
Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκίνησε από σήμερα, με τους αγρότες της χώρας να πραγματοποιούν συνελεύσεις για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις.
Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ, αρχικά στις πλατείες, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που σχετίζονται με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές. Οπως διαφάνηκε από τη σύσκεψη της Νίκαιας, είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση.
Το πρώτο βήμα έγινε χθες 22 Ιανουαρίου, ενώ ανάλογα με τη συμμετοχή, στόχος είναι να βγουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.
Στα Τρίκαλα οι αγρότες βγήκαν χθες στις πλατείες των χωριών και σήμερα πραγματοποιούν αγροτικό συλλαλητήριο στην πόλη των Τρικάλων και πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προς το κτίριο της νομαρχίας.
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι αγρότες της Καρδίτσας, όπως τονίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Στον κόμβο της Κουλούρας δίνουν ραντεβού με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα οι αγρότες της Βέροιας σήμερα Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα, συμβολική κινητοποίηση με παράταξη των τρακτέρ στο συνοριακό σταθμό της Νίκης στη Φλώρινα πραγματοποιούν οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.
Μαζική ήταν η συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, το πρωί της Κυριακής, με τους αγρότες να διεκδικούν μεταξύ άλλων μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές και προστασία από τις φυσικές καταστροφές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr στη διαδήλωση συγκεντρώθηκαν τρακτέρ από χωριά της περιοχής του Τυρνάβου με αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για δυναμικές κινητοποιήσεις σήμερα και τις επόμενες ημέρες.
Δύο συλλαλητήρια πραγματοποίησαν την Κυριακή και οι αγρότες στο Πήλιο, με συγκεντρώσεις των μηχανημάτων τους στις πλατείες της Ζαγοράς και της Δράκειας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, στη Ζαγορά συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 αγροτικά μηχανήματα το ίδιο και στη Δράκεια. Συγκεντρώσεις επίσης έγιναν στον Ριζόμυλο όπου και παραμένουν τα τρακτέρ στην πλατεία, ενώ σήμερα βγαίνουν και στα Κανάλια.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr