Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται πέντε άτομα στην Ζάκυνθο, εκ των οποίων τρεις φαίνεται να σχετίζονται με «τουριστικά συμφέροντα».

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου

«Κοριοί», ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν θέσει υπό τεχνολογική και φυσική παρακολούθηση ύποπτους «μισθωμένους» εμπρηστές της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Αττικής. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται πέντε άτομα στην Ζάκυνθο, εκ των οποίων τρεις φαίνεται να σχετίζονται με «τουριστικά συμφέροντα», ενώ δύο είναι ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων στο νησί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου

Σε αντίστοιχο κλοιό ερευνών, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», βρίσκονται έξι άτομα σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, ως ύποπτοι εμπρησμού δασικών εκτάσεων, με στόχο την καταπάτηση τους. Σε αυτή την περίπτωση οι ύποπτοι θα επιχειρούσαν να αποκτήσουν μέρος καμένων δασικών εκτάσεων με τη μέθοδο της φύτευσης ελαιόδεντρων από… βαρέλια! Με αυτό τον τρόπο θα επέκτειναν εκτάσεις ιδιοκτησίας τους ή θα επιχειρούσαν να τις ιδιοποιηθούν. Ένα ακόμη άτομο, είναι ύποπτο για προσπάθεια εμπρησμού δάσους στην Κεφαλονιά, το βράδυ της περασμένη Τρίτης, όταν προκάλεσε... 10 εστίες φωτιάς κατά μήκος του ίδιου δρόμου!

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου - εικόνα 2
Φωτιά για τον αδερφό του;

Σε κάποιες περιπτώσεις, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων έχουν προσεγγίσει ύποπτους εμπρηστές, σε μία προσπάθεια αποτροπής της συνέχισης της δράσης τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο αδερφών στη Φυλή Αττικής, ένας από τους οποίους είχε προσληφθεί από τον δήμο ως εποχικός πυροσβέστης και έληγε η σύμβασή του. Ο αδερφός του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακούστηκε να λέει: «Μην ανησυχείς. Θα κάνω κάτι που μετά θα τους είσαι απαραίτητος. Θα σου υπογράψουν ‘τρέχοντας’ τη σύμβαση». Πράγματι, στις 28 Αυγούστου, και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Φυλή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο. Αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν πολλές ενδείξεις ότι δράστης ήταν ο αδερφός του εποχικού πυροσβέστη, ωστόσο δεν υπήρχαν στοιχεία που να τις επιβεβαιώνουν. Σε μία έσχατη προσπάθεια πρόληψης νέων πυρκαγιών, αστυνομικοί προσέγγισαν με κάποιο τρόπο τα αδέρφια και πέρασαν το «μήνυμα» των υποψιών τους, ώστε να τους σταματήσουν από συνέχιση της παράνομης δράσης τους.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου - εικόνα 3
Η «ομερτά» της Ζακύνθου

Ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που βρίσκονται στο νησί του Ιονίου, συγκεντρώνουν στοιχεία σε βάρος των υπόπτων, οι οποίοι φαίνεται να λειτουργούν υπό ένα καθεστώς ιδιότυπης «μίσθωσης» και αναζητούν τους «εντολείς», ηθικούς αυτουργούς των επαναλαμβανόμενων εμπρησμών. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκτιμούν πως οι ηθικοί αυτουργοί, είναι άγνωστοι για τους δράστες εμπρησμού, οι οποίοι «προσλαμβάνονται» μέσω μεσαζόντων. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους, με τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών να κάνουν λόγο για μια παράξενη «ομερτά». Οι ύποπτοι συνδέονται με την περιοχή δράσης των εμπρηστών, ως εκ τούτο δικαιολογείται η παρουσία τους στους τόπους εκδήλωσης πυρκαγιών και τους εξασφαλίζει ένα αξιόπιστο «άλλοθι».

Στην πορεία των ερευνών αποφασίστηκε η άρση απορρήτου των επικοινωνιών, με την υποβολή σχετικού αιτήματος στις δικαστικές αρχές, όπως και η παρακολούθηση επικοινωνιών συγκεκριμένων υπόπτων. Οι αξιωματούχοι των διωκτικών αρχών διαπιστώνουν τις τεράστιες οικιστικές πιέσεις στα βόρεια του νησιού, κοντά στο φημισμένο Ναυάγιο, κατά συμφέρονται που επιθυμούν, με κάθε τρόπο, την οικοδομική ανάπτυξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ζάκυνθος, εξαιτίας αυτών των επιχειρηματικών επιθυμιών, βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο εμπρηστών, με «πρωταθλήτριες» χρονιές, το 2001, όταν εκδηλώθηκαν 192 δασικές πυρκαγιές και 185 το 2006. Στα Ιόνια νησιά, εξαιτίας του ιδιότυπου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το 61% των δασικών εκτάσεων ανήκει σε ιδιώτες, το 12% σε μοναστήρια και το 27% σε δημοτικές κοινότητες.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου - εικόνα 4

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος και πρώην επικεφαλής της Δ.Α.Ε.Ε., Ανδριανός Γκουρμπάτσης αναφορικά με την Ζάκυνθο τονίζει: «Ο μέσος ετήσιος αριθμός πυρκαγιών στη Ζάκυνθο, είναι 127 αγροτοδασικές πυρκαγιές, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε 3 μέρες εκδηλώνεται στη Ζάκυνθο μέσα στο έτος και μία αγροτοδασική πυρκαγιά. Ο μέσος ετήσιος αριθμός καμένων εκτάσεων (μέση ετήσια απώλεια) στη Ζάκυνθο, είναι 3.225,9 στρέμματα.

To 60% περίπου των δασικών πυρκαγιών της Ελλάδας έχει χρόνο κατάσβεσης 7,5 ώρες. Η μέγιστη διάρκεια των πυρκαγιών για την Ελλάδα ανέρχεται σε 15 ώρες περίπου. Στη Ζάκυνθο η μέση διάρκεια των δασικών πυρκαγιών είναι 34 ώρες, μεγαλύτερη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Στη Ζάκυνθο αναφέρεται το μικρότερο ποσοστό δασικών πυρκαγιών (4%), στις οποίες εξακριβώθηκαν τα αίτια εκδήλωσής τους. Τα νησιά του Ιονίου καταλαμβάνουν την 1η θέση μεταξύ των γεωγραφικών ενοτήτων της χώρας, ως προς τα ποσοστά (22,3%) δασικών πυρκαγιών από κακόβουλο εμπρησμό (εξακριβωμένο ή πιθανό). Ειδικά στη Ζάκυνθο το 60% των δασικών πυρκαγιών οφείλεται σε κακόβουλο εμπρησμό. Αντίστοιχα με τα ποσοστά εξακρίβωσης των αιτίων των δασικών πυρκαγιών είναι και εκείνα του εντοπισμού του δράστη. Στη Ζάκυνθο το ποσοστό εντοπισμού του δράστη είναι (0,9%), το μικρότερο στη χώρα» .

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου - εικόνα 5
Πως το δάσος γίνεται «οικοδομή»;

Στο ερώτημα πως μια καμένη δασική έκταση μπορεί να γίνει οικοδομήσιμη ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος και πρώην επικεφαλής της Δ.Α.Ε.Ε., Ανδριανός Γκουρμπάτσης, απαντά: «Το Σύνταγμα των Επτανήσων προέβλεπε ότι όλα τα δάση και οι δασικές εκτάσεις μεταβιβάζονταν ως εγχώρια περιουσία στις δημοτικές Αρχές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Κύθηρα και Αντικύθηρα), οι δημοτικές Αρχές των ιόνιων νησιών δεν φρόντισαν να αποκτήσουν την κυριότητα των δασών. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει το τεκμήριο της κυριότητας των δασών για το Δημόσιο. Αυτό θα προβλέπεται μετά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, γιατί τότε θα περιέλθει στο Δημόσιο όποια δασική έκταση δεν έχει τίτλο από ιδιώτη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επίδοξοι εμπρηστές τρέχουν τώρα να κάψουν τα δάση. Όταν καίγεται μία δασική έκταση, πηγαίνει ο ιδιώτης και χτίζει ή περιφράσσει το χώρο και συνήθως το δασαρχείο δεν τον αποβάλλει. Σε περίπτωση που κινήσει τη διαδικασία το δασαρχείο και ο καταπατητής προσέλθει για εξηγήσεις στο δικαστήριο, τότε επικαλείται με τη βοήθεια μαρτύρων τη χρησικτησία, που προβλέπει ότι όταν νέμεσαι μία έκταση για 20 χρόνια τότε αποκτάς τίτλους κυριότητας. Έτσι, περιέρχεται η έκταση στην κατοχή του».

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι «μισθωμένοι» εμπρηστές του Αυγούστου - εικόνα 6
Ο «εμπρηστικός» απολογισμός

Οι ύποπτες φωτιές στη Ζάκυνθο έχουν ξεκινήσει από τον… Γενάρη στα βόρεια του νησιού και κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου. Από τις αρχές του χρόνου έως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ξέσπασαν 16 δασικές πυρκαγιές και άλλες 85 από την 1η Μαΐου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά ο απολογισμός των πυρκαγιών έχει ως εξής:

4 Ιανουαρίου: Βολίμες Αγ. Νικόλαο ώρα έναρξης 11:45

17 Φεβρουαρίου: Βολίμες Αγ. Νικόλαος ώρα έναρξης 15:40

1 Μαρτίου: Αλικανάς στην περιοχή Καστέλια ώρα έναρξης 19:40

3 Μαρτίου: Δύο πυρκαγιές στις Βολίμες με ώρες έναρξης 15:44 και 17:30

13 Μαρτίου: Βολίμες ώρα έναρξης 20:10

21 Μαρτίου: Βολίμες Αγ. Νικολάου ώρα έναρξης 19:19

30 Μαρτίου: Βολίμες περιοχή Ινέϊκα ώρα έναρξης 16:45

8 Απριλίου: Βολίμες Αγ. Νικόλαος ώρα έναρξης 12:25

16 Απριλίου: Βολίμες ώρες έναρξης 13:15

22 Απριλίου: Δύο πυρκαγιές, στον Βασιλικό στην περιοχή Κανόνια ώρα με ώρα έναρξης 11:15 και στα Λαγκάδια στις 21:00

26 Απριλίου: Βασιλικός, Κανόνια ώρα έναρξης 12:48

27 Απριλίου: Βολίμες Ασκός ώρα έναρξης 17:50

29 Απριλίου: Μαριές με ώρα έναρξης 13:35, η οποία έσβησε πλήρως στις... 8 Μαίου, και μία ακόμη στο Αυγέρι με ώρα έναρξης 22:30

3 Μαίου: Βολίμες ώρα έναρξης 09:50

12 Μαίου: Λίμνη ώρα έναρξης 13:40, έσβησε την επόμενη μέρα

18 Μαίου: Μουζάκι, Αργιλιά ώρα έναρξης 14:15

22 και 25 Μαίου: Βολίμες τρεις πυρκαγιές τις μεσημβρινές ώρες

27 Μαίου: Καλαμάκι ώρα έναρξης 20:33

9 Ιουνίου: Αναπαύσεως ώρα έναρξης 23:00

13 Ιουνίου: Γάλαρο, Μεσάλα ώρα έναρξης 19:39

14 Ιουνίου: Πηγαδάκια δύο φωτιές στις 15:45 και 21:35

20 Ιουνίου: Ορθονιές ώρα έναρξης 12:50, έσβησε την επόμενη μέρα

27 Ιουνίου: Παναγούλα ώρα έναρξης 19:40

30 Ιουνίου: Καλλίτερος ώρα έναρξης 22:05

1 Ιουλίου: Λαγώποδο, δύο φωτιές στις 16:25 και 20:10

3 Ιουλίου: Βολίμες δύο φωτιές στις 20:10 και 12:55

4 Ιουλίου: Βολίμες στις 10:25

7 Ιουλίου: Αργάσι δύο φωτιές στις 17:50 και 18:00, με την κατάσβεση της πρώτης να γίνεται στις 14 Ιουλίου και της δεύτερης στις 9 Ιουλίου

8 Ιουλίου: Βολίμες στις 10:25

10 Ιουλίου: Τρία με ώρα έναρξης 14:45, η οποία κατασβέστηκε στις 17 Ιουλίου

11 Ιουλίου: Ορθονίες ώρα έναρξης 17:00, κατασβέστηκε μετά από 10 ημέρες, Μαριές στις 20:50, Καλαμάκι-Κήποι στις 23:00

14 Ιουλίου: Γαϊτάνο Μπόχαλη στις 15: 25, έσβησε μία μέρα αργότερα

19 Ιουλίου: Μαριές Στενίτης στις 20:00, έσβησε στις 21/7

23 Ιουλίου: Λαγώποδο Καταλουπού στις 16:20 και έσβησε στις 29/7

26 Ιουλίου: Φιολίτης στις 16:30 και Βολίμες στις 21:40 η οποία έσβησε στις 3/8

28 Ιουλίου: Λιθάκια στις 13:30 και Καλαμάκι δύο φωτιές με χρονική διαφορά 35 λεπτών

29 Ιουλίου: Αλικανάς στις 13:30

31 Ιουλίου: Βολίμες-Κουτσουπιά στη 01:00

2-3 Αυγούστου: Βολίμες-Αγ. Θέκλη στις 15:10 και 22:55

4 Αυγούστου: Λιθάκια στις 16:20

7 Αυγούστου: Βολίμες ώρα έναρξης 16:45, πλήρη κατάσβεση στις 19/8

9 Αυγούστου: Γερακάριο στις 14:05, Πηγαδάκια στις 21:10 και Μαριές-Στενίτης στις 16:30 με πλήρη κατάσβεση στις 19/8

11 Αυγούστου: Παναγούλα ώρα έναρξης 13:33, πλήρης κατάσβεση 31/8

12 Αυγούστου: Βολίμες στις θέσεις Ελιές και Αστέρι με ώρα έναρξης στις 23:12 και 23:37, οι οποίες έσβησαν στις 19 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα

13 Αυγούστου: Τέσσερις πυρκαγιές στις Βολίμες στις περιοχές Αλωνάκι, Σκούτα, Μεγαλώνι, οι οποίες έσβησαν στις 22 και 25 Αυγούστου, και μία ακόμη στη Δάφνη με πλήρης κατάσβεση στις 19/8

20 Αυγούστου: Αργάσι δύο φωτιές με χρονική διαφορά 5 λεπτών, οι οποίες έσβησαν στις 22 και 23 Αυγούστου

23 Αυγούστου: Λιθάκια στις 14:40, πλήρης κατάσβεση στις 31/8

24 Αυγούστου: Δύο φωτιές στις Μαριές-Στενίτη και Αργάσι-Σκοπός στις 20:15 και 20:50, με την πρώτη να σβήνει στις 31/8

25 Αυγούστου: Δύο φωτιές σε Αγαλά και Αργάσι-Σκοπός με την δεύτερη να σβήνει στις 2/9

26 Αυγούστου: Τρεις φωτιές σε Τρία και Βολίμες στις περιοχές Σκούτα και Πελιλόμποι, με ώρες έναρξης από 00:25 έως 02:35, οι οποίες έσβησαν την 1/9

27 Αυγούστου: Τρεις φωτιές στο Καμπί και στις Βολίμες στις θέσεις Γυαλός και Σεβέϊκα, οι οποίες έσβησαν την επόμενη μέρα

28 Αυγούστου: Δύο φωτιές σε Αγαλά και Απελάτι οι οποίες τέθηκαν σύντομα υπό έλεγχο

29 Αυγούστου: Δύο φωτιές σε Ρομίριο και Βολίμες, οι οποίες ξέσπασαν με διαφορά 5 λεπτών, με την πρώτη να σβήνει γρήγορα, ενώ η δεύτερη τίθεται υπό έλεγχο δύο ημέρες αργότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 19 Ιαν 2021 | 07:43

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον Νορβηγό - Ψάχνουν το στίγμα του κινητού

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο του θύματος, η 54χρονη λίγες ημέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει έντρομη, λέγοντας του ότι ο σύντροφός της θέλει να την σκοτώσει.

ΑΠΟ ΤΟ OPEN 18 Ιαν 2021 | 19:29

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες

ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2021 | 07:33

Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτό είναι το βίντεο που τους πρόδωσε

Οδηγίες για να κρυφτούν οι δύο ανήλικοι, έδινε στην μητέρα τους μέσω τηλεφώνου ο Ειδικός Φρουρός. Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη.

ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 Ιαν 2021 | 14:58

Μαφία των ποτών: Πώς ο ΡΟΜΑ και ΦΕΝΤΙΑ θα γέμιζαν λαθραίες "μπόμπες" την εστίαση μετά το lockdown [εικόνες]

Η Μαφία των… ποτών, ετοίμαζε "εκρηκτική" και επικίνδυνη επαναφορά μετά το lockdown, με ακαθόριστης προέλευσης οινοπνευματώδη λαθραία ποτά σε μπαρ, κλαμπ, κάβες κλπ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2021 | 17:09

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ο ρόλος του προκλητικού αστυνομικού που τους "έκανε πλάτες" - Πώς τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του 52χρονου σταθμάρχη, είχαν στο "κάδρο" των ερευνών διάφορους ανηλίκους υπόπτους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 16 Ιαν 2021 | 08:38

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Πώς έφτασαν στη σύλληψη των δύο ανήλικων - Ο "έμπειρος" και ο "ντροπαλός"

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι ανήλικοι επιδίδονται σε βίαια χουλιγκάνικα χτυπήματα "του δρόμου". Συνελήφθη και ειδικός φρουρός που τους κάλυπτε.

ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 15 Ιαν 2021 | 23:36

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο ανήλικοι δράστες - Συνελήφθη αστυνομικός που τους "κάλυπτε"

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανήλικων ημεδαπών, για τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ στο μετρό την Τετάρτη - Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται ειδικός φρουρός

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Ιαν 2021 | 08:51

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης

Φωτογραφίες υπόπτων νεαρών που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα, δείχνουν οι αστυνομικοί, στον 52χρονο σταθμάρχη, που δέχθηκε την επίθεση στο Μετρό.