Στο λιμάνι της Ιεράπετρας ρυμουλκείται το BARIS

Υπό αντίξοες συνθήκες η ρυμούλκηση του BARIS. Την Πέμπτη το πρώι η άφιξή του στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Οι 700 μετανάστες θα περάσουν από ιατρικό έλεγχο.

sto-limani-tis-ierapetras-rumoulkeitai-to-baris
SHARE THIS
0
SHARES

Προς το λιμάνι της Ιεράπετρας ρυμουλκείται το φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι που βρέθηκε την Τρίτη να πλέει ακυβέρνητο 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, έπειτα από μηχανική βλάβη.

Την ρυμούλκηση ανέλαβε χθες η «φρεγάτα» Υδρα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και του ύψους των κυμάτων που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, με ταχύτητα 3,4 μιλίων την ώρα.

Το κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας είναι το μέρος όπου θα φιλοξενηθούν αρχικά οι 700 μετανάστες που από χθες τα ξημερώματα βρίσκονταν στο φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι που έπλεε για ώρες ακυβέρνητο.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε πού θα μεταφερθεί αρχικά ο μεγάλος αυτός αριθμός μεταναστών αλλά και ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα γίνουν όπως αναφέρει το cretapost.

Το πλοίο BARIS έχει μήκος 77 μέτρα και μεταφέρει 700 μετανάστες, οι οποίοι, αφού περάσουν ιατρικό έλεγχο, θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο.

Δείτε την εικόνα σοκ από τους στοιβαγμένους μετανάστες στο εσωτερικό του πλοίου από το cretapost.gr.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για Αφρικανούς μετανάστες που ως προορισμό είχαν την Ιταλία, τελικά διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, συγκεκριμένα τη Μερσίνα, και οι μετανάστες προέρχονταi από τη Συρία.

Η διάσωση είναι μια από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών. Γύρω από το ακυβέρνητο πλοίο έσπευσαν τέσσερα εμπορικά πλοία και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο Super Puma. Για τον άρτιο συντονισμό της επιχείρησης, διασώστης είχε προσγειωθεί από το ελικόπτερο στο πλοίο, όπου επικρατούσε πανικός.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook