"Αν δεν είχε πυροβολήσει ο αστυνομικός για να σώσει τη ζωή του, σήμερα θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα. Όταν κινδυνεύει η ζωή, πυροβολείς στον αέρα, όπου κι αν κινδυνέψει η ζωή του αστυνομικού", τόνισε ο Σπήλιος Κρικέτος, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό προβλέπεται στους κανονισμούς.
Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε ένα ξέφραγκο αμπέλι την ΑΣΟΕΕ, τονίζοντας ότι "οι 30 κουκουλοφόροι δεν ξέρουμε τι είναι, πώς μπήκαν, τι βάζουν και τι βγάζουν στο Πανεπιστήμιο". "Δεν μπορεί ν απαντήσει κανένας, γιατί είναι (η ΑΣΟΕΕ) ένα ξέφραγο αμπέλι. Όποια στιγμή να περάσεις είναι μία ορθάνοιχτη πόρτα, όποιος θέλει μπαίνει", είπε χαρακτηριστικά.
"Ποιος είναι αυτός που είπε ότι σταματάει να περνάει η αστυνομία στην Πατησίων για 30 αλήτες που την καίνε. Να βγουν να μας πουν ποιος έδωσε αυτή την εντολή. Αν κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να προβλέψουν τα επεισόδια, τότε είναι αναποτελεσματικοί στη δουλειά τους. Αν δεν περνάει το περιπολικό, τότε ποιος περνάει; Αν κάποιοι κάψουν και σήμερα το πρωί την Αλεξάνδρας θα πούμε πάλι να περάσει η αστυνομία;", είπε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποια σύλληψη από την πλευρά των κουκουλοφόρων απάντησε: "Να σας πουν οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας αν συνελήφθη κάποιος και με τι κατηγορία. Τίποτα, υπάρχουν ευθύνες. Και μην καλύπτονται κάποιοι εξ ημών πάνω στο υπουργείο και στο αρχηγείο πίσω από τρεις αστυνομικούς που καθημερινά είναι μέρα νύχτα στο δρόμο".
Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν
Σημειώνεται πως αστυνομικός που πυροβόλησε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.
Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.
Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. "Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν" φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.