Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου

Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου

Αίματα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παντού, στα καθίσματα, τις πόρτες, στην οροφή του οχήματος που τον μετέφερε το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2017. Αριστερά του στο πίσω κάθισμα, εφημερίδες και η αλληλογραφία που θεωρητικά είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της «αθώας» Βουλής.

Τα τζάμια θολωμένα από την ανάφλεξη της πυρίτιδας. Οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι «κουρτίνες» προστασίας στην οροφή έχουν ανοίξει από το ωστικό κύμα. Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου

Πάνω σε κολλητική ταινία αυτών των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμειξη βιολογικών υλικών ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικός τύπος ατόμου» που εντοπίστηκε πάνω σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους οκτώ συνολικά τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

«Βομβαρδισμένη» καμπίνα

Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» από το εσωτερικό του οχήματος του Λουκά Παπαδήμου, αναδεικνύει την επικινδυνότητα της ανάφλεξης του παγιδευμένου φακέλου και το πόσο τυχερός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, που γλίτωσε με κάποια σοβαρά τραύματα στο πόδι, την κοιλιά, το στήθος και τα μάτια, ίσως δυσανάλογα όμως από την ισχύ της εκρηκτικής ύλης.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου - εικόνα 2

Σε άλλη φωτογραφία από το εσωτερικό της Μερσεντές, στο μπροστινό μέρος, όπου καθόταν οι συνοδοί του, οδηγός και συνοδηγός, φαίνεται το σπασμένο παρμπρίζ, ο διαλυμένος καθρέφτης και κομμάτια του τρομοφακέλου στο καντράν, το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού. Η τρίτη φωτογραφία δείχνει εξωτερικά από την αριστερή πλευρά, το όχημα του Λουκά Παπαδήμου. Πόρτα οδηγού, και η πίσω είναι ανοικτές όπως και το πορτμπαγκάζ.

Οι πλαϊνοί αερόσακοι ασφαλείας έχουν ανοίξει όπως αυτοί της οροφής. Φαίνεται σπασμένο το πλαϊνό τζάμι του οδηγού, ενώ στο κάθισμα δίπλα από τον πρώην πρωθυπουργό φαίνονται κάποιες εφημερίδες, αλληλογραφία και πάλι κομμάτια από τον παγιδευμένο φάκελο που ανεφλέγη. Πίσω διακρίνεται να έχει σταματήσει το συνοδευτικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Λίγα λεπτά μετά την ανάφλεξη, οι συνοδοί του, που επίσης έχουν τραυματιστεί ελαφρότερα τον έχουν ακουμπήσει στο πεζοδρόμιο, έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου - εικόνα 3

Η κατάθεση Παπαδήμου : «Αισθάνθηκα οξύ πόνο, κάψιμο και είδα τα αίματα»

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα από την πίεσή τους...».

Με τα λόγια αυτά, ο Λουκάς Παπαδήμος περιέγραψε στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ όλα όσα αισθάνθηκε αμέσως μετά την έκρηξη του τρομοφακέλου στα χέρια του, στις 25 Μαΐου.

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού στους αστυνομικούς στις 31 Μαΐου, κατά την οποία ο Λ. Παπαδήμος εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν πριν αλλά και αφότου εξερράγη ο μηχανισμός ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το σχήμα του φακέλου νόμισε ότι περιείχε ένα βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε: «Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα».

Ηταν εκείνη την ώρα, που σημειώθηκε η έκρηξη. «...Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο» περιέγραψε ο κ. Παπαδήμος.

Το DNA των φακέλων

Ο γενετικός τύπος του Κώστα Γιαγτζόγλου, σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ταυτοποιήθηκε σε μικτό γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω σε κομμάτια του φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου. Ουσιαστικά το «μικτό», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά DNA του πρώην πρωθυπουργού μαζί με αυτό του 29χρονου συλληφθέντα.

Ο ίδιος γενετικός τύπος ταυτοποιείται πάνω σε έναν από τους 8 παγιδευμένους φακέλους που είχαν εντοπιστεί στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι. Από πειστήρια που κατασχέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου και στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις, προέκυψε ότι σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου, που ταυτοποιείται με καπάκι μπουκαλιού κα πορτοφολιού, που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος τη στιγμή της σύλληψης. Αυτό το DNA, ταυτοποιείται με τους γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, τα οποία είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Μαΐου 2011. Τα αντικείμενα ήταν στο σακίδιο του 29χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με 10 ακόμη άτομα.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου - εικόνα 4

Ωστόσο ακόμη το DNA δεν έχει λάβει «ονοματεπώνυμο», καθώς την περασμένη εβδομάδα ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού, διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθήμερου να οριστεί ειδικός σύμβουλος-πραγματογνώμονας. Ο συνήγορος του 29χρονου Φραγκίσκος Ραγκούσης, κατέστησε μάλιστα σαφές ότι αν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από τον νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός»

Μετά την σύλληψη του 29χρονου «μπαλαντέρ» της εγχώριας τρομοκρατία, όπως τον χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς εκτιμούν πως εκτός από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συνέδραμε τον Επαναστατικό Αγώνα, την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και την Πόλα Ρούπα για τον «κοινό σκοπό» της μαζικής απόδρασης με ελικόπτερο, αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα. Σημειώνεται ότι το σπίτι της οδού Αλκαμένους το είχε νοικιάσει με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας», τα οποία είχαν εντοπιστεί σε ψηφιακή μορφή «φόρμα» στο στρατηγείο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για μάρτυρα στην βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι, συνεργοί ή «βοηθοί» του Κώστα Γιαγζόγλου και της Πόλας Ρούπα είναι οι επονομαζόμενοι «ξανθός» και «σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητές τους είχαν βρεθεί και αυτές στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πέρα από τις ενδείξεις αναζητούν στοιχεία που θα εδραιώσουν τις εκτιμήσεις τους πως ο 29χρονος μαζί με τα πρόσωπα των «ταυτοτήτων», αποτελούν την… κοινοπραξία που κρύβεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις, της Συνομωσίας στη δικαστική λειτουργό Γεωργία Τσατάνη, στης ΟΛΑ σε ΣΕΒ και Eurobank στην οδό Σανταρόζα και την αποτυχημένη στο Υπουργείο Εργασίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματικούς που ασχολούνται πολλά χρόνια με το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας, σχεδόν όλες οι τρομοκρατικές επωνυμίες έχουν κοινό επιχειρησιακό βραχίονα με μικρές μεταβολές. Πίσω από αυτόν τον «πυρήνα» θεωρούν ότι βρίσκεται ο 29χρονος αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις πλαστές ταυτότητες «Ευστάθιος Τριαντόπουλος» και «Ιωάννης Παπαδόπουλος», που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα. Μικρές ενδείξεις υπάρχουν για δύο ακόμη γυναίκες και μερικούς ποινικούς συνεργάτες, όπως ο 37χρονος παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, που φαίνεται να ήταν προμηθευτής οπλισμού και συνεργός σε ληστείες της Πόλας Ρούπα.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόπειρα κατά του Παπαδήμου - εικόνα 5

Τα πρόσωπα των δύο ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, είχαν συγκεντρώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των αρμόδιων αστυνομικών. Η ταυτότητα του «ξανθού» με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής, φερόταν να έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη του «σγουρομάλλη» με τα στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας είχε εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης. Πρόκειται για ταυτότητες με πραγματικά στοιχεία πολιτών, στις οποίες όμως είχαν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες.

Από την πορεία των αστυνομικών ερευνών, προέκυπτε διασύνδεση των δύο αυτών προσώπων με την Πόλα Ρούπα, και χαρακτηρίζονταν ως ασύλληπτοι συνεργοί της. Η δράση τους και οι εμφανίσεις τους παρέμεναν μυστήριο, με τους αστυνομικούς, απλά να διαπιστώνουν ότι για τον «ξανθό» υπήρχαν αναφορές για παρουσία του σε αίθουσες δικαστηρίων κατά τη διάρκεια εκδίκασης υποθέσεων κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, όπως και ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου. Για τον «σγουρομάλλη», η πληροφόρηση ήταν περιορισμένη, κάτι που τον έχριζε «καθαρό τρομοκράτη», ο οποίος ενδεχομένως βρισκόταν στο περιβάλλον της 25χρονης συνεργού της Πόλας Ρούπα.

Το DNA των δολοφονικών βιβλίων

Σε μία έντονη κινητικότητα βρίσκονται τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και κυρίως των εργαστηρίου DNA και αποτυπωμάτων, αναζητώντας ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού ανάμεσα στα εκατοντάδες πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή του και στα σπίτι που είχε νοικιάσει στις οδούς Αλκαμένους και Δερβενίων στα Εξάρχεια.

Πέρα από τις τρεις βομβιστικές ενέργειες και την μία απόπειρα, οι αρμόδιοι ερευνητές εξετάζουν εργαστηριακές ταυτοποιήσεις με τις δολοφονικές περιπτώσεις αποστολής παγιδευμένων βιβλίων με εκρηκτικά και μεταλλικά αντικείμενα που στάλθηκαν το καλοκαίρι του 2016 στην Πρόεδρο Εφετών κ. Ισιδώρα Πόγκα και στον Εφέτη Πειραιά κ. Παναγιώτη Χουζούρη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υποστήριζαν πως αν υπήρχε το επιδιωκόμενο θανατηφόρο αποτέλεσμα των βομβιστών, την ευθύνη θα αναλάμβανε η «Κορώνα», δηλαδή η «Σέχτα Επαναστατών», όπως την ανέφεραν σε διαλόγους τους τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τον «Ιάσονα», με την αποστολή αντίστοιχου παγιδευμένου βιβλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Η «Συνωμοσία» χωρίς… ανάληψη, κρυβόταν σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, πίσω από την αποστολή βόμβας-βιβλίου ιατροδικαστικής με βίδες και ξυραφάκια προς την Πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα στις 2 Ιουνίου 2016. Η δικαστική λειτουργός τον Ιούνιο του 2015 είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης συντρόφου φυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας, την αλλαγή περιοριστικών όρων της μητέρας του, ενώ είχε απορρίψει χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό. Η Συνωμοσία σύμφωνα με τους αστυνομικούς κρυβόταν πίσω και από τον φάκελο- βόμβα που στάλθηκε στις 28 Ιουλίου 2016 προς τον Εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του ναρκωπλοίου NOOR 1.

Και στις δύο περιπτώσεις τα υποψήφια θύματα υποψιάστηκαν το εκρηκτικό περιεχόμενο και σώθηκαν. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας υποστήριζαν πως «η Συνωμοσία μετά τις ανεπιτυχείς ενέργειες σε βάρος εφέτη ανακριτή, της βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού εξαιτίας της ανικανότητας του Χριστόδουλου Ξηρού να ‘φτιάξει το εκρηκτικό μίγμα αφού έτρεχαν τα ζουμιά’ και στο Α.Τ. Ιτέας, σταμάτησε να αναλαμβάνει αποτυχίες της»…

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έδιναν μεγάλη σημασία στην πολιτική δήλωση μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις 25 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια της δίκης κάποιων επιθέσεων και για την απόπειρα ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος», όπου προανήγγειλε επιθέσεις εναντίον στελεχών του δικαστικού σώματος. Μετά τις μεγάλες ποινές που απαγγέλθηκαν στο δικαστήριο, το μέλος της Συνωμοσίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ελάχιστη επιστροφή της βίας που ασκείται καθημερινά στα δικαστήρια και στα ανακριτικά γραφεία που μοιράζουν τα χρόνια φυλακής σαν να είναι στραγάλια. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι δικαστές απαλλάσσουν μεγαλοκαρχαρίες σαν τον Βγενόπουλο (υπόθεση της Γεωργίας Τσατάνη) και τον Μπόμπολα, αποδεικνύοντας όχι μόνο πως η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά πως συμπεριφέρεται σαν πιστό σκυλί των αφεντικών τους». Για την αποτυχημένη επίθεση στον αείμνηστο Εφέτη Ανακριτή Δημήτρη Μόκκα υποστήριζε ότι αφορμή ήταν η επιμήκυνση της προφυλάκισης μέλους της οργάνωσης.

«Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως η επιλογή να χτυπήσουμε συμβολικά τον συγκεκριμένο δικαστή με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σήμερα πλέον μπαίνει στην διαδικασία της αυτοκριτικής. Από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη την δύναμη πυρός της την δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα χτυπήματά μας δεν θα είναι πλέον συμβολικά, αλλά πραγματικά, όσο πραγματικά είναι και τα χρόνια των ποινών που ρίχνουν οι δικαστές». Σε άλλο σημείο είχε πει: «Όπως επέβαλαν την αδικία με την βία του στρατού και της αστυνομίας, ΜΟΝΟ με την αναρχική ένοπλη βία θα τους γκρεμίσουμε απ’ τους θρόνους τους. Για όλους αυτούς που μας βλέπουν σαν τις ψείρες της γης, έχει έρθει η ώρα να μεταφέρουμε τον φόβο στις δίκες τους αυλές, στα δικά τους σπίτια».

Στο προσχέδιο της προκήρυξης ανάληψης της βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία της Γεωργίας Τσατάνη υπάρχει αντίστοιχη αναφορά: «Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος / Το ΒΗΜΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 30 Νοε 2020 | 07:45
ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 29 Νοε 2020 | 23:17

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης - Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και κοκαΐνη

Στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι και ένα tazer.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 27 Νοε 2020 | 12:28

Βουτιά θανάτου στο κέντρο της Αθήνας: Ανδρας έπεσε από τον έκτο όροφο κτιρίου

Βουτιά θανάτου, από κτίριο στην οδό Παπαρηγοπούλου έκανε ένας άνδρας το πρωί της Παρασκευής.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 27 Νοε 2020 | 07:53

Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας: "Καθιστό" take away στην Κρήτη, παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων και... παντοπωλείων

Η "κόκκινη" λίστα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας και η προέλευση των κρουσμάτων.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ 26 Νοε 2020 | 08:00

Και παράνομοι κορονο-οίκοι ανοχής επί κορονοϊού: 26 άτομα εντόπισε η αστυνομία

61 συλλήψεις σε οίκους ανοχής, σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 25 Νοε 2020 | 07:54

Οι αμετανόητοι του κορονοϊού: Παράνομα black jack, γυμναστήρια και... μανάβικα - Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας

Παραδείγματα ανευθυνότητας στην τήρηση του απαγορευτικού, την ώρα που στην Ελλάδα των 24.597 ενεργών κρουσμάτων και των 61.492 στενών επαφών τους, οι πολίτες που χάνουν την μάχη με τον ιό αυξάνονται καθημερινά.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ 25 Νοε 2020 | 07:49

Φονικό στις Σπέτσες: Προσωπικές οι διαφορές του γιου του καθηγητή στο ΕΜΠ με τον 26χρονο - Μπαρ, ναρκωτικά και όπλα

Το τελευταίο διάστημα είχαν προκύψει προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νέους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος είναι γιος καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24 Νοε 2020 | 07:55

Αγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Η ζήλια όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου που πυροβόλησε το θύμα δυο φορές.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ 24 Νοε 2020 | 07:46

Λίγοι και "χαλαροί" οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στις "κόκκινες" περιοχές παρά τους 295 νεκρούς σε τρεις ημέρες

Τα σχετικά νούμερα ελέγχων είναι "μικρά", αναλογικά με την σοβαρότητα της κατάστασης και τον επικίνδυνο φόρτο του συστήματος υγείας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 10:43

Κορονο-κρυφτούλι με την αστυνομία σε κλειστά καταστήματα, εκκλησίες και πάρτι σε σπίτια

Το "κρυφτούλι" ορισμένων με τις διωκτικές αρχές, συνεχίζεται με τραγικές επιπτώσεις στο δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.