
Δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, μιλώντας για τις υποθέσεις των θανάτων των βρεφών, που έγιναν παρουσία της.
Μάλιστα, παρά τον σάλο που έχει προκληθεί, η νεαρή κοπέλα περνάει και στην αντεπίθεση, επιτιθέμενη σε όσους της καταλογίζουν ευθύνη για τον χαμό των παιδιών, των δύο δικών της και των φίλων της.
Η Κατερίνα, μητέρα του παιδιού που πέθανε το 2021, μιλά σε τηλεοπτικές εκπομπές και ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο του μωρού της. Λέει πως θέλει να μάθει την αλήθεια και οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Από την άλλη, η 24χρονη Ειρήνη πέρασε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε βέλη κατά της κουμπάρας της, που τη βάζει τώρα στο κάδρο για τον θάνατο του μωρού της.
"Σαν μάνα, μέχρι τώρα ψάχνω να βρω από τι έχουν φύγει τα δικά μου παιδιά. Από την πρώτη στιγμή... Έχει πεθάνει το παιδί σου, δεν ξέρεις από τι έχει πεθάνει το παιδί σου και πας και τα ρίχνεις σε μένα; Γιατί τα ρίχνεις σε μένα; Να πάει να ψάξει από τι έχει πεθάνει το παιδί της και μετά να μιλάει", είναι η οργισμένη απάντηση της Ειρήνης στην κουμπάρα της, μέσω του Star.
Η μητέρα του παιδιού, Κατερίνα, έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Ειρήνης για τον θάνατο του κοριτσιού της, ηλικίας μόλις 6 μηνών, γιατί πέθανε, όπως υποστηρίζει, στα χέρια της Ειρήνης πριν τρία χρόνια.
"Η Κατερίνα έμενε σε εμένα. Ήμασταν όλοι εκεί εκείνο το βράδυ. Η Κατερίνα πετάχτηκε κάπου για λίγο, είχε μια δουλειά η γυναίκα και συνέβη αυτό το πράγμα. Το παιδί είχε επιληψία και έπαιρνε μια φαρμακευτική αγωγή. Πώς ξέρω εγώ; Τι φταίω εγώ; Από τη στιγμή που είναι όλα πεντακάθαρα τι πάει να με κατηγορήσει και αυτή; Τι θέλει και αυτή; Θέλει να πω πράγματα που δεν πρέπει στον αέρα; Θυμήθηκε μετά από τρία χρόνια να ψάξει από τι έχει πεθάνει το παιδί της;", είπε η Ειρήνη.
Αμαλιάδα: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 15 μηνών Παναγιώτη

Τον ασκό του Αιόλου στο θρίλερ των θανάτων των τεσσάρων παιδιών άνοιξε ο μικρός Παναγιωτάκης, που "έφυγε" στις 5 Αυγούστου σε ηλικία 15 μηνών.
Μέχρι στιγμής η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. "Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα θα τα πούμε όλα. Ποιος φταίει, αν φταίνε οι γιατροί, αν φταίει η Ειρήνη, θα τα δούμε όλα", δήλωσε η μητέρα του στο Star.
Aπό την πλευρά της, η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας στον Κώστα Γκελντή, εξέφρασε τις αμφιβολίες της στο πρόσωπο της Ειρήνης.
"Κάτι έχει συμβεί στο παιδί. Θέλω να μάθω την αλήθεια, να δικαιωθεί το παιδί. Μια χαρά παιδί ήταν ο Παναγιώτης, υγιέστατο. Δεν μου αρέσει της Ειρήνης ο χαρακτήρας, γιατί ακούγονται πολλά. Πώς πέθαναν και τα τέσσερα στα χέρια της; Πώς; Στα καλά καθούμενα", υποστήριξε.
Αμαλιάδα: Επανεξετάζεται ο θάνατος της αδελφής της Ειρήνης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και ένας πέμπτος θάνατος, αυτός της αδερφής της Ειρήνης, η οποία πέθανε όταν η Ειρήνη ήταν 13 ετών και εκείνη μόλις 15 μηνών.
Η ιατροδικαστική έκθεση είχε δείξει λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα, ίδια, δηλαδή, αιτία θανάτου με άλλα δύο βρέφη.
"Δεν έχω καμία δουλειά με το αδερφάκι μου. Αυτό να το αφήσουνε στην ησυχία του γιατί και η μάνα μου στο τέλος είπε ότι θα πάει νομικά", απάντησε η Ειρήνη.
Η αδελφή της, Ζωή Ηλιάνα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μέσα στον ύπνο της, με την Ειρήνη μάλιστα να υποστηρίζει σε παλαιότερη συνέντευξη πως ήταν μπροστά στο επεισόδιο: "Ήμουν εκεί όταν έκανε αυτό το επεισόδιο. Εγώ άργησα να το μάθω ότι πέθανε το παιδί".
Η Ειρήνη υποστηρίζει πως αν και ήταν μπροστά στο επεισόδιο της αδελφής της δεν γνώριζε την τραγική κατάληξη, ότι δηλαδή το μωρό 1,5 έτους δεν τα κατάφερε.
Γείτονες πάντως που ανακαλούν μνήμες από εκείνη την περίοδο, περιγράφουν κάτι διαφορετικό στο "Live News" του Mega. "Όχι, όχι, όχι, αυτή ήρθε και μας το είπε. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι αυτή μας το είπε ότι πέθανε το μωρό. Ήρθε στο σπίτι μας και μας είπε πέθανε το μωρό. Τι έπαθε της λέω το μωρό; Έπαθε ανακοπή μου λέει το μωρό. ”Το βρήκαμε πεθαμένο το παιδάκι”. Έγινε η κηδεία και μετά από λίγο φύγανε".
Είχε νοσηλευτεί κι αυτό στο "Αγία Σοφία"
Η περίπτωση της Ζωής Ηλιάνας φέρει πολλές ομοιότητες με εκείνη του δεύτερου μωρού της Ειρήνης, καθώς και τα δύο νοσηλεύτηκαν στο "Αγία Σοφία" για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς οι γιατροί να μπορούν να βρουν τι ακριβώς είχε.
Νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες το παιδάκι της και πέθανε στον ύπνο, σύμφωνα με τη μητέρα της Ειρήνης.
"Υπήρχε πολύ μεγάλο ιστορικό. Έχουμε πρώτα από την αδελφή μου. Έχω χάσει μια αδελφή από λοίμωξη αναπνευστικού. Το οποίο νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία, ούτε σε 20 μέρες το παιδί έφυγε", είχε πει παλιότερα η Ειρήνη.
"Βγάλανε μία λοίμωξη κατώτατου αναπνευστικού, πνευμονοπάθεια, αλλά το παιδί δεν είχε συμπτώματα", ανέφερε η μητέρα της Ειρήνης.
Όταν νοσηλευόταν το δεύτερο παιδί της Ειρήνης στο "Αγία Σοφία", οι γιατροί είχαν μελετήσει διεξοδικά τον φάκελο της αδελφής της και είχαν βρει πολλές ομοιότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr