Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες προκάλεσαν ζημιές

SHARE THIS
0
SHARES

Νέα επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας» νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στον χώρο, έσπασαν γραφεία και προκάλεσαν μεγάλες φθορές. στους χώρους της εφημερίδας που βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22.

 

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση της αναρχικής συλλογικότητας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: «δε θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει το θάνατο μιας γυναίκας με "κυνικά αστειάκια". Ούτε θα ανεχτούμε άλλο το πλασάρισμα των ριζοσπαστικών ιδεών ως πολιτιστικά και πολιτικά αγαθά προς κατανάλωση».

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες, η εφημερίδα δέχθηκε επίθεση με βανδαλισμούς στο εξωτερικό του κτιρίου και τρικάκια. Αφορμή ήταν ένα σχόλιο της εφημερίδας στα social media μετά τον θάνατο αλλοδαπής νοσοκόμας.

Την επίθεση καταδίκασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας.

Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του», αναφέρει το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος, επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας.

 

Βίντεο/Φωτο: Athens Voice

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook