Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, για κάποιες ώρες η Αθήνα λόγω στάσης εργασίας.
Συγκεκριμένα, από τις 21:00 έως και τη λήξη της βάρδιας τα σωματεία των εργαζομένων κήρυξαν στάση εργασίας.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) στο Μετρό Αθηνών έχει ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το σωματείο εργαζομένων ΣΕΛΜΑ, για πολύ σοβαρές συμβατικές και οικονομικές εκκρεμότητες που χρονίζουν και δεν έχουν επιλυθεί από τους αρμόδιους φορείς, όπως οι ίδιοι έχουν εγγράφως δεσμευτεί, προχωράει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 13/12/2024 από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας. Ζητάμε, να βρεθούν άμεσες λύσεις και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, προκειμένου απρόσκοπτα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, να παρέχουμε ανεμπόδιστα τις υπηρεσίες μας".
Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ)
Εκτός από τη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο μετρό, στάση εργασίας προκήρυξαν και οι εργαζόμενοι του Ηλεκτρικού για την ίδια ώρα, δηλαδή από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η προειδοποιητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση εργασίας στο Μετρό θα ισχύσει από τις 21:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο ζητά να επιλυθεί το ζήτημα με το ανθυγιεινό επίδομα, το οποίο ζητά να περάσει μέσω ΚΥΑ και με αναδρομική ισχύ ενώ δεύτερο ζήτημα για το Σωματείο είναι η ιδιωτική ασφάλεια και το check up 2.500 εργαζομένων, τα χρήματα για τα οποία, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχουν δεσμευτεί αλλά δεν εκταμιεύονται και οι υπογραφές πηγαίνουν "από μήνα σε μήνα" και "υποσχετικές".