Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο μυστηριώδης συνεργός του τοξοβόλου

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον βρήκαν την ώρα που γέμιζε σακούλες σκουπιδιών

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο μυστηριώδης συνεργός του τοξοβόλου

Τον 25χρονο συνεργό του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που φαίνεται να… καθάρισε το σπίτι-κρησφύγετο ή γιάφκα στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως και ένα ακόμη άτομο, που συμμετείχαν στη ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Αφού άδειασε βιαστικά το ισόγειο σπίτι, πιθανόν από χρήματα, όπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσέλαβε καθαριστή…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον βρήκαν την ώρα που γέμιζε σακούλες σκουπιδιών και αναζήτησαν πληροφορίες για τον άνδρα που τον προσέλαβε:

Καθαριστής: «Είχα βάλει αγγελία ότι καθαρίζω σπίτια. Με πήρε ένας άνδρας το βράδυ της Τετάρτης, και μου είπε ότι επειδή πέθανε ο αδερφός του θέλει να καθαρίσω το σπίτι του. Δώσαμε ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας»

Αστυνομικός: «Πως ήταν τα χαρακτηριστικά του;»

Καθαριστής: «Ήταν γύρω στα 25, μετρίου αναστήματος, φόραγε μαύρα ρούχα. Είχε κουκούλα στο κεφάλι και περιλαίμιο. Φαίνονταν μόνο τα μάτια και η μύτη του.

Αστυνομικός: «Δεν σου έκανε εντύπωση αυτό;»

Καθαριστής: «Μου έκανε, αλλά είχε και κρύο χθες, οπότε δεν έδωσα σημασία. Στη συνέχεια μου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και 60 ευρώ. Μου είπε να το αδειάσω, αν θέλω να κρατήσω ότι μου αρέσει και όταν τελειώσω να αφήσω τα κλειδιά κάτω από το χαλί της εισόδου».

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι ο… 25χρονος, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της σύλληψης των Γιάννη Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και Δήμητρας-Ευδοξίας Βαλαβάνη, στις 29 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, έως και τις 5 Φεβρουαρίου, πήγε στο ισόγειο διαμέρισμα και ενδεχομένως πήρε χρήματα, οπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ίσως εκρηκτικά και οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Το σπίτι ήταν ακατάστατο με ανοικτές ντουλάπες και συρτάρια. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η επικοινωνία του αγνώστου προς τον καθαριστή έγινε από ακαταχώρητο τηλεφωνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν αν αυτοί που πήγαιναν στο σπίτι, είναι «κοινοί» με τους δύο άνδρες που συμμετείχαν στην ληστεία της Ερυμάνθειας Αχαΐας. Για παράδειγμα αν ταυτοποιούνται γενετικό υλικό και αποτυπώματα που βρέθηκαν σε ρούχα και ευρήματα, μέσα στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων με άλλα στο σπίτι της οδού Ναυάρχου Βότση στα Πατήσια. Ο «25χρονος» φαίνεται να πήρε γρήγορα και βιαστικά ότι θεωρούσε σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία, αφήνοντας πίσω τους αρκετά άλλα ευρήματα.

Η ενοικίαση της γιάφκας

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει τον Σεπτέμβριο του 2019, 26χρονη Δήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητά της, είχε εμφανιστεί ως φοιτήτρια στον μεσίτη καθώς ο ιδιοκτήτης μένει στο εξωτερικό. Το μίσθωμα ήταν 300 ευρώ, τα οποία κατέβαλλε χέρι με χέρι ανά δίμηνο προκαταβολικά, χωρίς να έχει δηλωθεί η μίσθωση στην εφορία. Την περασμένη Πέμπτη και μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν, περίοικος ειδοποίησε την αστυνομία, ότι έβλεπε μία κοπέλα που έμοιαζε με την 26χρονη να μπαίνει τακτικά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφθασαν εκεί και αρχικά δοκίμασαν να ανοίξουν με κάποιο από τα πέντε κλειδιά που είχε στην κατοχή της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, όταν συνελήφθη, χωρίς όμως κάποιο από αυτά να ταιριάζει. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχε κίνηση, εισέβαλλαν σε αυτό, βρίσκοντας τον καθαριστή την ώρα που γέμιζε τις πρώτες σακούλες σκουπιδιών.

Drone, κλειδιά, usb, κάρτες μνήμης, τηλέφωνο

Αφού τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν ευρήματα και το εσωτερικό της οικίας για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, οι αστυνομικοί άρχισαν την καταγραφή των ευρημάτων.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ένα Drone, το οποίο φαίνεται να είναι εκείνο που ο «τοξοβόλος» έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στην περιοχή του Υμηττού, καταγράφοντας πλάνα του βουνού. Αυτό το βίντεο είχε βρεθεί στο κινητό τηλέφωνο, που ήταν ανοικτό κατά τη σύλληψη της «τριάδας» στην Αγία Παρασκευή, με τους αστυνομικούς να γνωρίζουν την χρήση του. Εκτιμούν ότι θα το χρησιμοποιούσαν για παρακολούθηση στόχων, οικονομικών ή άλλων για ληστείες ή ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, για χαρτογράφηση περιοχών, για αντι-παρακολούθηση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια από τις αστυνομικές εκτιμήσεις.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων που βρέθηκαν όπως: Δύο κάρτες μνήμης, δύο κάρτες SIM, ένα Tablet και τρία USB stick, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, και κάποια κλειδιά. Βρέθηκαν επίσης ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης για την κατασκευή ταυτοτήτων και φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε, με τα στοιχεία «Νικόλαος Σαχτούρης», όπως επίσης και πολλά ανδρικά και γυναικεία ρούχα και παπούτσια.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες πλαστές ταυτότητες είχαν η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ως «Ζωή Λαμπίρη» και η Δήμητρα Βαλαβάνη ως «Μαρίνα Πέτρου».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η «τριάδα» και οι τουλάχιστον δύο ασύλληπτοι συνεργοί τους, έχουν ακόμη 2-3 οικήματα, γκαράζ ή άλλο χώρο και ενδεχομένως τουλάχιστον 2 οχήματα, που θεωρούν ότι μπορεί να είναι κινητά-οπλοστάσια. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται και πάλι όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παρουσία των τριών συλληφθέντων να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 30 Σεπ 2020 | 20:38

LRAD: Αυτά είναι τα δύο νέα "υπερόπλα" της ΕΛΑΣ στον Έβρο - Τέλος στις "οργανωμένες" εφόδους μεταναστών [Βίντεο]

Πρόκειται για δύο σύγχρονα ηχητικά-ηχοβολιστικά συστήματα, τα Long Range Acoustic Device, για την αντιμετώπιση επιθετικών ενεργειών στον Έβρο

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 30 Σεπ 2020 | 07:51

Παράνομα "Airbnb" για μετανάστες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας - "Ενοίκιο" 15 έως 40 ευρώ την ημέρα

Παράνομες ενοικιάσεις σε μετανάστες - Το ιδιότυπο "Airbnb" με ενοικιάσεις διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 29 Σεπ 2020 | 07:52

Λέσβος: Έτσι δρούσαν οι ΜΚΟ που διακινούσαν παράνομα μετανάστες: Από ψεύτικες ειδοποιήσεις ναυαγίων μέχρι... κρατήσεις στη Μόρια

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Σεπ 2020 | 07:49

Πώς χάθηκε η μάχη για τα νέα μέτρα στις πλατείες - Πάνω από 28.000 έλεγχοι για παράνομες συναθροίσεις

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 28.885 ελέγχους ατόμων για συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και βεβαιώθηκαν 44 πρόστιμα των 150 ευρώ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 28 Σεπ 2020 | 07:39

Κορονοϊός - Το επόμενο στάδιο μέτρων: Μάσκες παντού, λουκέτο στις 22:00 για τα μαγαζιά, "ωράριο" και SMS για τους άνω των 65

Η "μάχη" της πλατείας και της αποφυγής συγκέντρωσης ατόμων σε ανοικτούς δημόσιους υπαίθριους χώρους, σε αρχικό στάδιο φαίνεται να έχει χαθεί.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 07:46

Γιάφκα στο Κουκάκι: Πώς η Αστυνομία "ιχνηλάτησε" τα τρία κρούσματα τρομοκρατίας - Η λίστα με τα χτυπήματα της Ο.Λ.Α.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής των συλληφθέντων της γιάφκας τα 7 τελευταία χρόνια.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 24 Σεπ 2020 | 12:57

Kαρδίτσα: Βρέθηκε πτώμα γυναίκας θαμμένο στη λάσπη - Εκτιμήσεις ότι είναι η 43χρονη φαρμακοποιός

Κάτω από τόνους λάσπης και περίπου 4 χιλιόμετρα από εκεί που γίνονται έρευνες εντοπίστηκε να εξέχει μέλος ανθρώπινου σώματος.

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 24 Σεπ 2020 | 11:30

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις "γνώριμων" - Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Τρεις παλιοί γνώριμοι των Αρχών έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μεγάλη επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΑ SOCIAL MEDIA 24 Σεπ 2020 | 07:57

Κορονοϊός: "Βρέχει" δικογραφίες για τους αρνητές της μάσκας - Στον εισαγγελέα ήδη 44 υποθέσεις

Αυτές οι 44 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ... ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ 23 Σεπ 2020 | 12:06

Κορονοϊός: "Εβρεξε" πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Πλήθος ελέγχων, προσαγωγές και πρόστιμα τη νύχτα στο Παγκράτι για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 23 Σεπ 2020 | 08:03

Κορονοϊός: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα με ντουντούκες κατά συνωστισμού [εικόνες - βίντεο]

Αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και έκοψαν πρόστιμα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ 23 Σεπ 2020 | 07:53

Κορονοϊός: Με μεγάφωνα και ντουντούκες στις πλατείες η αστυνομία εμποδίζει το συνωστισμό

Από χθες τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται στις χαρτογραφημένες "κόκκινες" περιοχές της Αττικής.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ 22 Σεπ 2020 | 07:51

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μερικό lockdown σε πάρκα και πλατείες: Μεγάφωνα, κορδέλες, παραινέσεις και διαφημίσεις

Lockdown και τον περιορισμό συγκέντρωσης ατόμων σε πλατείες, πάρκα, άλση, πεζόδρομους ανοικτούς αθλητικούς χώρους και στάδια, επεξεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία.