματα έκανε το πέρασμά του και από τη Λαμία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Το περισσότερο χιόνι έπεσε στο Καλαμάκι και τη Δίβρη, που το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους, ενώ λίγοτερο χιόνι έπεσε αυτή τη φορά προς τα χωριά της Υπάτης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, έντονη χιονόπτωση μέχρι και αυτή την ώρα στη νότια Φθιώτιδα (Λοκρίδα) και στη Βοιωτία, όπου όλη τη νύχτα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και δόθηκε αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή η εθνική οδός. Το πολύ χιόνι στη Φθιώτιδα και στο εθνικό δίκτυο έχει πέσει από την Αρκίτσα μέχρι και το Κάστρο.

Το χιόνι στις παραλίες της Λοκρίδας έφτασε μέχρι το κύμα. Στο ύψος του Μαρτίνου και σε άλλες περιοχές το χιόνι είναι περίπου στους 20 πόντους και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Στις 3:00΄ τα ξημερώματα δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για τα φορτηγά τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν στο εθνικό δίκτυο της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας μέχρι νεωτέρας.

Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο όσοι θα ταξιδέψουν στον άξονα Αθηνών - Λαμίας καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς Καρπενήσι, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο δρόμο προς Δομοκό και προς Μπράλο.

Μυτιλήνη: Χιόνια σε όλο το βόρειο Αιγαίο

Χιόνια σε όλο το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Ανοιχτοί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες] - εικόνα 2

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Χιόνια και στη Χίο

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χίου – Βολισσού έως την διασταύρωση του Πιτυούς, καθώς λόγω των χιονοπτώσεων από το πρωί της Πέμπτης, 29 Δεκεμβρίου 2016, ο δρόμος ουσιαστικά έχει κλείσει.

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες] - εικόνα 3

Σύμφωνα με το astraparis.gr, από την περιφερειακή ενότητα Χίου έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα (γκρέιντερ) για την διάνοιξη του δρόμου, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει και η ρίψη αλατιού για να μην παγώσει το χιόνι στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κουντουριάδης.

Επίσης, χιονίζει – χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στον δρόμο Σπαρτούντα – Διευχά, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και στον τμήμα του δρόμου μετά τον Άγιο Μάρκο, στον Προβατά.

Στα βόρεια του νομού, στην περιοχή της Αμανής, από το πρωί της Πέμπτης ρίχνει χιονόνερο και σποραδικά χιονίζει, χωρίς – ωστόσο – να το έχει στρώσει.

Κρήτη: Χιόνια στα Χανιά, χωρίς προβλήματα Ηράκλειο - Λασίθι

Σύμφωνα με το flashnews.gr, έκλεισαν οι κάθετοι οδικοί άξονες προς Σφακιά, Ανατολικό Σέλινο και ο δρόμος προς Ομαλό - Καθαρισμοί απο μηχανήματα. Μέχρι και στην κορυφογραμμή της Μαλάξας έφτασε το χιόνι στην διάρκεια της νύκτας.

Όπως ήταν επόμενο - το πρωί βρέθηκαν αποκλεισμένοι οι οδικοί άξονες:

Προς Σφακιά απο την Κράπη προς Ασκύφου

Προς Ανατολικό Σέλινο στην θέση Πέτρας Σελί μετά τον Σέμπρωνα.

Επίσης έκλεισε και ο δρόμος απο και προς τον Ομαλό,μετά τους Λάκκους.

Σε όλα τα σημεία υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να "ανοίξουν" τους δρόμους, έστω και για διέλευση οχημάτων με αλυσίδες ή 4χ4, αν και η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Ανώγεια
Ανώγεια

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, λόγω του χιονιά που πλήττει το νησί, ξημέρωσε η Πέμπτη για το Ηράκλειο και το Λασίθι. Στο κατάλευκο Οροπέδιο Λασιθίου τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους από νωρίς το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια άλλη περιοχή που να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα χιόνια. Στο δήμο Βιάννου έχει χιονίσει στα πολύ ορεινά και δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην πρόσβαση από και προς τα χωριά του δήμου, ενω η χιονόπτωση στην Αγία Βαρβάρα κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή.

Νάξος Φιλώτι
Νάξος Φιλώτι

Kεντρική Μακεδονία

Στα λευκά ντύθηκαν τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται μόνο για τους οδηγούς που θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν Πέλλας και Σέλι Ημαθίας.

Ωστόσο, σήμερα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στους -3 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος σε Νευροκόπι και Φλώρινα, ενώ στους -2 σε Καστοριά και Κοζάνη.

Στην Καβάλα το θερμόμετρο έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες 2, στην Αλεξανδρούπολη 3, ενώ στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Αργος, κάστρο Λάρισσα
Αργος, κάστρο Λάρισσα

Αρκαδία
Αρκαδία

Το Δασικό χωριό στον Ερύμανθο
Το Δασικό χωριό στον Ερύμανθο

Τρίπολη
Τρίπολη

Μυκήνες
Μυκήνες

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες] - εικόνα 11

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες] - εικόνα 12

Στα «λευκά» η χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο [Εικόνες] - εικόνα 13

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΝΕΦΟΣ "ΡΑΦΙ" 29 Οκτ 2020 | 16:09

Meteo: Τι είναι το εντυπωσιακό shelf cloud που σχημάτισε η "Κίρκη" στον ουρανό της Αθήνας [Εικόνα]

Νέφος "ράφι" (shelf cloud) σχηματίστηκε στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Κίρκη".

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΠΘ 29 Οκτ 2020 | 15:40

Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Είχαν δεί την τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων στα λύματα της πόλης- Η έρευνα του ΑΠΘ

Επιβεβλημένα τα νέα μέτρα, δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Δεκαδές θετικά rapid tests σήμερα, αναμένουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων" είπε ο κ.Αρκουμανέας.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 29 Οκτ 2020 | 15:12

Ανήλικοι σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας - Πέντε συλλήψεις

Τρεις ανήλικοι αλλοδαποί ήταν μέλη πενταμελούς σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 29 Οκτ 2020 | 14:59

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η νοσοκόμα που "σκόρπισε" κορονοϊό σε δομή παιδιών με αναπηρία- Είπε ψέματα στο ερωτηματολόγιο

Εισαγγελική έρευνα για τη νοσοκόμα που "σκόρπισε" τον κορονοϊό σε δομή παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

20 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ 29 Οκτ 2020 | 14:42

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση κουκουλοφόρων στον Πρύτανη- Τον άρπαξαν από τον λαιμό, διέλυσαν γραφεία και υπολογιστές

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης μία ομάδα αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ 29 Οκτ 2020 | 14:07

Κορονοϊός: Δεν έχει ξαναγίνει - Ουρές εκατοντάδων μέτρων για τα τεστ στη Θεσσαλονίκη

Απίστευτη ουρά στην παραλία Θεσσαλονίκη από πολίτες που σπεύδουν για τα test του κορονοϊού

29 Οκτ 2020 | 13:52

Κορονοϊός- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Το 4,5 έως 10% όσων έκαναν τα rapid test βγήκαν θετικοί [εικόνες]

Στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορονοϊό μπαίνει η Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 29 Οκτ 2020 | 13:51

Σοκ στη Δράμα: Τσακώθηκε με τη μητέρα του και την έπνιξε με μαξιλάρι

Μάνα για γιoς τσακώνονταν συχνά. Ο δράστης που έπνιξε με μαξιλάρι τη μητέρα του στη Δράμα συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 29 Οκτ 2020 | 13:20

Κορονοϊός- Νέο μήνυμα 112 σε Ιωάννινα και Σέρρες: "Προσοχή, φοράτε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις"

Στο μήνυμα 112 της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνονται οι πολίτες ότι Σέρρες και Ιωάννινα έχουν περάσει στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου.

ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 3 Η ΝΑΞΟΣ 29 Οκτ 2020 | 13:06

Κορονοϊός- Νάξος: Πώς μία προσκυνηματική εκδρομή στα Κύθηρα...γέμισε κρούσματα το νησί

Μία εκδρομή για προσκύνημα στα Κύθηρα, ήταν η αφορμή για να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη Νάξο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 29 Οκτ 2020 | 12:56

Κορονοϊός- Παγώνη: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νοσηλευόμενοι- Το σύστημα δεν θα αντέξει...

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για μία ακόμα φορά σήμανε συναγερμό, για την αύξηση των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με κορονοϊό.

ΕΒΑΛΑΝ ΑΛΛΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 29 Οκτ 2020 | 12:23

Απίστευτο: Έδωσαν ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας

Τραγελαφικό περιστατικό στην Αστυνομία. Μοίρασαν ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή της ΕΛΑΣ.

ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 29 Οκτ 2020 | 12:18

Έφοδος στις φυλακές Δομοκού: Βρέθηκαν μαχαίρια,σουβλιά και ηρωίνη

Οι αστυνομικοί σε έλεγχο στις φυλακές Δομοκού εντόπισαν μαχαίρια, σουβλιά, ναρωτικά και κινητά τηλέφωνα.