Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά «Όσκαρ» Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας

Η επίσημη απονομή των Eυρωπαϊκών βραβείων του JA Europe θα αποτελέσει την κορύφωση των 5 σπουδαίων εκδηλώσεων του Junior Achievement Greece.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά «Όσκαρ» Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας

Το 2020 είναι η σημαντικότερη χρονιά στην 15χρονη ιστορία του Junior Achievement Greece καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνει να φιλοξενήσει Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior AchievementEurope. Πρόκειται για το Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA EUROPEENTERPRISE CHALLENGE 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2020.

Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του φημισμένου, παγκόσμιου εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwideκαι θα παραστούν οι CEO του JA Europe και του JA Worldwide, Salvatore Nigro και Asheesh Advaniκαθώς και αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και άλλες ηπείρους. Οι ομάδες που θα διαγωνισθούν θα συνοδεύονται από τους CEO και τους Προέδρους του JA της κάθε χώρας και από υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το JA και τις διαγωνιζόμενες φοιτητικές «start up». Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που διαρκεί ο διαγωνισμός, το JA Greeceθα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τη χώρα μας ως κέντρο όχι μόνο του αρχαίου πολιτισμού αλλά και της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά «Όσκαρ» Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας

Η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών βραβείων γίνεται με επισημότητα που θυμίζει βραβεία Όσκαρ για να δοθεί το μήνυμα στους φοιτητές που διαγωνίζονται ότι η διάκρισή τους είναι πολύ σημαντική και αξίζει τη μέγιστη τιμή. Πρόκειται για μια παράδοση του Junior Achievement Europe την οποία απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι διαγωνιζόμενοι αλλά και οι προσκεκλημένοι. Το Gala Dinner και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, στην Αίθουσα «Banquet», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα υπάρχει κορυφαία εκπροσώπηση από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.

Οι 5 σπουδαίες εκδηλώσεις μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας του JA Greece

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός θα αποτελέσει την κορύφωση των 5 σπουδαίων εκδηλώσεων του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, στις οποίες θα παρουσιασθούν οι έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες της νέας γενιάς της Ελλάδας ενώ θα ξεδιπλωθεί το μεγάλο ταλέντο και ο ενθουσιασμός μαθητών και φοιτητών για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η αρχή γίνεται με τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ακολουθούν οι δύο Πανελλαδικοί Διαγωνισμοί και τον Ιούνιο οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά «Όσκαρ» Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας - εικόνα 2Οι 5 εκδηλώσεις του Junior Achievement Greece για το 2020:

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης / Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 / Mediterranean Cosmos (09:00-15:00)

Εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό
Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση είναι η «επίσημη πρεμιέρα» των «επιχειρήσεων» που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών, τη σχολική χρονιά 2019-2020.
Τα παιδιά, από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020», έχουν για 7 ώρες το δικό τους «κατάστημα»! Τα παιδιά παρουσιάζουν με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό την «επιχείρηση» που κατάφεραν να δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους. Γίνεται αξιολόγηση από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 πραγματοποιείται τελετή απονομής βραβείων.

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 / Τhe Mall Athens (09:00-15:00)
Εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό
Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας θα έχουν για λίγες ώρες το δικό τους «κατάστημα» οι μικροί «επιχειρηματίες» από Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η παρουσίαση των συμμετοχών στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» του JA Greece. Αξιολόγηση και απονομή βραβείων στις 15:00.

15ος Πανελλαδικός Τελικός Μαθητικός Διαγωνισμός

«Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2020» / Παρασκευή 8 Μαΐου 2020
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Διαγωνίζονται οι 10 καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις 2020». H νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουλίου στην Πορτογαλία.

Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά «Όσκαρ» Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας - εικόνα 3

6ος Πανελλαδικός Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός

«JA Start Up 2020» / Τρίτη 26 Μαϊου 2020 / Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
Ο ενθουσιασμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος φέτος καθώς η νικήτρια ομάδα του φοιτητικού προγράμματος-διαγωνισμού «JA Start Up 2020», θα διαγωνισθεί «εντός έδρας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020 που θα γίνει 24-26 Ιουνίου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Αθήνα.

