Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών αυτή τη στιγμή στους διάφορους χώρους προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική ανέρχεται στα 9.550 άτομα ενώ άρον άρον στήνονται φτιάχνονται νέοι χώροι πρόχειρης φιλοξενίας γήπεδο Baseball στο Ελληνικό αλλά και στο Δημοτικό Στάδιο του Ιλίου.
Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η «απαγόρευση» εισόδου σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ στα κέντρα φιλοξενίας που επιβάλλει «μέχρι νεωτέρας» η κυβέρνηση.
Καταυλισμός στο πάρκο Τρίτση
Μόλις το Σάββατο, ενδεικτικό γεγονός της χαώδους κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε τον δήμο Ιλίου / για τη δημιουργία καταυλισμού στο πάρκο Τρίτση. Την Κυριακή συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες.
Δεν ήταν λίγες πάντως οι αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου. Βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά κάθε ημέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Πέμπτη αναμένεται να είναι έτοιμος ο καταυλισμός, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί περίπου 1.000 άτομα. Εκτός από σκηνές, στο σημείο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης.
Στο Ελληνικό στο γήπεδο χόκεϊ και στο κτίριο της παλιάς υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας φιλοξενούνται: 3.250 άτομα
Στον Ελαιώνα 700
Στο Σχιστό 1350
Στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 4.000
Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται αυτή την ώρα περί τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες.