X

Στους -5 το θερμόμετρο στο Πήλιο - Με αλυσίδες στην Πάρνηθα

Το χιόνι πέφτει όλο και πιο πυκνό σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς, ενώ καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όπως το -5 στο Πήλιο.

Γράφει: TheToc team

Πυκνό χιόνι πέφτει, από τα ξημερώματα, τόσο στο κεντρικό, όσο και στο ανατολικό Πήλιο, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στα Καλά Νερά, ενώ από τη σφοδρή χιονόπτωση έκλεισε για σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από την Πορταριά και πάνω, ενώ το ύψος του χιονιού έχει φθάσει το ένα μέτρο στα Χάνια. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αφού αποχιονίζονται συνεχώς από 6 οχήματα που ρίχνουν και αλάτι, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, στο τμήμα από Αλυκόπετρα μέχρι και Καράβωμα.

Χιόνι πέφτει και στο ανατολικό Πήλιο και στα λευκά έχουν ντυθεί η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές, ενώ τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν σήμερα λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο.

Στα ορεινά του Αλμυρού το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά στην Ανάβρα, αλλά ο δρόμος αποχιονίζεται και παραμένει ανοιχτός.

Στον Βόλο βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι έντονο και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 8 το πρωί ήταν μόλις στους 3 βαθμούς.

Ολόκληρος ο μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, με τα συνεργεία να επιχειρούν σε όλα εκείνα τα σημεία που χρειάζεται, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες χιονίζει στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο δρόμο από Λαμία προς Δομοκό. Η χιονόπτωση ξεκινάει από το 10ο χλμ μέχρι και το 17ο περίπου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από νωρίς στους δρόμους έχουν πιάσει δουλειά οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Χιόνι πέφτει επίσης και στο δρόμο προς Μπράλο από το Σκαμνό και πάνω, χωρίς επίσης να υπάρχει μέχρι στιγμής το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Κανένα πρόβλημα και στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, όπου έχουμε ασθενή χιονόπτωση από τον Τυμφρηστό και πάνω. Ομαλά επίσης διεξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν χιονόνερο στα θαλάσσια- παραθαλάσσια και χιονόνερο ή χιόνι στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο για την Ευρυτανία από τα 200-300 μ.). Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις νοτιότερες κυρίως θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Γρήγορη βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μ.) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές στα βόρεια πάνω από τα 500 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου), LamiaReport.gr