Στη στοά Μοδιάνο και απέναντι στη στοά Καπάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο χρόνος έχει σταματήσει την ημέρα των εγκαινίων τους στις 23.3.1925.
Το σχέδιο της ομάδας του Γάλλου πολεοδόμου Εμπράρ προέβλεπε τη δημιουργία bazaars στην περιοχή.
Τα σχέδια κατασκευής της στοάς έκανε ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Ελί Μοδιάνο, γόνος της γνωστής πλούσιας οικογένειας, που είχε επίσης κατασκευάσει και το Τελωνείο και τη βίλα όπου τώρα στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο.
Την ημέρα των εγκαινίων, μουσικές της Μακαμπή και του Σπεράντζα έπαιζαν ως αργά τη νύχτα, ενώ στο φωταγωγημένο ισόγειο προσφέρονταν στους καλεσμένους ρακί Ναχμίας και μπύρα Όλυμπος-Νάουσα με μεζέ τουρσιά, αυγά ιχαμινάδος, ψάρια σεϊμέκος. Στους επίσημους καλεσμένους, σε ιδιαίτερο σαλόνι, προσφέρθηκαν μαύρο χαβιάρι, σαμπάνια και γαλλικά κρασιά!
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στήνεται το πιο μεγάλο γλέντι όπου όλοι οι Θεσσαλονικείς θα περάσουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να πιούν το τσίπουρό τους συνοδεία κλαρίνων και χάλκινων πνευστών.
Στο φωτορεπορτάζ του Thetoc την τιμητική τους έχουν τα εδέσματα, πρωταγωνιστές άλλωστε των ημερών.
Καλό τραπέζι Καρντάσια και Καρντασίνες...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr