ΣτΕ: “Ανακρίβειες” για το θέμα των περικοπών των δώρων και επιδομάτων

Η πρόεδρος του ΣτΕ υπενθυμίζει «τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

ste-anakribeies-gia-to-thema-twn-perikopwn-twn-dwrwn-kai-epidomatwn
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά απόψε, αναφέρει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους» και προσθέτει ότι «η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση "πληροφορίες", ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση».

Ακόμη, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι μέρος των δημοσιευμάτων του Τύπου περιέχουν «ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς».

Τέλος, η πρόεδρος του ΣτΕ υπενθυμίζει «τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Υπεθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ολομέλεια του ΣτΕ, σε συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, κρίθηκε πως οι περικοπές αυτές (των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας, δηλαδή 13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ. είναι συνταγματικές.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook