Κορονοϊός: Συγκλονιστική αφήγηση Κρητικοπούλας μόλις έμαθε οτι είναι θετική- Δεν είναι δυνατόν, θα έχει γίνει λάθος

Μία νεαρή κοπέλα περιγράφει πως κατάλαβε πως ήταν θετική στον κορονοϊό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μια μπριζόλα που δεν είχε γεύση, μια σοκολάτα που θύμιζε ... βραστή πατάτα, η κολόνια που δεν είχε άρωμα και το σαμπουάν που δε μύριζε τίποτα! Στις 8 Μαρτίου, η απώλεια γεύσης και όσφρησης δεν ήταν γνωστό ότι αποτελούν συμπτώματα covid-19 για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό Sars-Cov-2.

Έτσι και για την 26χρονη Ηρακλειώτισσα, η έξοδος για φαγητό το βράδυ της 8ης Μαρτίου, στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται, της δημιούργησε ερωτηματικά, δεν "χτύπησε" όμως καμπανάκι για τον νέο κορωνοϊό. "Το βράδυ της 8ης Μαρτίου ήμουν έξω για φαγητό και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχα γεύση. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι δεν είχα ούτε όσφρηση. Πήγα να βάλω κολόνια και δε μύριζα τίποτα, έλουζα τα μαλλιά μου και δεν ένιωθα μυρωδιά" - λέει η νεαρή κοπέλα, διηγούμενη στο Cretalive, πώς ξεκίνησαν όλα!

Στις 9 Μαρτίου ξεκίνησε και ένα "μπούκωμα" στη μύτη και κάπως έτσι υπέθεσε πως μάλλον περνούσε κάποια απλή ίωση που είχε επηρεάσει τη γεύση και την όσφρησή της. Όχι κάτι που δεν είχε ξαναβιώσει - έστω κι αν δεν ήταν στον ίδιο βαθμό. Την επόμενη ημέρα τρώγοντας σοκολάτα, διαπίστωσε ότι ... είτε έτρωγε σοκολάτα, είτε βραστή πατάτα ... ένα και το αυτό! "Το ανέφερα στον πατέρα μου, δεν πήρα τηλέφωνο γιατρό όμως. Δεν είχε ξεσπάσει καν ο χαμός για τον κορωνοϊό ακόμη" - εξηγεί.

Δύο μέρες αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου πληροφορείται τα "νέα": Άτομο που είχε επισκεφθεί στις 10 του μήνα, την εταιρεία στην οποία εργάζεται, είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. Η ίδια δεν είχε έρθει σε επαφή με το πρόσωπο αυτό, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία στην οποία εργάζεται, ήδη από τις 9 του μήνα είχε λάβει προληπτικά μέτρα, χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε γκρουπ, προκειμένου να εργάζονται εκ περιτροπής από το σπίτι και το χώρο εργασίας αντίστοιχα.

Ως τις 13 Μαρτίου, η 26χρονη θεωρούσε ότι περνούσε μια ίωση, κι αυτή "στο πόδι". Συνάντησε φίλους της, πήγε στα μαγαζιά, στο σούπερ μάρκετ... Δεν ήταν καν στο μυαλό μας ακόμη οι απαγορεύσεις και τα μέτρα που είναι σήμερα σε ισχύ. Το "κλειδί" της υπόθεσης έμελε να είναι η δυνατότητα που παρείχε στους εργαζόμενούς της η εταιρεία που εργάζεται η νεαρή κοπέλα να εξεταστούν για κορωνοϊό, είτε είχαν έρθει με τον επισκέπτη-κρούσμα είτε όχι.

Το τεστ στο "Ερρίκος Ντυνάν"

"Δεν χάνω τίποτα", σκέφτηκε με λίγα λόγια η 26χρονη και στις 13 Μαρτίου μετέβη στο Ερρίκος Ντυνάν, όπου - σε εξωτερικό χώρο - υποβλήθηκε στο τεστ, κατά το οποίο ελήφθη επίχρισμα σιέλου από το φάρυγγα. Από εκείνη τη στιγμή και έχοντας συνειδητοποιήσει ότι "έκανε" δέκατα - έστω οριακά πάνω από 37 - αποφάσισε, με αίσθημα υπευθυνότητας, την αυτο-απομόνωση, μέχρι τουλάχιστον να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Τα αποτελέσματα καθυστέρησαν και τελικά έλαβε το επίμαχο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, την Πέμπτη 19 Μαρτίου: "Είστε θετική στον κορωνοϊό" - άκουσε και δεν μπορούσε να το πιστέψει!

"Αφότου κλείσαμε το τηλέφωνο, τους ξαναπήρα. "Δεν είναι δυνατόν, θα έχει γίνει λάθος" " - είπε, καθώς δεν ένιωθε κάτι ... τόσο μεγάλο! "Για μια ώρα έπαθα πανικό, γιατί είχα ακούσει πάρα πολλά. Νόμιζα ότι το παθαίνεις ... και πεθαίνεις!" - διηγείται η νεαρή Ηρακλειώτισσα, η οποία διαπίστωσε, με τον δύσκολο τρόπο, ότι "οι νέοι το περνάνε ήπια". Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που της δόθηκαν τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ, καταναλώνει φρούτα, κρέας και υγρά, ενώ δεν ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, παρά μόνο ένα ήπιο παυσίπονο κι αυτό ... όχι "για ψύλλου πήδημα".

Μετά το πρώτο σοκ που υπέστη ακούγοντας ότι είναι θετική στον κορωνοϊό, έπρεπε να μιλήσει στην οικογένειά της. "Στην αρχή έπαθαν πανικό, οι γονείς μου, ο αδερφός μου και οι γονείς του φίλου μου" - αναφέρει η κοπέλα. Μάλιστα ο πατέρας της κάλεσε κι ο ίδιος στο "Ερρίκος Ντυνάν" για να ακούσει με τα αυτιά του το αποτέλεσμα της εξέτασης της κόρης του.

Πάντως η ίδια αισθανόταν σχετικά καλά και αυτό μετέφερε στην οικογένειά της τηλεφωνικά: "Είμαι καλά, δε νιώθω κάτι που δεν έχω ξανανιώσει". "Το σύμπτωμα της δύσπνοιας δεν το ένιωσα ποτέ" - λέει η 26χρονη, και αυτό θα ήταν ένα θέμα που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πρέπει να κινητοποιήσει έναν ασθενή και να μεταβεί στο νοσοκομείο.

"Το περνάω με ένα ήπιο βήχα, δέκατα ως 37,3, με εξαίρεση την Πέμπτη που όντας σε πανικό ανέβασα 37.5. Είχα πονόλαιμο, πονοκέφαλο και μια μικρή κακουχία" - λέει περιγράφοντας τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει. Η περασμένη Κυριακή ήταν για εκείνη η πιο δύσκολη ημέρα, ενώ το peak της ασθένειας εντοπίζεται μεταξύ της 5ης και της 8ης ημέρας από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος. Από χθες, Τρίτη, είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και επανήλθε στη δουλειά - φυσικά με τηλε-εργασία.

Αυστηρή καραντίνα για 14 ημέρες

Από την επόμενη ημέρα κιόλας, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης, τα έβαλε κάτω και τα "ζύγισε". Συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να συνεχίσει την αυστηρή απομόνωση, τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της. Δεν βγαίνουν από το σπίτι, ενώ αν χρειάζονται οτιδήποτε, κάποιος το αγοράζει για εκείνους και τους το αφήνει έξω από το σπίτι για να το παραλάβουν εκείνοι κατόπιν.

"Έχω ενημερώσει τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου, είναι όλοι καλά. Έπαθαν σοκ όταν τους το είπα, αλλά τους ενημέρωσα και για να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να είσαι ασυμπτωματικός και να έχεις τον ιό" - αναφέρει η 26χρονη Ηρακλειώτισσα. Η ίδια πάντως παραδέχεται ότι αν δε της είχε χορηγήσει η δουλειά της τη δυνατότητα να κάνει το τεστ, δε θα το έκανε. Αν μη τι άλλο, τροφή για σκέψη αναφορικά με τη μη διενέργεια τεστ σε κάθε άτομο με συμπτώματα.

Η 26χρονη, πιθανότατα, με βάση και τα ήπια συμπτώματά της, θα εξακολουθούσε να εικάζει ότι περνάει μια ίωση. Άραγε πόσοι που βρίσκονται στα σπίτια τους και με το σχετικό έγγραφο ή sms βγαίνουν για σούπερ μάρκετ, γυμναστική σε εξωτερικό χρόνο, βόλτα με το σκύλο, μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν μια "ιωσούλα" και για αυτό να μην υιοθετούν την αυστηρή απομόνωση;

Πηγή: Cretalive.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Σεπ 2020 | 12:35

Ενα βήμα πριν από το lockdown η Μεγάλη Βρετανία- Συνέντευξη τύπου του Βρετανού "Τσιόδρα"

Ο Μπόρις Τζόνσον θα αποφασίσει το lockdown καθώς τα κρούσματα αυξάνονται κατά 6.000 την ημέρα

"ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 80% Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ" 21 Σεπ 2020 | 12:17

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Δερμιτζάκη: Δεν έχουμε χρόνο, τα πράγματα στην Αθήνα είναι εκτός ελέγχου

Ο Μ. Δερμιτζάκης πρότεινε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας και περαιτέρω αύξηση της τηλεργασίας στο 80% ή και στο 100%.

ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 21 Σεπ 2020 | 12:06

Κορονοϊός: Οκτώ κρούσματα σε μονή στο Άγιο Όρος

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή.

"ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ" 21 Σεπ 2020 | 11:27

Απίστευτο: Επιβάτης στη Θεσσαλονίκη εμπόδισε την απογείωση αεροπλάνου γιατί... φοβόταν μην κολλήσει κορονοϊό

Επιβάτης του αεροσκάφους άρχισε να ωρύεται, διαμαρτυρόμενος για τον μεγάλο αριθμό των επιβατών.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 21 Σεπ 2020 | 11:11

Κορονοϊός: Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία στη Νότια Κορέα - Μεικτό σύστημα και με online μαθήματα

Οι μαθητές στη Σεούλ επέστρεψαν στις τάξεις τους με ένα μοντέλο που συνδυάζει τα διαδικτυακά μαθήματα με τις διά ζώσης παραδόσεις.

Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ 21 Σεπ 2020 | 11:02

Νοσηλεύτρια σε κλινική κορονοϊού: "Ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί"

"Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα", είπε η νοσηλεύτρια.

21 Σεπ 2020 | 10:05

Η ζωή χωρίς κορονοϊό

Ας φανταστούμε ότι δεν είχε ενσκήψει κορονοϊός. Πού θα βρισκόμασταν σήμερα;

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 21 Σεπ 2020 | 09:40
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 21 Σεπ 2020 | 09:30

Καλαμάτα: Καταλήψεις σχολείων με... το καλημέρα

Οι πρώτες καταλήψεις σχολείων στην Καλαμάτα.

EUROPEAN JOURNAL OF NEUROLOGY 21 Σεπ 2020 | 09:25

Κορονοϊός: Η πρώτη έρευνα για την όσφρηση - Ποιες αλλοιώσεις προκαλεί

Για τουλάχιστον 40 ημέρες οι ασθενείς δε μπορούν να μυρίσουν δείχνει νέα επιστημονική έρευνα.

"ΝΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" 21 Σεπ 2020 | 08:23

Κορονοϊός - Γώγος: Καμπανάκι κινδύνου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ζούμε ήδη ένα ήπιο lockdown

Ο Χαράλαμπος Γώγος απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα. Είναι ένα ήπιο lockdown.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 21 Σεπ 2020 | 08:21

Κορονοϊός - Ματίνα Παγώνη: Δεν πάνε καλά τα πράγματα - Πότε θα φθάσουν στο "σημείο μηδέν" τα νοσοκομεία

Ανήσυχη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τα τρια νοσοκομεία που μπαίνουν στην μάχη κατά του κορονοϊού.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ 21 Σεπ 2020 | 07:59

Κορονοϊός : Παγκόσμια ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα περισσότερα μέρη του κόσμου.