Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο μυστηριώδης συνεργός του τοξοβόλου

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον βρήκαν την ώρα που γέμιζε σακούλες σκουπιδιών

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο μυστηριώδης συνεργός του τοξοβόλου

Τον 25χρονο συνεργό του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που φαίνεται να… καθάρισε το σπίτι-κρησφύγετο ή γιάφκα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως και ένα ακόμη άτομο, που συμμετείχαν στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Αφού άδειασε βιαστικά το ισόγειο σπίτι, πιθανόν από χρήματα, όπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσέλαβε καθαριστή…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον βρήκαν την ώρα που γέμιζε σακούλες σκουπιδιών και αναζήτησαν πληροφορίες για τον άνδρα που τον προσέλαβε:

Καθαριστής: «Είχα βάλει αγγελία ότι καθαρίζω σπίτια. Με πήρε ένας άνδρας το βράδυ της Τετάρτης, και μου είπε ότι επειδή πέθανε ο αδερφός του θέλει να καθαρίσω το σπίτι του. Δώσαμε ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας»

Αστυνομικός: «Πως ήταν τα χαρακτηριστικά του;»

Καθαριστής: «Ήταν γύρω στα 25, μετρίου αναστήματος, φόραγε μαύρα ρούχα. Είχε κουκούλα στο κεφάλι και περιλαίμιο. Φαίνονταν μόνο τα μάτια και η μύτη του.

Αστυνομικός: «Δεν σου έκανε εντύπωση αυτό;»

Καθαριστής: «Μου έκανε, αλλά είχε και κρύο χθες, οπότε δεν έδωσα σημασία. Στη συνέχεια μου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και 60 ευρώ. Μου είπε να το αδειάσω, αν θέλω να κρατήσω ότι μου αρέσει και όταν τελειώσω να αφήσω τα κλειδιά κάτω από το χαλί της εισόδου».

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι ο… 25χρονος, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της σύλληψης των Γιάννη Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και Δήμητρας-Ευδοξίας Βαλαβάνη, στις 29 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, έως και τις 5 Φεβρουαρίου, πήγε στο ισόγειο διαμέρισμα και ενδεχομένως πήρε χρήματα, οπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ίσως εκρηκτικά και οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Το σπίτι ήταν ακατάστατο με ανοικτές ντουλάπες και συρτάρια. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η επικοινωνία του αγνώστου προς τον καθαριστή έγινε από ακαταχώρητο τηλεφωνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν αν αυτοί που πήγαιναν στο σπίτι, είναι «κοινοί» με τους δύο άνδρες που συμμετείχαν στην ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Για παράδειγμα αν ταυτοποιούνται γενετικό υλικό και αποτυπώματα που βρέθηκαν σε ρούχα και ευρήματα, μέσα στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων με άλλα στο σπίτι της οδού Ναυάρχου Βότση στα Πατήσια. Ο «25χρονος» φαίνεται να πήρε γρήγορα και βιαστικά ότι θεωρούσε σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία, αφήνοντας πίσω τους αρκετά άλλα ευρήματα.

Η ενοικίαση της γιάφκας

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει τον Σεπτέμβριο του 2019, 26χρονη Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητά της, είχε εμφανιστεί ως φοιτήτρια στον μεσίτη καθώς ο ιδιοκτήτης μένει στο εξωτερικό. Το μίσθωμα ήταν 300 ευρώ, τα οποία κατέβαλλε χέρι με χέρι ανά δίμηνο προκαταβολικά, χωρίς να έχει δηλωθεί η μίσθωση στην εφορία. Την περασμένη Πέμπτη και μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν, περίοικος ειδοποίησε την αστυνομία, ότι έβλεπε μία κοπέλα που έμοιαζε με την 26χρονη να μπαίνει τακτικά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφθασαν εκεί και αρχικά δοκίμασαν να ανοίξουν με κάποιο από τα πέντε κλειδιά που είχε στην κατοχή της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, όταν συνελήφθη, χωρίς όμως κάποιο από αυτά να ταιριάζει. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχε κίνηση, εισέβαλλαν σε αυτό, βρίσκοντας τον καθαριστή την ώρα που γέμιζε τις πρώτες σακούλες σκουπιδιών.

Drone, κλειδιά, usb, κάρτες μνήμης, τηλέφωνο

Αφού τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν ευρήματα και το εσωτερικό της οικίας για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, οι αστυνομικοί άρχισαν την καταγραφή των ευρημάτων.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ένα Drone, το οποίο φαίνεται να είναι εκείνο που ο «τοξοβόλος» έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στην περιοχή του Υμηττού, καταγράφοντας πλάνα του βουνού. Αυτό το βίντεο είχε βρεθεί στο κινητό τηλέφωνο, που ήταν ανοικτό κατά τη σύλληψη της «τριάδας» στην Αγία Παρασκευή, με τους αστυνομικούς να γνωρίζουν την χρήση του. Εκτιμούν ότι θα το χρησιμοποιούσαν για παρακολούθηση στόχων, οικονομικών ή άλλων για ληστείες ή ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, για χαρτογράφηση περιοχών, για αντι-παρακολούθηση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια από τις αστυνομικές εκτιμήσεις.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων που βρέθηκαν όπως: Δύο κάρτες μνήμης, δύο κάρτες SIM, ένα Tablet και τρία USB stick, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, και κάποια κλειδιά. Βρέθηκαν επίσης ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης για την κατασκευή ταυτοτήτων και φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε, με τα στοιχεία «Νικόλαος Σαχτούρης», όπως επίσης και πολλά ανδρικά και γυναικεία ρούχα και παπούτσια.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες πλαστές ταυτότητες είχαν η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ως «Ζωή Λαμπίρη» και η Δήμητρα Βαλαβάνη ως «Μαρίνα Πέτρου».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η «τριάδα» και οι τουλάχιστον δύο ασύλληπτοι συνεργοί τους, έχουν ακόμη 2-3 οικήματα, γκαράζ ή άλλο χώρο και ενδεχομένως τουλάχιστον 2 οχήματα, που θεωρούν ότι μπορεί να είναι κινητά-οπλοστάσια. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται και πάλι όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παρουσία των τριών συλληφθέντων να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 Ιαν 2022 | 07:36

Βούλα: Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από φούρνο - Ολοι σεσημασμένοι

Σεσημασμένοι κακοποιοί, γνώριμοι στις αρχές, ήταν οι εμπλεκόμενοι στην ενοπλη συμπλοκή σε αρτοποιείο της Βούλας, το απόγευμα του Σαββάτου.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.