Στην τελική ευθεία για άδειες TV - Αγωνία για το Mega

Με την προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις νέες τηλεοπτικές άδειες να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι.

stin-teliki-eutheia-gia-adeies-tv---agwnia-gia-to-mega
SHARE THIS
0
SHARES

Με την προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις νέες τηλεοπτικές άδειες να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά οι υποψήφιοι μπορεί να φτάσουν από έξι μέχρι και οκτώ.

Οι τρεις αιτήσεις (ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL) για την παροχή άδειας τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, βρίσκονται ήδη κατατεθειμένες από χθες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αύριο ή τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει τον φάκελλο με τη σχετική αίτηση και ο Alpha, ενώ αγωνία επικρατεί σχετικά με την τύχη του MEGA και αν θα προλάβει τελικά τις προθεσμίες.

Πάντως ο σταθμός υπέβαλλε χθες το βράδυ νέο επιχειρηματικό πλάνο, έχει εξασφαλίσει ασφαλιστική ενημερότητα, μετά από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ και προσπαθεί να λάβει τραπεζική ενημερότητα.

Οι αιτήσεις πάντως αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό των 4 που προβλέπει ο νομοθέτης για άδειες πανελλαδικής εμβέλειας αφού εκτός των παραπάνω καναλιών και το «EPSILON», δηλώνει ότι θα καταθέσει φάκελλο ενώ χθες το μεσημέρι σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας» από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας, με τη λήξη της προθεσμίας, θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή, παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου, να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να ελέγξει την πληρότητά τους.

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η μετάθεσή της για τον Σεπτέμβριο.

Το πρωί ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Ν. Παπάς, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου,  διευκρίνισε πως, «μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποκλείονται από το διαγωνισμό» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε φάση που έχουν υποβληθεί, οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook