
Στην προσαγωγή και κράτηση τριών ατόμων, που "συνέλαβαν" και στοίβαξαν μέσα σε ένα τρέιλερ, δεκατρείς μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους, κυκλοφορώντας το βίντεο παντού στα social media, προχώρησε η Αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛΑΣ, κρατείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος είναι αλλοδαπός υπήκοος, ενώ προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα άντρες, οι οποίοι φέρονται να τον βοήθησαν.
Στο βίντεο ακούγεται ο ιδιοκτήτης του τζιπ και του τρέιλερ να μιλάει απαξιωτικά για τους παράνομους μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Τους αποκαλεί "κομμάτια" και τους βρίζει, λέγοντας μάλιστα πως "αυτοί θα μας κάψουν". Απευθύνει δε κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Λογαριασμός στο Twitter που "ανέβασε" το βίντεο τονίζει μεταξύ άλλων ότι "υπάρχουν αναφορές για ένοπλες ομάδες ακροδεξιών που περιπολούν πόλεις και ύπαιθρο, υπακούοντας σε προτροπές βουλευτών της περιοχής από τα social media".
Εξαιρετικά σοβαρό! Ακροδεξιοί στον Έβρο συλλαμβάνουν & στοιβάζουν μετανάστες σε ακατάλληλους χώρους όπου κινδυνεύουν από ασφυξία. Υπάρχουν αναφορές για ένοπλες ομάδες ακροδεξιών που περιπολούν πόλεις & ύπαιθρο υπακούοντας σε προτροπές βουλευτών της περιοχής από τα social media! pic.twitter.com/DFlMkDq6Sd
— Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@menoume_energoi) August 22, 2023
"Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γ@@@ την τρέλα τους ρε π@@@. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@σέ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο", ακούγεται να λέει.
Πανηγυρίζει ο Βελόπουλος
Ο Κυριάκος Βελόπουλος από την πλευρά του έσπευσε να "πανηγυρίσει" για την αυτοδικία, ανεβάζοντας και ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter (νυν X) το βίντεο και τονίζοντας: "Επιτέλους, πρέπει η πολιτοφυλακή να γίνει εθνοφυλακή".
ΈΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΠΉΡΑΝ ΤΟ ΝΌΜΟ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥΣ! Συλλαμβάνουν οι ίδιοι "επενδυτες" στον Έβρο ! Ένα απίστευτο βίντεο επιβεβαιώνει ότι μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν! ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΉ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΉ! Επιτέλους φυλάξτε τα σύνορα κινδυνεύει η πατρίδα!! #φωτια… pic.twitter.com/n2FPDTskZ7
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) August 22, 2023
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:
"Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της."
Οικονόμου: "Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή"
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά τις τρεις προσαγωγές ατόμων στην Αλεξανδρούπολη, έκανε σχετική ανάρτηση, αναφέροντας: "Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της".
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της. https://t.co/op6XlFMRN9
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) August 22, 2023
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr