Ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας για τον σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην περιοχή, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
"Καταρχάς να πω ότι είμαστε καλά. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, να μην ανησυχούν οι άνθρωποι, που έχουν συγγενικά πρόσωπα μοναχούς ή συγγενικά πρόσωπα, τα οποία επισκέπτονται ή εργάζονται στο Άγιο Όρος", ανέφερε αρχικά.
"Εάν ακούστηκε για ένα ασθενοφόρο, που έφυγε από το Κέντρο Υγείας προκειμένου να πάει στη Μονή Παντοκράτορος για κάποιον κοσμικό, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κάτι, βρισκόταν σε έναν εξωτερικό χώρο, φοβήθηκε απ’ τον σεισμό, προσπάθησε να τρέξει, μπερδεύτηκε, έπεσε κι έχει χτυπήσει το χέρι του", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλκ. Στεφανής, ο οποίος τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό.
"Υπάρχουν προβλήματα, έχουν πέσει σοβάδες, έχουν μετακινηθεί πολυέλαιοι, υπάρχουν ρωγμές σε διάφορους χώρους, κάποιες καμινάδες παλιές, δεν υπάρχει όμως κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Ertnews.
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής: Κανένα πρόβλημα στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσσιος μίλησε στο ΕΡΤNews για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο πρόβλημα στον νομό.
"Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο τον νομό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε κάποια αναφορά από συναδέλφους. Η ανησυχία είναι πολύ μικρότερη γιατί ο κόσμος ήταν στη θάλασσα, στο πρώτο δυναμικό τριήμερο της Χαλκιδικής. Θεωρώ ότι αν δεν έχουμε κάτι περισσότερο, ο σεισμός πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε τόσο έντονα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γρ. Τάσσιος.
Να σημειωθεί ότι μοναχοί της Σίμωνος Πέτρας κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές.
"Κουνηθήκαμε πολύ! Στο μοναστήρι από τον σεισμό έπεσε η καμινάδα, έπεσε ο πολυέλαιος στην Τράπεζα, έχουν πέσει σοβάδες, έχει αρκετές ζημιές”, είπε στο thestival.gr μοναχός.
Άλλος μοναχός που διαμένει στην ίδια Μονή, μιλώντας και αυτός στο thestival.gr ανέφερε πως: "Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε νιώσει. Σεισμοί γίνονται συνέχεια εδώ και έναν χρόνο αλλά αυτός ήταν ο πιο ανησυχητικός και κάνει συνέχεια μετασεισμούς. Δεν σταματάει και είμαστε όλοι σε επιφυλακή".