Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του πυροσβέστη Λεωνίδα Μαγκλάρα, ο οποίος από χθες το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένος σε δύσβατη περιοχή στο Αθαμάνιο της Άρτας, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων και σε συνθήκες ολικού παγετού.
Tο Super Puma, παρά τις προσπάθειές που έκανε τη νύχτα, δεν κατάφερε να τον απεγκλωβίσει. Ευτυχώς, το σημείο μπόρεσε να προσεγγίσει η ΕΜΑΚ και σε συνδυασμό με το ελικόπτερο, ο 46χρονος διεσώθη.
Την επιχείρηση συντόνισε ο πύραρχος Σπύρος Παπαστάθης, διοικητής Πυροσβεστικής Άρτας, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Ο κ. Παπαστάθης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στις 06:00 αναπτερώθηκαν οι ελπίδες, καθώς ο Λεωνίδας Μαγκλάρας επικοινώνησε λέγοντας πως έχουν παγώσει τα άκρα του.
Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός άνδρα από ορεινή περιοχή στα Θεοδωριανά Άρτας και διεκομίσθη από ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 25 #πυροσβέστες με στελέχη των Ο.Ο.Ε.Δ. της 5ης και 8ης ΕΜΑΚ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) January 26, 2022
Ο πυροσβέστης είχε πάει για ορειβασία, όμως του έπεσε το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και εκείνος προσπάθησε να το βρει γιατί είχε μέσα φωτογραφίες των τριών παιδιών του. Παρά το πολικό ψύχος, κάτοικοι από το Αθαμάνιο μαζί με ομάδα διασωστών έχουν μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσουν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr