X

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα θα κάνει στο κρατητήριο - Απολογείται τη Δευτέρα μετά τη δίωξη για κακούργημα

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και έτσι θα περάσει τα Χριστούγεννα στο κρατητήριο

Γράφει: TheToc team

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Ο κατηγορούμενος πήρε από τον α' τακτικό ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και έτσι θα περάσει τα Χριστούγεννα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ' εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Δια του δικηγόρου του, ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, δηλώνοντας μετανιωμένος, ενώ ανέφερε ότι επρόκειτο για "τεράστιο λάθος του". Τόνισε, όμως, ότι τα όποια ροζ βίντεο δημοσιοποίησε κατά το παρελθόν τα έχει κατεβάσει ήδη ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, και πως οι αναρτήσεις το τελευταίο διάστημα δεν συνδέονται με το πρόσωπό του.

Σχολιάζοντας την ασκηθείσα ποινική δίωξη, ο συνήγορός του Γιώργος Δακουράς, έκανε λόγο για "νομικό άλμα" και "υπερβολή, τονίζοντας ότι η πράξη αυτή "δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος". "Ο ισχυρισμός του (εντολέα μου) είναι είναι ότι αυτό που έκανε ήταν ένα τεράστιο λάθος. Έχει λήξει όμως εδώ και χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του ή να τα αναπαρήγαγε από παλιά", ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αποκάλυψε, δε, πως στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής υποβλήθηκε αίτημα για να ελεγχθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο η ηλεκτρονική διεύθυνση, όσο και ο χρόνος των επίμαχων αναρτήσεων.

Mε χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο

Νωρίτερα, ο τηλεπαρουσιαστής οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης, όπου πέρασε τη νύχτα.

Διαβάστε Επίσης

Η αστυνομική συνοδεία που τον μετήγαγε έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ανεβάζοντας τον 58χρονο συλληφθέντα στο γραφείο του εισαγγελέα μέσω του υπόγειου πάρκινγκ τής οδού Πολυτεχνείου, και όχι από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου, επί της 26ης Οκτωβρίου.

Ο τηλεπαρουσιαστής είχε παραδοθεί αυτοβούλως χθες, Τετάρτη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σε συνέχεια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων για δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και ανάλογη καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο , αποφασίστηκε η σύλληψή του.

Οι έρευνες της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνει να βρει αρχεία με ερωτικό περιεχόμενο, φωτογραφίες και βίντεο, γι'αυτό ήταν και απαραίτητη η παρουσία του 58χρονου αφού για την πρόσβαση απαιτούνταν οι κωδικοί.

Η έρευνα δεν θα περιοριστεί στην συγκεκριμένη κατοικία, αλλά θα επεκταθεί και σε επαγγελματικούς χώρους που δραστηριοποιούνταν ο μουσικός παραγωγός καθώς επίσης και στο σπίτι και στην επιχείρηση που διατηρεί στην Αλόννησο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο δικηγόρος ενός από τα θύματα του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Απόστολος Λύτρας, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να κατατεθεί και δεύτερη μήνυση σε βάρος του.