Πανευρωπαϊκός Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe

«JA Europe Enterprise Challenge 2020»/ Από 24 έως και 27 Iουνίου 2020 στην ΑΘΗΝΑ / Gala Dinner & Aπονομή Βραβείων – Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Banquet»


Το JA Greece προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στη νέα γενιά της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο

Tο Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων έχει αγαπηθεί από την ελληνική κοινωνία καθώς υποστηρίζει ενεργά και με ψυχή τη νέα γενιά και συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Μέσα από τα projectεπιχειρηματικότητας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια γεμίζει τα παιδιά και τους νέους χαρά και αισιοδοξία, προσφέροντάς τους επιχειρηματικές γνώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για διακρίσεις και διεθνή δικτύωση αλλά και όλες εκείνες τις ήπιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τα επαγγέλματα του 21ου αιώνα (ομαδικότητα, επικοινωνία κ.ά.). Παράλληλα, το JA Greece προσπαθεί δυναμικά να τοποθετήσει την Ελλάδα ψηλά στη μαθητική και νεανική επιχειρηματικότητα έτσι ώστε να αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο τα παιδιά μας εντός και εκτός Ελλάδας στο πλαίσιο του παγκόσμιου δικτύου του Junior Achievement και των πολυεθνικών επιχειρήσεων που το υποστηρίζουν. To JA Worldwide, που ανακηρύχθηκε από το NGO Advisor ως ο 7ος καλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο, έχει παραρτήματα σε όλες τις Η.Π.Α. και σε άλλες 120 χώρες και πρόσφατα συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από βιωματικές μαθησιακές διαδικασίες. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και εθελοντές-στελέχη εταιρειών που λειτουργούν ως μέντορες, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους και επιλέγουν το επάγγελμα που πραγματικά τους αρέσει και τους ταιριάζει. Τα προγράμματα του οργανισμού Junior Achievement έχoυν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση της επιχειρηματικότητας». Στην Ελλάδα, το JA Greece προσφέρει τα προγράμματά του στα σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και τα Πανεπιστήμια εντελώς δωρεάν, με την υποστήριξη της NN, της MetLife, του Citi Foundation, την Εθνικής Τράπεζας και άλλων επιχειρήσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΑΝΚΟΝΑ, ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ 02 Ιουλ 2020 | 11:45

Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα - Ιταλία: Φθάνουν τα πρώτα πλοία με Ιταλούς τουρίστες

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι. Aπό το πρωί έχουν καταπλεύσει τέσσερα πλοία.

ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ 02 Ιουλ 2020 | 11:38

Μποτιλιάρισμα και πάλι στο κέντρο της Αθήνας - Live η κίνηση στους δρόμους

Ο Μεγάλος Περίπατος εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΜΑΤΑ 02 Ιουλ 2020 | 11:14

30χρονη μετέφερε ένα κιλό ηρωίνη με το ΚΤΕΛ - Συνελήφθη στη Λάρισα

Πρόκειται για μέλος οργανωμένου κυκλώματος ναρκωτικών.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ 02 Ιουλ 2020 | 11:02

Καύσωνας και τη νύχτα στην Αττική: Εφτασε τους 28 βαθμούς το θερμόμετρο

Η υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο σταθμό της Νίκαιας και ήταν ίση με 28.3 βαθμούς Κελσίου.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΝΕΡΟΥ 02 Ιουλ 2020 | 11:01
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ 02 Ιουλ 2020 | 10:59

Γώγος: Περιμένουμε με αγωνία τα τεστ των πρώτων τουριστών - Θα ανακοινωθούν μέχρι το βράδυ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μίλησε για τον αριθμό που θα χτυπήσει "καμπανάκι" και το δεύτερο κύμα.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 02 Ιουλ 2020 | 10:51
ΣΤΟ ΒΟΛΟ 02 Ιουλ 2020 | 10:41

Ορκίστηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Μπέτυ Μπαζιάνα

Στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Λαμίας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 02 Ιουλ 2020 | 10:34

Αγιά Σοφιά: Το μπαλάκι στον Ερντογάν αν θα γίνει τζαμί - Σε 15 ημέρες η επίσημη απόφαση του τουρκικού ΣτΕ

Μέσα σε 17 λεπτά, το τουρκικό ΣτΕ γνωμοδότησε ότι με Προεδρικό Διάταγμα ο Ερντογάν μπορεί η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί.

ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 02 Ιουλ 2020 | 10:32

Για διακοπές στο Πήλιο μέσω Βουλγαρίας ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον παρά την απαγόρευση [εικόνες-βίντεο]

"Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές", δήλωσε ο ίδιος και ανάρτησε σειρά προκλητικών φωτογραφιών και βίντεο στο ιnstagram.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ 02 Ιουλ 2020 | 10:03

Λίνα Κοεμτζή: Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας - Κατέθεσε ο πρώην σύντροφός της

Φέρεται να είναι το ένα από τα δύο άτομα που εμφανίστηκαν από το πουθενά στο σημείο όπου είχε πέσει η 22χρονη και έψαχναν γύρω από τη σορό της ένα στικάκι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ 02 Ιουλ 2020 | 09:42
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 02 Ιουλ 2020 | 09:34

Εξυπηρέτηση χωρίς αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ: Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο από υπολογιστή ή κινητό

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού