Follow us

Στις 18 Μαΐου το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

Θα διαγωνιστούν οι 20 καλύτερες μαθητικές "start up" για να αναδειχθεί η καλύτερη "Εικονική Επιχείρηση" του 2023 που θα πάει Ευρώπη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JA GREECE

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023"του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς. Οι 20 μαθητικές "start up" που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό θα δώσουν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν σε περίπτερα και στην επίσημη σκηνή τις καινοτόμες "επιχειρήσεις" τους και θα διεκδικήσουν το κορυφαίο βραβείο "Οδυσσέας Κυριακόπουλος" που αποτελεί και το "χρυσό εισιτήριο" για τον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe GEN-E 2023, στον οποίο συμμετέχουν 40 μαθητικές "επιχειρήσεις" από όλη την Ευρώπη. H εγγραφή στη μεγαλύτερη Διοργάνωση Νεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GEN-E είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu.

Διαβάστε Επίσης


Το παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμός "Εικονική Επιχείρηση - Company Program 2023" του JA Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

JA GREECE


Θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα τιμήσει τους έφηβους "επιχειρηματίες" της χώρας μας με την παρουσία του, ο CEO του JA Europe, Salvatore Nigro. Ο κ. Νigro και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα απονείμουν τα 11 βραβεία της εμβληματικής, τελικής εκδήλωσης του JA Greece. Την τελετή βράβευσης θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου μαζί με δύο junior "startuppers" 13 ετών, τον Γιώργο Λιναρδάκη και την Σοφία Νικολακοπούλου.

Νικήτρια "Εικονική Επιχείρηση" του 2022 ήταν η "Μicrogreens-Magicgreens"από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Η ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό στο Ταλίν και έγραψε ιστορία καθώς κατάφερε να κερδίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του JA Greece, το πρώτο βραβείο του JA Europe και αναδείχθηκε καλύτερη μαθητική "start up" της Ευρώπης για το 2022.

Δείτε στιγμιότυπα από τον Εθνικό Τελικό και τον Πανευρωπαϊκό θρίαμβο της "Μicrogreens - Magicgreens":


Ποιες είναι οι 20 μαθητικές "Εικονικές Επιχειρήσεις" 2023 που διαγωνίζονται


Από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, οι πιο ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες "startuppers" από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., I.E.K. Δ.ΥΠ.Α. και Ειδικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα διαγωνιστούν και στις 14:15 θα ξεκινήσει η Τελετή Βράβευσης. Στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν και τα βραβεία του προγράμματος "Company Junior" (για παιδιά Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου) και θα γίνει ειδική αναφορά στις 70 κορυφαίες προσωπικότητες - Inspirational Mentors της "Εικονικής Επιχείρησης 2023" μεταξύ των οποίων είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε Επίσης"Η εκδήλωση της 18ης Μαΐου αποτελεί την κορύφωση της εξαιρετικής πορείας γνώσης και συνεργασίας που ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και μέντορες. Μας συγκινεί ο ενθουσιασμός των ομάδων που προκρίθηκαν στον τελικό και ανυπομονούμε να επιβραβεύσουμε τα ταλαντούχα παιδιά "επιχειρηματίες" που με τις ιδέες τους κάνουν τον κόσμο καλύτερο", δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ του JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου, Αιμίλιος Κυριάκου.

JA GREECE

Οι 20 διαγωνιζόμενες Εικονικές Επιχειρήσεις 2023, με αλφαβητική σειρά, είναι:

10 Διαγωνιζόμενες "Εικονικές Επιχειρήσεις" 2023 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

• ARGOMMODATION - Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους
• Bikecology - 1ο ΕΠΑΛ Δράμας
• Jobify - 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου "Ευγένιος Ευγενίδης"
• Mechelp - ΙΕΚ ΔΥΠΑ Σερρών
• PLAY LAND - 1ο ΕΠΑΛ Βοιών
• Play Net - Πρότυπο ΕΠΑΛ Ξάνθης
• R.B.M. Recycled Building Materials - Ευπαλίνειο ΕΠΑΛ Αλίμου
• R.C.J. Recycling Jewellery - ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου
• ΕΕΕΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ - ΕΕΕΕΚ Κω
• ΡΕΒΥΔΩΡ - ΕΠΑΣ Ξάνθης & ΕΠΑΣ Αλεξανδρούπολης

10 Διαγωνιζόμενες "Εικονικές Επιχειρήσεις" 2023 Γενικής Εκπαίδευσης

• @ Home - Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
• Endless Energy Tree - Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
• Glovie - Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
• GREEN|C|INK - 10ο ΓΕΛ Λάρισας
• Isometricks - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• MyWelfare - ΓΕΛ Επισκοπής
• R*TISTIC - 1ο ΓΕΛ Τρικάλων
• Seedlinks - Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
• Top Harvest - 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
• Zero Food Waste Greece - 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

Γνωρίστε τις 20 διαγωνιζόμενες ομάδες 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του Junior Achievement Greece ΕΔΩ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Αιμίλιος Κυριάκου Πρόεδρος ΔΣ JA Greece - Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Έλλη Ανδριοπούλου Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ, Καλλίσσα Αποστολίδου Αν. Γενική Γραμματέας ΔΣ JA Greece - Υπεύθυνη Ε.Κ.Ε. και μέλος Δ.Σ. Raycap, Μαρία Γάτσου Μέλος ΔΣ JA Greece - Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος StrategicAdvisor, Head of CSR Accenture Greece, Μανίνα Μενιδιάτη Public Affairs Officer Citi Greece, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ JA Greece, Ιωάννης Σωτηρόπουλος Μέλος ΔΣ JA Greece - Vice PresidentPromoset ΑΕ, Στέλιος Χαραλαμπάκης Business Development Strategy & Execution Associate Director, EYGreece, Νίκος Χρηστάκης, Μέλος ΔΣ JA Greece - Διευθύνων Σύμβουλος HP Ελλάδας και Κύπρου, Μιχάλης Χριστοδούλου Μέλος ΔΣ JA Greece - Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Χριστοδούλου CHB.

Ο 18ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023" του JA Greece πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

"Εικονική Επιχείρηση 2023"

Με τη χρηματοδότηση: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε., Citi Foundation, Raycap, EY, Accenture, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Χορηγοί Εκδήλωσης: Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα, Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Vision, HP Hellas

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, Καθημερινή, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλες τις μαθητικές ομάδες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 22 Μαϊ 2024 | 15:26

Σκηνές τρόμου σε ξενοδοχείο στην Κρήτη: Κυνήγησε και μαχαίρωσε δύο Σκανδιναβούς - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ένας

Όλα συνέβησαν στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.- Τι είδαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου

ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ 22 Μαϊ 2024 | 14:29

"Βόμβα" στη ΔΟΥ Χαλκίδας: "Τα έπαιρναν" η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι - Πώς εκβίαζαν επιχειρηματίες

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι στη ΔΟΥ Χαλκίδας συνελήφθησαν η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι κατηγορούμενοι για διαφθορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ 22 Μαϊ 2024 | 14:17

Meteo: Ερχεται καλοκαίρι "κόλαση" - Οι πιο ακραίες θερμοκρασίες της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη, αναλυτικός πίνακας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 22 Μαϊ 2024 | 13:41

Εκτός κινδύνου στο Παίδων Πεντέλης ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από την πόρτα σχολείου στην Κηφισιά

Εκτός κινδύνου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 9χρονος, τον οποίο καταπλάκωσε πόρτα σχολείου στην Κηφισιά.

ΕΠΙΠΛΟΚΗ 22 Μαϊ 2024 | 13:07

Λαμία: Πέθανε ηλικιωμένη από λοίμωξη στρεπτόκοκκου - Την είχε χτυπήσει τράγος μία εβδομάδα πριν

Μία ηλικιωμένη στη Λαμία πέθανε από επιπλοκή λοίμωξης, ενώ πριν μία εβδομάδα την είχε χτυπήσει τράγος.

24 ΜΗΝΕΣ 22 Μαϊ 2024 | 12:23

Λαμία: Φυλάκιση στον 57χρονο που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Με 24 μήνες φυλάκιση από τους οποίους θα εκτίσει τους τρεις μήνες, χωρίς η έφεση του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, τιμωρήθηκε 57χρονος, που συνελήφθη χθες να βιντεοσκοπεί με κινητό τηλέφωνο τη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ 22 Μαϊ 2024 | 12:09

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο γιος της 40χρονης πέρασε από το σημείο της δολοφονίας, αλλά νόμιζε ότι είχε γίνει τροχαίο

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι από τον εν διαστάσει σύζυγό της, τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου.

ΕΓΙΝΕ ΠΛΥΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ 22 Μαϊ 2024 | 11:00
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΘΗΒΩΝ 22 Μαϊ 2024 | 09:45

Αιγάλεω: "Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου" - Πώς περιγράφει η 43χρονη τον ξυλοδαρμό σε φανάρι

"Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου". Η περιγραφή της 43χρονης για την επίθεση στη μέση του δρόμου στο Αιγάλεω.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 22 Μαϊ 2024 | 09:29

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαμοστέρνας: Νεκρός 22χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη λεωφόρο Χαμοστέρνας, με έναν 22χρονο οδηγό μηχανής να χάνει ζωή του.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 22 Μαϊ 2024 | 09:12

Τελευταία ευκαιρία για τη νομιμοποίηση των τρέιλερ - Μέχρι πότε κυκλοφορούν τα ταξί που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέλυσε πώς θα "νομιμοποιηθούν" τα τρέιλερ και μέχρι πότε θα κυκλοφορούν τα ταξί που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας απόσυρσης.

ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΔΕΡΙΑ 22 Μαϊ 2024 | 08:57

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες από πτώση οικοδομικών υλικών στην Τσιμισκή - Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα που είχαν συλληφθεί για τον τραυματισμό δύο γυναικών από την πτώση οικοδομικών υλικών στη Θεσσαλονίκη.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ 22 Μαϊ 2024 | 08:45

Ξεσπούν οι γονείς του κτηνοτρόφου στο Κιλκίς: "Πήγαν να τον λιντσάρουν, επειδή δεν έμεινε στην δουλειά ο ένας απο αυτούς"

Τι είπε η μητέρα του κτηνοτρόφου, για όσα της είπε ο γιος της σχετικά με το επεισόδιο στο μαντρί. Τόσο ο 54χρονος όσο και οι τρεις που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας θα απολογηθούν Πέμπτη και Παρασκευή.