Follow us

Στο εδώλιο ο Νίκος Βέρτης για τους "μαϊμού" εμβολιασμούς την περίοδο της πανδημίας πριν από συναυλία στο Ισραήλ

Ο δήθεν γιατρός που τελικά ήταν διασώστης και οι "μαϊμού" εμβολιασμοί λίγο πριν τη συναυλία του Βέρτη στο Ισραήλ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νίκος Βέρτης NDP

Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθεί ο Νίκος Βέρτης για τους μαϊμού εμβολιασμούς που φέρεται να είχαν γίνει την περίοδο της πανδημίας στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν τότε ο τραγουδιστής.

Τα ψεύτικα εμβόλια έγιναν τον Απρίλιο του 2021. Προκειμένου ο Νίκος Βέρτης με τους συνεργάτες του να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες έπρεπε να έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Με δεδομένο ότι εκείνη την περίοδο δεν είχε ανοίξει ακόμη στην Ελλάδα η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα του τραγουδιστή και της ορχήστρας του, η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής -σύμφωνα πάντα με την πλευρά του καλλιτέχνη- τους έστειλε έναν γιατρό για να τους εμβολιάσει, ο οποίος φαίνεται τελικά πως ήταν "ψευτογιατρός".

Ο Βέρτης μαζί με 17 συνεργάτες του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του "ψευτογιατρού". Όμως, δύο πρώην μουσικοί του στράφηκαν και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό.

Τελικά, σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του τραγουδιστή, ενός συνεργάτη του και του "ψευτογιατρού" για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε ηθική αυτουργία για κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού και για αντιποίηση επαγγέλματος στην περίπτωση του δήθεν γιατρού.

Διαβάστε Επίσης

Η δικηγόρος του τραγουδιστή, Φιλιππία Κατσαούνη, μίλησε στην ίδια εκπομπή και παρουσίασε την εκδοχή του καλλιτέχνη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

"Ο κ. Βέρτης, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, είναι θύματα σε αυτή την ιστορία. Δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση του εμβολιασμού, την οποία ανέλαβε ισραηλινή εταιρεία παραγωγής συναυλιών αναθέτοντας τον εμβολιασμό τους σε ένα πρόσωπο που τους παρουσιάστηκε σαν γιατρός και τον οποίο πρώτη φορά συνάντησαν την ημέρα του εμβολιασμού όλων. Λίγο καιρό πριν είχαν χάσει στενά συγγενικά τους πρόσωπα από την πανδημία. Συγκεκριμένα ο κ. Βέρτης έχασε την πρώτη ξαδέρφη του και τον θείο του που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του. Γι’ αυτό άλλωστε μαζί με τον κ. Βέρτη, με συνεργάτες του και μέλη της ορχήστρας που επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, εμβολιάστηκαν και συνεργάτες του που δεν ταξίδεψαν μαζί με τους υπόλοιπους για τη συναυλία, ενώ επίσης εμβολιάστηκαν και συγγενικά τους πρόσωπα, με μόνο σκοπό την προστασία της υγείας όλων" ανέφερε αρχικά.

"Να τονίσω πως ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός, κανένας δεν εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί, ούτε να συμμετέχει στη συναυλία. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι εξαπατήθηκαν, ο ίδιος ο κ. Βέρτης τους προέτρεψε όλους να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον του πραγματικά υπαίτιου προσώπου. Να τονίσω πως εμβολιάστηκαν πάνω από 30 άτομα και μόνο δύο εξ’ αυτών, έχοντας προσωπικά κίνητρα, στράφηκαν εναντίον του κ. Βέρτη και όχι εναντίον του δήθεν γιατρού, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τα στοιχεία του τελευταίου. Τέλος, αν και είναι εξαιρετικά προφανές, ο κ. Βέρτης δεν είναι εργοδότης των μελών της ορχήστρας και ο λόγος που στοχοποιείται είναι πως αποτελεί το μόνο ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε μέσω αυτού επιδιώκεται δημοσιότητα" πρόσθεσε.

Νίκος Βέρτης

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021 όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής και οι συνεργάτες του χρειάστηκε να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για προγραμματισμένες συναυλίες. Όμως, την περίοδο εκείνη δεν είχε ανοίξει ακόμα εμβολιασμός για τις ηλικιακές ομάδες του τραγουδιστή και των μελών της ορχήστρας του.

Ο γνωστός τραγουδιστής και τα μέλη της ορχήστρας του έκαναν δύο δόσεις Pfizer και τους δόθηκε μία κάρτα εμβολιασμού προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ. Μία κάρτα που βεβαίωνε πως έχουν γίνει και οι δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer, από έναν γιατρό που τελικά ήταν διασώστης.

Ο εμβολιασμός τόσο του Νίκου Βέρτη όσο και της ορχήστρας του έγινε από έναν γιατρό από την Κύπρο, που έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες. Η πρώτη δόση του εμβολίου έγινε στις 13 Απριλίου του 2021 και η δεύτερη στις 4 Μαΐου. Όπως φαίνεται βέβαια, η κάρτα είχε άλλες ημερομηνίες. Τις κάρτες αυτές που έφεραν σφραγίδα της κυπριακής δημοκρατίας τις παρέλαβαν οι μουσικοί στο αεροδρόμιο λίγο πριν την πτήση τους.

Η ισραηλινή εταιρεία τους διαβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος με ασφάλεια, και έτσι έγινε στο κέντρο διασκέδασης που εμφανιζόταν ο τραγουδιστής.

Ωστόσο, για την είσοδο στη χώρα του Ισραήλ, δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωμάτων, στο οποίο διαπίστωσαν ένα 24ωρο αργότερα πως είχαν μηδενικά αντισώματα. Επικοινώνησαν με την εταιρεία και τον… "ψευτογιατρό" και τους είπαν πως τα αντισώματα δεν αναπτύσσονται αμέσως.

Οι συνεργάτες του Νίκου Βέρτη επέστρεψαν στην Ελλάδα με τον ίδιο, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους. Παρά τις δύο δόσεις που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώματα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι μηδενικά. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά τους χορήγησε.

Ο γνωστός τραγουδιστής, μαζί με 17 συνεργάτες και μουσικούς, κατέθεσαν μήνυση προς τον ψευτογιατρό. Όμως, δύο πρώην μουσικοί του στρέφονται και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό των "μαϊμού" εμβολιασμών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ 14 Απρ 2024 | 12:08

Νίκος Βέρτης: Ο λόγος που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο - Τι συμβαίνει με την υγεία του

Ο τραγουδιστής αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 14 Απρ 2024 | 00:02

Νίκος Βέρτης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής - Ακυρώνονται οι εμφανίσεις του για το Σαββατοκύριακο

Το νυκτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης ανακοίνωσε την ακύρωση των εμφανίσεων, λόγω μεταφοράς του τραγουδιστή στο νοσοκομείο

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 11 Απρ 2024 | 17:29

Κορονοϊός: Πέντε θάνατοι από covid-19, 8 διασωληνωμένοι - Ένας θάνατος από γρίπη

Στους 5 οι θάνατοι από κορονοϊό και 8 διασωληνωμένοι την εβδομάδα 1-7 Απριλίου

Η ΕΚΘΕΣΗ 04 Απρ 2024 | 17:22

ΕΟΔΥ: 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, 1 από γρίπη - 12 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Όσον αφορά τον covid-19, καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 12 - Ένας θάνατος καταγράφηκε από γρίπη

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 02 Απρ 2024 | 19:10

Αυξήθηκαν στα 52 τα κρούσματα κοκκύτη, δύο οι θάνατοι - Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβολιασμό

32 παιδιά και έφηβοι μεταξύ των κρουσμάτων, από τα οποία 11 αφορούν σε βρέφη ηλικίας κάτω του έτους - Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΚΘΕΣΗ 28 Μαρ 2024 | 17:32

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση η πανδημία, μείωση της θετικότητας - Τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό, ένας από γρίπη

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ 23 Απρ 2024 | 10:15

Συστάσεις για να προστατευτούμε από την αφρικανική σκόνη - Τι συμβουλεύει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Η αφρικανική σκόνη μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα, λέει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΤΣΙΟΥ 23 Απρ 2024 | 09:40

Κορωπί: Αγριο ξύλο μεταξύ μαθητών στο διάλειμμα - Του έριξε μπουνιά στη μύτη και τον έστειλε νοσοκομείο

Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, αυτή τη φορά, στο 2ο Λύκειο Κορωπίου που βρίσκεται στο Κίτσι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 23 Απρ 2024 | 09:26

Χανιά: Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο Σούδας - Εκκενώθηκαν σπίτια και το Ναυτικό Νοσοκομείο - Μήνυμα 112 [εικόνες - βίντεο]

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 23 Απρ 2024 | 09:17

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες για την οπαδική βία

Οι εμπλεκόμενοι σε αρκετά περιστατικά οπαδικής βίας αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

ΑΤΥΧΗΜΑ 23 Απρ 2024 | 08:37

Μπετονιέρα ανετράπη στο Χαϊδάρι - Αυξημένη κίνηση στη λεωφόρο Αθηνών [βίντεο]

Μπετονιέρα ανετράπη πριν λίγο στη συμβολή της Φαβιέρου με τη λεωφόρο Αθηνών, απέναντι από το Παλατάκι Χαϊδαρίου.

ΤΡΟΧΑΙΟ 23 Απρ 2024 | 08:18

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση στρατιωτικού λεωφορείου, απορριμματοφόρου και ΙΧ - Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.