Στα χέρια της ΕΛΑΣ ιμάμης- εκτελεστής(;) του Iσλαμικού Κράτους

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους 7 αλλοδαπούς που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών και συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στα χέρια της ΕΛΑΣ ιμάμης- εκτελεστής(;) του Iσλαμικού Κράτους

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές αρχές -και πιθανώς οι ευρωπαϊκές- έχουν στα χέρια τους ένα τόσο ευρύ υλικό για τη δράση ενός προσώπου με φερόμενο κεντρικό ρόλο στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το capital.gr, ήταν Ιμάμης των Τζιχαντιστών και εμφανίζεται σε ένα τρομακτικό βίντεο.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους 7 αλλοδαπούς που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών και συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019, σύμφωνα με όσα είπε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύρος

Πρόκειται για έναν 26χρονο Σύρο που κρατείται τις φυλακές Δομοκού καθώς εντοπίστηκε σε βίντεο σοκ του Ισλαμικού Χαλιφάτου να αναγγέλλει την "τιμωρία των απίστων". Στο βίντεο υπάρχουν εικόνες που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη σημαία του ''Ισλαμικού Κράτους'', εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς!

Ο 26χρονος Σύρος εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα αντιμετώπισης διεθνούς τρομοκρατίας και βρισκόταν στο προαναχωρητικό κέντρο της Κω μαζί με το 2χρονο γιο του και ζητούσε άσυλο. Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Εισαγγελία στις 12/7/2019 "αποτελεί μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος". Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω αλλοδαπός εμφανίζεται να συμμετέχει και σε βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ασκεί προπαγάνδα υπέρ της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης".

Το βίντεο

Το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 11.59 λεπτών εντοπίστηκε μέσω της Ιντερπόλ στη διαβαθμισμένη πλατφόρμα "Check The Wed" . Σε αυτό ακούγεται να λέει: "Το Ισλαμικό Κρατος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους…", "…όποιος δεν θα συμμορφώνεται στο λόγο του Θεού και του Προφήτη Μοχάμεντ, θα τιμωρείται με τρόπο ανάλογο του επιπέδου της απιστίας του…", "…εσύ που ξεκινάς να μας πολεμήσεις, πρέπει να θυμηθείς ότι δεν υπάρχει ένα μέρος σε όλη τη γη, που να τηρούν τους όρους του Θεού, όπως το κάνει το Ισλαμικό Κράτος…" και "Η τιμωρία με θανατική ποινή, προστατεύει τη θρησκεία. Η τιμωρία αυτού που έχει πιει αλκοόλ, προστατεύει το μυαλό. Με την τιμωρία της δολοφονίας προστατεύονται οι ψυχές. Με την τιμωρία των κλοπών προστατεύονται οι περιουσίες. Με την τιμωρία της πορνείας προστατεύεται η αξιοπρέπεια..".

Η παραγγελία

Αμέσως δόθηκε παραγγελία στο αρμόδιο τμήμα: "Ο ψηφιακός δίσκος απεστάλη στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού Φωτογραφίας & Μεθοδικοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να προβεί σε συγκριτικές εξετάσεις των φωτογραφιών, γνωρίζοντας μας εάν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, καθώς και σε απομόνωση στιγμιότυπων, που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη σημαία του ''Ισλαμικού Κράτους'', εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς".

Η απάντηση ήταν πως οι φωτογραφίες των δυο ανδρών (του κρατούμενου και του Τζιχαντιστή) προσομοιάζουν". Παράλληλα η Ιντερπόλ Κουβέιτ απάντησε στις ελληνικές αρχές πως "για τον ανωτέρω μνημονευόταν ότι είναι γνωστός για τις τρομοκρατικές πεποιθήσεις του".

Η απολογία

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση", προώθηση και διέγερση μέσω διαδικτύου σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης", "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη". Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο "η προρρηθείσα πράξη του ακρωτηριασμού βιντεοσκοπήθηκε σε γνώση του από έτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και αποτελεί μέρος- τμήμα βίντεο που απεικονίζει μεταξύ άλλων τη σημαία του "Ισλαμικού Κρατους", εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς, το οποίο δημοσιεύθηκε, επίσης σε γνώση του, στο διαδίκτυο".

Σε ένα σημείο του βίντεο φαίνεται ο ακρωτηριασμός ενός μουσουλμάνου που φερόταν να κατηγορείται για κλοπή - φαίνεται να διατάχθηκε, όπως εικονίζεται στο βίντεο, από τον συλληφθέντα στην Κω.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις 17 Ιουλίου 2019 ανέφερε:

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κουβέιτ, στην περιοχή Αλ Ζάχρα, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Εκεί σπούδασα Οικονομικά, ενώ παράλληλα από δεκατριών ετών είχα ξεκινήσει και τη μελέτη του Ισλάμ σε τζαμί. Περίπου από το 2012 έβλεπα στο Διαδίκτυο και σε φυλλάδια ότι στη Συρία υπήρχαν οργανώσεις που ζητούσαν εθελοντές για την εκμάθηση της θρησκείας στους πιστούς. Έτσι τον Οκτώβριο του 2013 αποφάσισα να μεταβώ στη Συρία και πήγα στο Χαλέπι που ήταν τότε υπό την κατοχή του ISIS. Εκπαιδεύτηκα σε κέντρο της οργάνωσης για 22 ημέρες. Η εκπαίδευση αφορούσε υποχρεωτικά τη χρήση όπλων αλλά και θρησκευτική εκπαίδευση. Μετά το τέλος της οι υπεύθυνοι της οργάνωσης διάλεγαν ποιους ήθελαν για μαχητές και σε ποια περιοχή. Εμένα με όρισαν ιμάμη στα τζαμιά στην πόλη Ντεΐρ αλ Ζορ. Με έβαζαν επίσης να κάνω σκοπιά έχοντας πάντα στην κατοχή μου όπλο. Ακόμη, επειδή ήταν υποχρεωτικό από την οργάνωση να έρχονται οι κάτοικοι της περιοχής στα τζαμιά μ' εντολή του εμίρη, αν κάποιος δεν ερχόταν, εγώ τον ενημέρωνα και εκείνος έδινε εντολή για την τιμωρία του…..Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζομαι στο σημείο εκτέλεσης της ποινής του καταδικασθέντος για κλοπή, όπου είχα διαταχθεί να ανακοινώσω την επιβληθείσα ποινή, σύμφωνα με τον μουσουλμανικό νόμο της σαρίας. Δεν γνώριζα ότι η βιντεοσκόπηση της εκτέλεσης επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία διαδικτυακού βίντεο".

"Ερώτηση: Ωστόσο στο βίντεο απεικονίζεσαι ως "ιμάμης" να διακηρύττεις το δόγμα της Σαρίας, ενώ παράλληλα, στο ίδιο βίντεο απεικονίζονται εικόνες ένοπλης βίας. Πως εξηγείς τη συμμετοχή σου στο εν λόγω βίντεο;

Απάντηση: Στο συγκεκριμένο βίντεο πράγματι ήμουν ιμάμης και με διέταξαν απλώς να ανακοινώσω στον κόσμο τι αποφάσισε το Δικαστήριο. Το Δικαστήριο δεν ξέρω από ποιους αποτελείται. Μου φέρνουν στο τζαμί οι φρουροί και ανακοινώνω την απόφαση για το θέμα" .

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΗΡΥΓΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 05 Οκτ 2021 | 19:48

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο τρομοκράτης του ISIS που συνελήφθη στην Αθήνα, εν δράσει στη Συρία με τους τζιχαντιστές

Σε ρεπορτάζ που είχαν κάνει οι New York Times to 2014 εμφανίζεται ο 34χρονος τζιχαντιστής και μέλος του ISIS που συνελήφθη στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ 05 Οκτ 2021 | 15:33

Αυτός είναι ο 34χρονος τρομοκράτης του ISIS - Έχει χάσει το πόδι του σε μάχες των τζιχαντιστών στη Συρία [Εικόνες]

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 34χρονος τζιχαντιστής, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 05 Οκτ 2021 | 07:45

Συνελήφθη τρομοκράτης του ISIS στην Αθήνα: 'Εφτασε μέσω Λέσβου και διεκδικούσε άσυλο - Βίντεο με φρικαλεότητες

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος Ιρακινός, μέλος της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωση ISIS.

04 Οκτ 2021 | 16:12

Συνελήφθη 34χρονος Ιρακινός μέλος του ISIS, στο κέντρο της Αθήνας - Πώς τον έπιασε η αντιτρομοκρατική

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος Ιρακινός, μέλος της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης I.S.I.S .

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Οκτ 2021 | 14:54

Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής που προβλέπει Αρμαγεδώνα κορονοϊού, αλλά (ευτυχώς) πέφτει συνήθως τελείως έξω...

Τα επιδημιολογικά μοντέλα που χρησιμοποιεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης φαίνεται πως τον έχουν "προδώσει" το τελευταίο 2μηνο, προς όφελος όμως της Δημόσιας Υγείας

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ 21 Οκτ 2021 | 14:42

Εφιάλτης στην Αχαΐα: Λήστεψαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 27χρονη για 400 ευρώ

Θύμα αδίστακτων ληστών για μόλις 400 ευρώ, έπεσε μια 27χρονη, στο Αίγιο.

ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 21 Οκτ 2021 | 14:06

Παναγίτσα Πέλλας: Το ειδυλλιακό χωριό που από τους 300 κατοίκους οι 250 είναι και συνέταιροι [εικόνες]

Από τους 300 κατοίκους της Παναγίτσας Πέλλας, οι 250 είναι μέτοχοι μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ύδρευση, την μεταποίηση και τον τουρισμό.

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ 21 Οκτ 2021 | 14:01

"Aπόβαση" στην Αλεξανδρούπολη: Κατέπλευσε το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό "USNS Yuma" [εικόνες - βίντεο]

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το USNS YUMA. Σύσκεψη για την έλευση των ελικοπτέρων.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ" 21 Οκτ 2021 | 13:54

Καλλιθέα: 15χρονος δέχτηκε επίθεση με σιδερογροθιά στο προαύλιο του σχολείου του

15χρονος μαθητής του 7ου Λυκείου Καλλιθέας, την Πέμπτη το μεσημέρι, δέχθηκε επίθεση με σιδηρογροθιά στο προαύλιο του σχολείου του.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 21 Οκτ 2021 | 13:50

Yale και ΕΚΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους: Σε ποιους τομείς θα κάνουν κοινά μεταπτυχιακά, έρευνες και ανταλλαγές φοιτητών

Η συνεργασία Yale και ΕΚΠΑ περιλαμβάνει την ανάπτυξη μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και δυνατότητες ανταλλαγής φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

21 Οκτ 2021 | 13:46

Επίθεση αναρχικών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ) Μοσχάτου

Ανακοίνωση αναρχικών για την επίθεση στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ) Μοσχάτου στις 10 Οκτωβρίου.

ΖΗΤΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 21 Οκτ 2021 | 13:28

Θεσσαλονίκη: Αρχισαν οι πρόβες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά οι γιατροί διαφωνούν- "Θα είναι καταστροφή"

Η Θεσσαλονίκη μετά από 18 μήνες ζει και πάλι στους ρυθμό της 28ης Οκτωβρίου και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Αντιδράσεις από γιατρούς που ζητούν μέτρα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 21 Οκτ 2021 | 12:53

Συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ευγνωμονώ τη Δικαιοσύνη που μου δίνει κουράγιο για τον ισόβιο Γολγοθά μου

Με λόγια ευγνωμοσύνης για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης εκφράστηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την αγόρευση του εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή της Κακαράντζουλα.