Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, πορείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση του έτους πραγματοποιείται σήμερα από δασκάλους και καθηγητές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, πορείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση του έτους πραγματοποιείται σήμερα από δασκάλους και καθηγητές. Ήδη, πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες, στην Αθήνα στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Καθηγητών διαμαρτύρνται κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας και με αίτημα, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Στη Λάρισα διοργανώνεται κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στις 14:00 ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.30, στην τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ).

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου προγραμματίζουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στις 14:00.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου συμμετέχει επίσης στις κινητοποιήσεις, προγραμματίζοντας παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου στις 13.30.

Στην Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη 1 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας στις 29 Σεπτέμβρη από τις 12.00 έως τις 14.00 και καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στις 13.30.

Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και η τοπική ΕΛΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα.

Στην Ικαρία, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Επαρχείο Αγίου Κηρύκου, όπου εκτός από τους εκπαιδευτικούς, θα συμμετάσχουν και οι γονείς, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων Αγίου Κηρύκου.

Η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων Αργολίδας διοργανώνουν κινητοποίηση στις 2:00 μμ στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 13.30.

Στη Ρόδο διοργανώνεται κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου στις 14:00.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει οι Σύλλογοι ΠΕ: «Έλλη Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ο Θουκυδίδης», «Ο Σωκράτης», Λήμνου, «Πρόοδος» Αργοσαρωνικός και Σαλαμίνα, «Κ. Σωτηρίου», Δυτ. Αττικής, Μαρούσι, «Ρ. Φεραίος», «Ν. Πλουμπίδης», Γρεβενών, Αργολίδας, Πάτρας, Α, Β, Ζ Θεσ/νίκης, Λαγκαδά, Χίου, Σάμου, Λάρισας, Α' Συλλογος Αθήνας, «Αριστοτέλης», «Δ. Γλήνος», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Ιωαννίνων, Ξάνθης, Γρεβενών, «Αργύριος Μοσχίδης», «ο Φίλιππος», Κέρκυρας, Χαλκίδας, «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ικαρίας, Αγ. Δημητρίου, Θήβας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης

Συμμετέχουν ακόμη οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Α', Β', Γ', Δ', Ε' Θεσ/νίκης, Γ' Αθήνας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Λήμνου, Β' Δωδ/νήσου, Φωκίδας, A' Δυτικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής, Αργολίδας, Α' Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Β' Δυτικής Αττικής, Ε' Αθήνας, Ηρακλείου, Ημαθίας, Δ' Ανατ. Αττικής, Α-Γ Ανατ. Αττικής, Α' Αχαϊας, Λέσβου, Ηλείας, Κέρκυρας, Άνω Λιοσίων, Ε' Αν. Αττικής.

Επίσης συμμετέχει ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 08 Ιαν 2021 | 13:16

Στην ουρά για rapid test οι εκπαιδευτικοί πριν το άνοιγμα των σχολείων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται τα rapid test σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος Δημοτικών και Νηπιαγωγείων - Τεστ και το Σαββατοκύριακο - Τα πρώτα αποτελέσματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 07 Ιαν 2021 | 16:43

Άνοιγμα σχολείων: Με τηλεκπαίδευση αύριο Γυμνάσια και Λύκεια - Από Δευτέρα τα παιδιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Από Δευτέρα ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης - Αύριο θα χτυπήσει διαδικτυακά το "κουδούνι" για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 23 Ιαν 2021 | 22:06

Μόσιαλος: Καλά κάναμε και ανοίξαμε αγορά και εκπαίδευση – Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα

Σχετικά με την βρετανική μετάλλαξη και τα εμβόλια, ο καθηγητής τόνισε ότι ήδη το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό το στέλεχος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 23 Ιαν 2021 | 21:37

Κορονοϊός: "Πράσινο φως" για την κολχικίνη στην Ελλάδα - Το φάρμακο που μειώνει θνητότητα και διασωληνώσεις

H χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 "μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.

ΨΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ 23 Ιαν 2021 | 21:22

Ουρές... "Χριστουγέννων" στο κέντρο της Αθήνας: Το κόλπο με τα πολλαπλά SMS - Μαγαζάτορες έδιωχναν πελάτες

Η Ερμού και η Τσιμισκή πλημμύρισαν με κόσμο που έκανε τις αγορές του. Πολλοί έστελναν δύο ή τρεις φορές το μήνυμα της μετακίνησης 2, προκειμένου να εξασφαλίσουν έξτρα δίωρο για...shopping

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 23 Ιαν 2021 | 20:50

Πιερρακάκης: Έρχεται το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου - Τι αλλάζει στην τηλεκπαίδευση

Με γραπτό μήνυμα η ενημέρωση των υποψήφιων φοιτητών για την σχολή που μπήκαν.

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ 23 Ιαν 2021 | 20:39

Βεντέτα στα Ζωνιανά λήγει μετά από δεκαετίες - Τι είναι το έθιμο του "Σασμού"

Το έθιμο του Σασμού εφαρμόζεται μέσω του μυστηρίου της βάπτισης,

23 Ιαν 2021 | 20:22

Πτήσεις εσωτερικού: Απαγόρευση μετακίνησης μέχρι και 1 Φεβρουαρίου - Οι ταξιδιώτες που εξαιρούνται

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση, έως 1/2/21 και ώρα 06:00 το πρωί, της αεροπορικής οδηγίας (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 23 Ιαν 2021 | 20:14

Συγκλονίζει η Μάνια Μπίκοφ για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε: Μου ζήτησε να βγάλω το μαγιό ενώ είχα τραυματισμό στο ώμο

Η περιγραφή της αθλήτριας του πόλο Μάνιας Μπίκοφ για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γιατρό της ομάδας που αγωνιζόταν

ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ 23 Ιαν 2021 | 19:38

"Καμπανάκι" Γεωργιάδη για τον κόσμο που συνωστίζεται στα καταστήματα: Να προσέξουμε, θα είναι κρίμα να πάμε πίσω

"Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…Πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!" έγραψε στο twitter ο υπουργός.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 23 Ιαν 2021 | 19:03

Νέα σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για τις μετακινήσεις σε 4 περιοχές

Η σύσταση αφορά στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 23 Ιαν 2021 | 18:25

Κορονοϊός: 254 νέα κρούσματα στην Αττική - "Βράζουν" το Κέντρο της Αθήνας και ο Δυτικός Τομέας

Από τις 254 νέες μολύνσεις στην Αττική, οι 52 αφορούν τον Δυτικό Τομέα Αθηνών και οι 65 το κέντρο της Αθήνας.