Στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών που εξαπάτησαν τον Πανταζή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία των δύο που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών που εξαπάτησαν τον Πανταζή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών (σχετ. το από 5-10-2018 Δελτίο Τύπου).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών που εξαπάτησαν τον Πανταζή

Β. (επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών που εξαπάτησαν τον Πανταζή - εικόνα 2

Ο Καλατζάκης επέστρεψε τα χρήματα στον Πανταζή και σε άλλα δύο θύματα. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί στον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή ως… φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Σε ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίστηκε ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο 61χρονος Ε.Κ., απασχολεί από το… 1978 τις διωκτικές αρχές για απάτες, πλαστογραφία, κλοπές ακόμη και απόδραση. Τώρα ήταν ο εύπορος επιχειρηματίας που είχε στο πλευρό του την λυγερόκορμη «Σαλώμη», 39 χρόνων από την Κένυα. Στα δύο θύματα, τους έδωσε να του κρατούν μικρά χρηματοκιβώτια με χρήματα για δωρεές που θα έκαναν σε… άπορους, τα οποία είχαν κομμένες εφημερίδες σε σχήμα χαρτονομισμάτων. Αυτά ήταν το «ενέχυρο» φερεγγυότητας προς τα θύματα, στην περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά οι επενδύσεις τους!

Από τον Λευτέρη Πανταζή, με… σαμπάνιες και λουλούδια στην πίστα γνωστού παραλιακού κέντρου στη Γλυφάδα, ο απατεώνας του απέσπασε 60.000 ευρώ, ενώ από το άλλο θύμα του σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων απέσπασε 75.000 ευρώ. Η «τύχη» του δράστη όμως σταμάτησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 σε μία αναπάντεχη συνάντησή του με την ηλικιωμένη μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη Γλυφάδα, όπως περιγράφεται στην δικογραφία. Η γυναίκα προσπάθησε να τον απασχολήσει μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο εκείνος κατάφερε αρχικά να διαφύγει. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής αναζήτησαν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του υποκαταστήματος, η γυναίκα αναγνώρισε τον 61χρονο, και έπειτα διαπιστώθηκε ότι η συναλλαγή έγινε από συγκεκριμένο άτομο που διέμενε στη Νέα Σμύρνη.

«Λε Πα θα κερδίσεις 200.000 ευρώ»

Ο επί 40 χρόνια γνωστός των διωκτικών αρχών, έκανε την εμφάνισή του στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Λευτέρης Πανταζής τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ίδιος συστήθηκε μαζί με την 39χρονη «Σαλώμη» από την Νιγηρία, η οποία τελικά ήταν από την Κένυα, ως ιδιοκτήτες εργοστασίου χαρτικών. Επιδείκνυαν τον πλούτο τους και την κοινωνική τους ευαισθησία, να διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παροτρύνοντας τον τραγουδιστή να βοηθήσουν από κοινού. Τον περασμένο Μάιο, σε νέα τους συνάντηση, ο «Βαγγέλης» έδωσε στον τραγουδιστή, ένα κλειστό χρηματοκιβώτιο, στο οποίο, όπως ισχυρίστηκε, περιέχει 60.000 ευρώ, προκειμένου να του το… φυλάξει, έως ότου πάνε μαζί να δώσουν τα χρήματα σε άπορους και εκκλησίες!

Στην ίδια συνάντηση, ο «Βαγγέλης» διαβεβαίωσε τον Λευτέρη Πανταζή ότι με κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις και μέσω του χρηματιστή του, μπορεί να πολλαπλασιάσει τα χρήματά του, αποφέροντας υψηλό κέρδος. Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός σχετικά με τις επενδύσεις που προφασίστηκε, πήγε τον γνωστό τραγουδιστή σε γραφείο της οδού Πεσμαζόγλου στην Αθήνα, όπου του παρουσίασε ένα άτομο, τον «Ζαχαρία» ως τον χρηματιστή του. Λίγες ημέρες αργότερα συναντήθηκαν και πάλι, με τον τραγουδιστή να του λέει πως δεν θέλει άλλο να έχει το χρηματοκιβώτιο που του είχε δώσει και να το πάρει πίσω.

Ο «Βαγγέλης» άνοιξε το χρηματοκιβώτιο πρόσθεσε… 10.000 ευρώ, αυξάνοντας υποτίθεται το ποσό και το έδωσε σε συνεργό του προκειμένου αν το μεταφέρει στο όχημά τους.

Άλλαξαν το… χρηματοκιβώτιο

Ο δράστης και ο συνεργός του αντικατέστησαν το χρηματοκιβώτιο, με άλλο ίδιων διαστάσεων και χρώματος και έπεισαν και πάλι τον Λευτέρη Πανταζή να το παραλάβει, με σκοπό να έχει τα χρήματα που υποτίθεται θα διέθεταν μελλοντικά σε δωρεές. Τον ίδιο μήνα, ο τραγουδιστής πείστηκε για την «ευκαιρία» επενδύσεων και έδωσε στον απατεώνα 60.000 ευρώ, το οποίο, όπως του είπε ο «Βαγγέλης», μέσω του χρηματιστηρίου θα του απέδιδε 200.000 ευρώ!

Μάλιστα, ο δράστης για να εξαλείψει την όποια αμφιβολία, είπε στον τραγουδιστή πως αν δεν αποδώσουν οι επενδύσεις μπορεί να πάρει τα χρήματα που υποτίθεται ότι είχε το χρηματοκιβώτιο. Όταν ο τραγουδιστής επικοινωνούσε με τον «Βαγγέλη» για να ενημερωθεί για τις επενδύσεις του, εκείνος δεν απαντούσε. Ο Λευτέρης Πανταζής άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και είδε δεσμίδες εφημερίδων…

«Είμαι συγγενής του Βουλευτή»

Στο δεύτερο θύμα της απάτης, παρουσιάστηκε στις 9 Αυγούστου 2018, σε εστιατόριο της Γλυφάδα, ισχυριζόμενος ότι είναι συγγενής του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. Με τις ίδιες προφάσεις, ο «Βαγγέλης» και η «Σαλώμη», διαβεβαίωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα πως κατάλληλων επενδυτικών προγραμμάτων μπορούν να αυξήσουν χρήματα που θα τους έδινε. «Αν μου δώσεις 75.000 ευρώ, μπορώ σε 1,5 μήνα να σου φέρω 102.000 ευρώ επιπλέον» της είπε ο «Βαγγέλης» και η καταβολή έγινε στις 13 Αυγούστου σε γνωστό εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων.

Ως «εγγύηση» άφησε και σε εκείνη ένα κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο ισχυρίστηκε πως έχει 85.000 ευρώ. Σε άλλες συναντήσεις με το θύμα τους προκειμένου να το παραπλανήσει τις έδωσε άλλα… τρία χρηματοκιβώτια τα οποία υποτίθεται ότι περιείχαν χρήματα. Η «Σαλώμη» επικοινωνούσε συχνά με την ηλικιωμένη, απαιτώντας επίμονα να της προτείνει γνωστούς της, προκειμένου να επενδύσουν και εκείνοι και να τους δείχνει τα χρηματοκιβώτια προκειμένου να τους προσελκύσει. Όταν η γυναίκα άνοιξε και εκείνη τα χρηματοκιβώτιά της βρήκε δεσμίδες εφημερίδων…

ΑΤΜ και σύλληψη

Η γυναίκα βρήκε τυχαία τον δράστη έξω από ΑΤΜ της Γλυφάδας όπου έκανε ανάληψη. Δεν κατάφερε να τον καθυστερήσει αλλά οι αστυνομικοί μέσω των καμερών ασφαλείας και της ανάληψης που έκανε μέσω δικής του κάρτας εντοπίστηκε η διεύθυνσης κατοικίας του στην οδό Εφέσου στη Νέα Σμύρνη. Στις 3 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση την πολυκατοικία και όταν «Βαγγέλης» και «Σαλώμη» βγήκαν από αυτή, τους προσέγγισαν, ωστόσο το ζευγάρι αρνήθηκε τον έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς να το καταφέρει. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων.

Η ηλικιωμένη αλλά και ο Λευτέρης Πανταζής, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον «Βαγγέλη» και την «Σαλώμη»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
04 Δεκ 2020 | 21:38

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν αύριο - Ποιος Αγιος τιμάται

Ο Άγιος θεωρείται ότι στηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τον καρκίνο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 04 Δεκ 2020 | 21:30

Vor V Zakone: Εξαρθρώθηκε άλλο ένα "υποκατάστημα" - Συνελήφθησαν 4 Γεωργιανοί και η μάνα τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση (υποκατάστημα της γνωστής συμμορίας Vor V Zakone) που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σπίτια στην Αττική

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΗΛ 04 Δεκ 2020 | 21:20

Προειδοποίηση Χρηστάκη: Τρίτο κύμα κορονοϊού τον χειμώνα - "Οι Έλληνες πρέπει να είναι πιο φρόνιμοι"

Ο καθηγητής, Νίκολας Χρηστάκης δήλωσε ότι ο κορονοϊός είναι η δεύτερη χειρότερη πανδημία των τελευταίων 100 ετών, μετά την ισπανική γρίπη.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 04 Δεκ 2020 | 20:14

Εποχικά καταστήματα: Πώς λειτουργούν από Δευτέρα για να νιώσουμε... Χριστούγεννα - Τι ισχύει με το sms - Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Από τις 7 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα την περίοδο των εορτών.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ 04 Δεκ 2020 | 19:40

Παπαευαγγέλου: Δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού λόγω της μεγάλης διασποράς

Από ό,τι φαίνεται δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης λόγω της μεγάλης διασποράς από την εργασία στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον" τόνισε

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 04 Δεκ 2020 | 19:13

Δολοφονία ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Προφυλακιστέος ο 20χρονος [Βίντεο]

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 04 Δεκ 2020 | 19:12

Μόσιαλος: Οι έγκυες δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 04 Δεκ 2020 | 19:12

Κορονοϊός: Τέλος οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος - Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04 Δεκ 2020 | 19:00

Κορονοϊός: Άσχημα νέα από τον Χαρδαλιά - Αυτές είναι οι 5 Περιφέρειες με το 86,1% των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 16.617.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ 04 Δεκ 2020 | 18:51

Κορονοϊός: Εικόνες σοκ από το νεκροταφείο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης - Ανοίγουν συνεχώς νέοι τάφοι για τους νεκρούς

Οι σοροί των θυμάτων θα πρέπει να παραμείνουν στους τάφους Covid τουλάχιστον για 10 χρόνια.

ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 04 Δεκ 2020 | 18:49

Διαφορετικά Χριστούγεννα λόγω κορονοϊού - Θεσσαλονίκη: Έλατο 10 μέτρων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμος Θεσσαλονίκης, έστησε ένα έλατο 10 μέτρων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

"ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΓΑΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ"! 04 Δεκ 2020 | 18:30

Συγκινητικό: Επιστροφή στην Κρήτη με το σήμα της νίκης για τις νοσηλεύτριες που πήγαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Η άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, οι ευχαριστίες τους και το μήνυμά τους

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 04 Δεκ 2020 | 18:12

Κορονοϊός: Τα "σκήπτρα" πάλι στη Θεσσαλονίκη με 367 νέα κρούσματα - Ακολουθεί η Αττική με 316 - Ανησυχία για Πιερία και Ημαθία

Θεσσαλονίκη και Αττική ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας με 367 και 313 νέα κρούσματα κορονοϊού αντίστοιχα