Συγκλονισμένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Το μήνυμά του

"Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή και να ενδυναμώσει τους πληγέντες"

sugklonismenos-o-patriarxis-bartholomaios--to-minuma-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Την αγωνία του για τις δραματικές εξελίξεις που έχουν λάβει οι πυρκαγιές στην Αττική καθώς και τη συμπαράστασή του στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από αυτές εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, ο κ. Βαρθολομαίος δηλώνει ότι «εντείνονται οι προσευχές μας αυτές τις δύσκολες ώρες» και εύχεται ο Θεός να ενδυναμώσει τους πληγέντες και τους οικείους τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Αττικής εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των κατοίκων και κατακαίουν τον ζωτικό δασικό της πλούτο. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των Μητροπολιτών των πληγεισών περιοχών και όλων όσοι συμπάσχουν.

Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, που αναμφίβολα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και όλους τους πληγέντες.

Παράλληλα, μετέχουμε στην αγωνία των επίσης δοκιμαζομένων από τις πυρκαγιές κατοίκων της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, εκφράζοντας την βαθιά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας».

Πηγή: Orthodoxia info
Φωτογραφία: eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook