
Στην φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση και πέντε συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τρεις επιθέσεις και σε βάρος των πρεσβειών του Μεξικό και της Γαλλίας.
Τα αδικήματα που τους αποδίδονται για τις ενέργειες αυτές, πλην εκείνων που αφορούν την συμμετοχή στην οργάνωση περιλαμβάνουν κατά περίσταση εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών.
Ο 41χρονος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή το στη ληστεία στο Χολαργό, που οδήγησε στις συλλήψεις, αλλά και την συμμετοχή στην οργάνωση ισχυριζόμενος πως το μόνο στοιχείο που τον συνδέει με την υπόθεση είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που τον υπέδειξε ως τρομοκράτη.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου κατηγορούμενου Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. Ο συνήγορος αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλείται η δικογραφία και τόνισε ότι «η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».
Οι απολογίες τους ξεκίνησαν νωρίτερα κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα.
Οι κατηγορούμενοι 41 και 45 ετών αντίστοιχα, όπως και δύο ακόμη θεωρούμενα μέλη της οργάνωσης που αναζητά η αστυνομία, ήταν αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.
Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρίσκονται από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι με συνθήματα αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν τους δυο κατηγορούμενους από το κτίριο 9 επικράτησε ένταση με τους αλληλέγγυους να πετούν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση κρότου – λάμψης και δακρυγόνων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr