Follow us

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: "Αν πάνε στο μνήμα του και ζητήσουν συγγνώμη θα τους συγχωρέσει - Συνένοχοι οι γονείς"

Οι γονείς του 'Αλκη Καμπανού, που σκότωσαν οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, μιλάνε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις πρώτες στιγμές, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους, έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης χούλιγκαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, αλλά και όσα έζησαν τις 49 ημέρες μέσα στο δικαστήριο, "τη σκέτη συγνώμη χωρίς καμία ενσυναίσθηση", μέχρι την καταδίκη των δώδεκα οπαδών, περιέγραψαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού.

Η Μελίνα Κακουλίδου και ο Αριστείδης Καμπανός μίλησαν στην ΕΡΤ και τους Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Κώστα Καντούρη στο σπίτι τους στη Βέροια. Εκεί όπου ο Άλκης δείχνει να είναι παρών. Μέσα από τις αφιερώσεις του κόσμου και την αγάπη που έχει εκφραστεί μετά τη δολοφονία του… Ένα κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μετά το πρωτοφανές σε αγριότητα περιστατικό.

Ήταν 20 ημέρες πριν τη δολοφονία του, όταν ο 19χρονος Άλκης πήγαινε στη φιλοζωική της Θεσσαλονίκης για να υιοθετήσει μια γάτα. Γεμάτος από αγάπη, ήθελε να προσφέρει και να φροντίζει. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι γάτες τον ακολουθούσαν με ένστικτο την ασφάλεια που ένιωθαν μαζί του από τότε που ήταν μικρός.

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: "Αν πάνε στο μνήμα του και ζητήσουν συγγνώμη θα τους συγχωρέσει - Συνένοχοι οι γονείς"

"Ένα παιδί…δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχουν λόγια. Σεβόταν τους πάντες. Ήθελε από πολύ καιρό να πάρει μια γατούλα και τώρα που κατέβηκε Θεσσαλονίκη βρήκε μια φιλοζωική και πήρε μια . Μας την έστειλε φωτογραφίες και ρωτούσε τους φίλους του τι πρέπει να κάνει για να νιώσει η γατούλα άνετα.", λέει η μητέρα του.

Διαβάστε Επίσης

"Ο Άλκης ακόμη και τώρα που επαναφέρω τις μνήμες ήταν ένας πραγματικός άγγελος, ένα παιδί γεμάτο χαρά, γεμάτο φως. Ένα παιδί αγνό, άδολο. Πάντοτε χαρούμενος και πάντοτε χαμογελαστός. Ήταν φίλος με όλα τα παιδιά, σε όσα σχολεία κι αν άλλαξε. Παντού δημιουργούσε φιλίες, κρατούσε τις φιλίες του, τις παρέες του. Ήμασταν και είμαστε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Γεμάτος αγάπη απέναντι στους γονείς του, στην αδερφή του, στους φίλους του. Ήξερε να δίνει."

Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη, τα πράγματά του είναι στο πατρικό του στη Βέροια. Οι σημειώσεις για τα μαθήματά του στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου φοιτούσε είναι ακουμπισμένες με ευλάβεια από τους γονείς του στο γραφείο του. Όπως ακριβώς τα άφησε λίγο προτού βγει για την τελευταία του βόλτα. Ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από το διάβασμα γιατί την επόμενη μέρα έδινε εξετάσεις.

"Όταν πήγα να μαζέψω τα πράγματα, καταλαβαίνετε τώρα… είχε αφήσει τις σημειώσεις του γιατί την επόμενη μέρα έδινε μάθημα. Τα μάζεψα και τα έφερα εδώ πέρα στο γραφείο της Βέροιας."

"Εδώ είναι μερικές στιγμές του Άλκη όταν ήταν πιο μικρός" λέει η μητέρα του, δείχνοντας παιδικές του φωτογραφίες και μηνύματα του κόσμου στη μνήμη του.

"Τα μηνύματα που δεχθήκαμε από όλο τον κόσμο και είναι τόσα πολλά που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε λίγα από αυτά εδώ πέρα. Μακάρι να είχαμε έναν τεράστιο χώρο να τα απλώσω όλα. Καλό είναι να τα βλέπουν. Να τα βλέπει ο κόσμος, να τα βλέπουν τα παιδιά κυρίως, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ότι η βία οδηγεί σε λάθος δρόμους, σε λάθος ατραπούς.", αναφέρει ο πατέρας του.

Διαβάστε Επίσης

1/2/2022 "Μην με χτυπάτε άλλο"

Το απόγευμα της πρώτης Φεβρουαρίου του 2022, ο Άλκης βγαίνει μια βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κάθεται στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας στην οδό Θεοδώρου Γαζή 18, που πια έχει μετονομαστεί σε Οδό Άλκη Καμπανού, όταν δύο αυτοκίνητα σταματούν στο στενάκι. Οι χούλιγκαν κατεβαίνουν κρατώντας ένα δρεπάνι, μαχαίρια και ρόπαλα. Αρχίζουν με λύσσα και βαρβαρότητα να χτυπούν και να μαχαιρώνουν την παρέα των αγοριών. Δύο φίλοι του Άλκη καταφέρνουν να ξεφύγουν και δύο δέχονται μαχαιριές και μεταφέρονται στο χειρουργείο. Ο Άλκης τους φωνάζει συνεχώς "Μη με χτυπάτε άλλο". Οι δολοφόνοι δεν σταματούν και το παιδί πέφτει νεκρό. Η αστυνομία βρίσκει λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος ένα μαχαίρι πεταμένο στο δρόμο, δίπλα στα σκουπίδια.

Ερώτηση: Πώς πληροφορηθήκατε τι συνέβη;

Αριστείδης Καμπανός: Δέχτηκα το τηλεφώνημα από τον αδελφό μου. Γύρω στις 2-3 η ώρα ήταν. Όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα ήταν με μια κραυγή του αδελφού μου ότι σκοτώσανε τον Άλκη. Ήταν μια φωνή που σαν να την είχα ξανακούσει. Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή, ενώ η σύζυγός μου δεν πίστευε το γεγονός ότι έγινε αυτό το πράγμα στον Άλκη. Εγώ διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη που ένιωσα εκείνη τη στιγμή όταν το άκουσα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής που πηγαίναμε στο νοσοκομείο για να βρούμε τον αδερφό μου, για να μας πει πού ακριβώς ήταν ο Άλκης…ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου.

Ερώτηση: Στη διαδρομή, τότε ξέρατε ότι η ζωή του παιδιού είχε χαθεί ήδη;

Μελίνα Κακουλίδου: Εγώ ως μάνα όταν το πληροφορήθηκα, όταν μου το είπε o σύζυγος, είπα ότι πρόκειται για λάθος. Αποκλείεται να είναι το δικό μου παιδί, γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά το χαρακτήρα του παιδιού μου. Ήταν ένα παιδί που δεν έμπλεκε σε καυγάδες. Δεν του άρεσαν οι φασαρίες. Δεν θυμάμαι να τσακώθηκε ποτέ με κάποιο συμμαθητή του ή εδώ μέσα στο σπίτι, με εμάς, με την αδελφή του. Ήταν ένα παιδί που απεχθανόταν τους καυγάδες και πίστεψα ότι πρόκειται περί λάθους. Αποκλείεται το δικό μου παιδί να έχει μπλεχτεί σε κάποιον καβγά. Μέχρι να φτάσουμε δεν το πίστευα. Έκανα την προσευχή μου στην Παναγιά ως μάνα κι εγώ και μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο έλεγα πως αποκλείεται να είναι ο δικός μου. Κάποιο λάθος έγινε.

Ερώτηση: Όταν φτάσατε στο νοσοκομείο σας είχαν πει τι ακριβώς είχε συμβεί;

Αριστείδης Καμπανός: Ουσιαστικά την πληροφορία για το ότι χάθηκε η ζωή του Άλκη μου την έδωσε μια νοσοκόμα και ότι έγινε κατόπιν συμπλοκής, όπως το είχε πει ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί… από τον οποίο ζητάω συγγνώμη, έστω μετά από τόσο καιρό, γιατί άρχισα να του φωνάζω πράγματα για την αστυνομία και ότι δεν προστάτευσε τον γιο μου.

αλκης καμπανός

Ερώτηση: Όταν είδατε το βίντεο για πρώτη φορά, το είδατε στην τηλεόραση; Σας είχαν ενημερώσει γι αυτό;

Αριστείδης Καμπανός: Για πρώτη φορά το είδα στα δικαστήρια. Δεν ήθελα να το δω. Δεν ήμουν σίγουρος εκείνη τη στιγμή τί συναισθήματα θα έβγαιναν στην επιφάνεια… θα ήταν οργής, θυμού… και ήθελα να έχω σωστές σκέψεις, όσο σωστές σκέψεις μπορείς να έχεις…

Μελίνα Κακουλίδου: ‘Ηταν το μυαλό τόσο θολωμένο. Που δεν μπορούσα να το δω. Το είδα πολύ πολύ αργότερα… είδα αυτή τη φρίκη σε βάρος του παιδιού μου.

Αριστείδης Καμπανός: Ήταν στρατιωτική ομάδα, καταδρομική ομάδα η οποία ενήργησε προσχεδιασμένα. Δηλαδή ο τρόπος που κινήθηκαν, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα… Κάποια σταμάτησαν την επικοινωνία λίγο πριν φτάσουν στο χώρο όπου βρισκόταν ο Αλκης μαζί με τα άλλα τα παιδιά. Δείχνει προσχεδιασμένο. Όταν ρε παιδί μου χτυπούσαν τον Άλκη επανειλημμένα και φώναζε και τους φώναζε.. Τους έλεγε μην με χτυπάτε άλλο.. Δηλαδή ρε παιδί μου… Τι μίσος πρέπει να νιώθει κάποιος.. όταν τους φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο… και να συνεχίζουν να χτυπάνε.

49 μέρες δίκης: "Γιατί το παιδί μου;"

Στις 23 Ιανουαρίου του 2023 άρχισε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Μετά από 49 μέρες οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονική επίθεση. Με την απόφαση μετατράπηκε η βασική κατηγορία από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο επέβαλε σε επτά κατηγορούμενους ισόβια και πολυετείς καθείρξεις για την ανθρωποκτονία και τον τραυματισμό των άλλων δύο νεαρών, ενώ οι πέντε καταδικασμένοι ως συνεργοί τιμωρήθηκαν με κάθειρξη από 19 έως 27 χρόνια.

Ερώτηση: Ξεκινήσατε να καταθέτετε στη δίκη. Γυρίσατε ολόκληρη προς τους 12 κατηγορούμενους και τους ρωτήσατε: "Γιατί Τον Άλκη. Γιατί το δικό μου παιδί;" ύστερα από 49 ημέρες δίκης. Πήρατε απάντηση σε αυτό;

Μελίνα Κακουλίδου: Η ερώτηση αυτή ήταν αναμενόμενη. Ήθελα να μάθω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Γιατί αυτή η άγρια επίθεση απέναντι στο παιδί μου, Αλλά δυστυχώς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Από την πλευρά των καταδικασθέντων… μια σκέτη συγνώμη. Εξήγηση για όλο αυτό το γεγονός δεν εισέπραξα. Αυτό που εισέπραξα ήταν μια σκέτη συγνώμη χωρίς καμία ενσυναίσθηση, κάποιο ίχνος μεταμέλειας.

Αριστείδης Καμπανός: Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν η συγγνώμη που ζήτησαν είναι επιφανειακή ή αν είναι μετά από ενσυναίσθηση αυτού που έχουν κάνει. Αυτό το πράγμα το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Αλλά ακόμη και αυτή η συγνώμη, έστω και με αυτό τον τρόπο, αποτελεί και αυτό ένα μέρος της δικαίωσης του. Τώρα αν είναι πραγματική…μόνο ο Θεός το ξέρει.

Ερώτηση: Η απόφαση, η πρώτη απόφαση σας δικαίωσε;

Μελίνα Κακουλίδου: Για μένα ήταν μια ηθική δικαίωση, όπως είπα, αλλά ο Άλκης δεν θα ξαναγυρίσει πίσω για μένα. Δεν μπορεί να ξαναγυρίσει πίσω.

Αριστείδης Καμπανός: Ναι, είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Ουσιαστικά υπάρχει έγκλημα. Έγινε το έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα σε αυτή τη χώρα.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού

Ερώτηση: Η απόδοση δικαιοσύνης καταλαγιάζει έστω κάτι το παραμικρό;

Μελίνα Κακουλίδου: Για μια στιγμή καταλαγιάζει κάτι αλλά είναι η απώλεια του παιδιού τόσο έντονη που επανέρχεται, είναι μόνο για μια στιγμή, είναι μια στιγμή δικαίωσης. Αλλά η απώλεια του παιδιού υπάρχει. Δεν γυρίζει πίσω ο Άλκης.

Αριστείδης Καμπανός: Ναι, αισθάνθηκα δικαίωση. Αισθάνθηκα δικαίωση. Καταλαγιάζει, καταλαγιάζει λιγάκι τον πόνο. Αλλά όπως είπε και η Μελίνα είναι προσωρινό. Άλλωστε δεν έχει σημασία τι αισθανόμαστε εγώ και η Μελίνα ως δικαίωση. Είναι το τι αισθάνεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γι’ αυτό το γεγονός. Διάβασα κάπου, -θα μου πείτε είναι πολύ έντονο αυτό που θα πω-, ότι η κοινωνία προετοιμάζει ένα έγκλημα και οι δολοφόνοι το εκτελούν. Δηλαδή όχι μόνο για το θέμα του Άλκη, αλλά και για τις υπόλοιπες δολοφονίες που τον τελευταίο καιρό μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως οι γυναικοκτονίες. Δηλαδή σαν κοινωνία… σαν κοινωνία κάτι δεν πήγαινε καλά. Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία και ας αποτελέσουν αυτά τα γεγονότα των δολοφονιών ένα τέλος και μια καινούργια αρχή για αυτή την χώρα, για την Ελλάδα.

Ερώτηση: Για τους κατηγορούμενους που έπρεπε να τους βλέπετε κάθε μέρα στις 49 μέρες του δικαστηρίου και τους γονείς τους, τι σκεφτήκατε;

Αριστείδης Καμπανός: Υπήρξαν στιγμές που τους έβλεπα και μου δημιουργούσαν ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλες φορές οργιζόμουν και άλλες φορές τους λυπόμουν. Τραβάνε τώρα και αυτοί τον προσωπικό τους σταυρό, αλλά αυτόν τον σταυρό που κουβαλάνε έπρεπε να το σκεφτούν από πριν… τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Είναι οι δεύτερες σκέψεις που έπρεπε να κάνουν για τα παιδιά τους, γιατί για να φτάσουν να δολοφονήσουν, για να φτάσουν στο έγκλημα, έπρεπε να περάσουν από κάποια άλλα στάδια, τα οποία ήταν στρεβλά. Δηλαδή κάποια μηνύματα θα έπρεπε να πάρουν από τα παιδιά τους και να τους πουν "ρε παιδί μου κάτι λάθος κάνεις".

Ερώτηση: Τους θεωρείτε συνενόχους;

Αριστείδης Καμπανός: Φυσικά. Περισσότερο ένοχους θεωρώ τους γονείς, γιατί έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία: ηθική διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν σε κλαμπ οργανωμένα γεμάτα μαχαίρια, λοστάρια…και να μην ήξεραν πού πηγαίνουν τα παιδιά τους… Κι αν δεν το ήξεραν είναι δύο φορές πιο ένοχοι… Δύο φορές πιο ένοχοι.

Οι δεύτερες σκέψεις

Ερώτηση: Είχατε ποτέ δεύτερες σκέψεις; Το ρωτώ σαν μάνα.

Μελίνα Κακουλίδου: Όχι, όχι. Γιατί ποτέ καμιά μάνα δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο για το παιδί της. Ούτε καν σαν σκέψη.

Ερώτηση: Εσάς πέρασαν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό σας; Να πείτε ότι ίσως αν του είχα τηλεφωνήσει εκείνη την ώρα..

Αριστείδης Καμπανός: Πέρασαν, πέρασαν δεύτερες σκέψεις, αν κι εγώ έκανα κάτι ή δεν έκανα… αν έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό για να μην έφτανε σε αυτό το σημείο. Ίσως ακόμη και η επιλογή της Θεσσαλονίκης σαν σχολή. Ίσως το να μην τον έκανα να αγαπήσει τον Άρη… Θυμάμαι την πρώτη φορά όταν ήταν πολύ μικρό παιδί που είχαμε πάει στο γήπεδο του Άρη και του άρεσε αυτή η ατμόσφαιρα. Έλεγα μήπως δεν έπρεπε να του πω να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα, γιατί μου άρεσε εμένα αθλητισμός πάρα πολύ, αλλά το ποδόσφαιρο για μένα ίσως είναι το τρίτο τέταρτο άθλημα. Μου αρέσει ο κλασικός αθλητισμός. Μήπως έκανα κι εγώ κάτι στρεβλό, στραβό ή πήρα λάθος απόφαση στη ζωή μου.

Ερώτηση: Το μοιραίο βράδυ είχατε μιλήσει με τον Άλκη;

Μελίνα Κακουλίδου: Εγώ είχα μιλήσει 7:30 ώρα. Μου έκανε μια κλήση στο Viber. Μιλήσαμε αρκετά, είπαμε για τα μαθήματα… Ποια είναι τα σχέδιά του αφού τελειώσει την εξεταστική…Αν θα έρθει στη Βέροια να μας δει. Του λέω "εντάξει, με την ησυχία σου. Πήρα να δω τι κάνετε, αν είστε καλά."… "Πώς πάει μαμά το σχολείο;" Λόγια της καθημερινότητας. Αυτό ήταν το τελευταίο, η τελευταία επαφή που είχα με τον Άλκη.

Ερώτηση: Οι φίλοι του Άλκη που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ, έχουν επικοινωνία μαζί σας; Διατηρείτε κάποια επικοινωνία;

Μελίνα Κακουλίδου: Ναι, ήμασταν μαζί και στα δικαστήρια. Έχουμε επικοινωνία με τις οικογένειες, φυσικά.

Ερώτηση: Νιώσατε την ανάγκη να τους ρωτήσετε ξανά και ξανά αν υπάρχει κάτι άλλο, αν κάτι σκέφτηκαν, αν κάτι θυμήθηκαν;

Μελίνα Κακουλίδου: Όχι, όχι. Νομίζω ότι ειπώθηκαν όλα στα δικαστήρια με τόσες λεπτομέρειες… Πιστεύω ότι και γι’ αυτούς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι δηλαδή μια τραγική βραδιά που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

Άλκης Καμπανός

Ερώτηση: Εσείς μιλάτε με τους φίλους του Άλκη που ήταν μαζί του το βράδυ το μοιραίο;

Αριστείδης Καμπανός: Όχι, δε μιλάω, δε μιλάω με κανέναν. Έχω κλειστεί στον εαυτό μου. Έχω κλειστεί εδώ στα πράγματα του Άλκη. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά. Δεν θέλω να ρωτήσω. Άλλωστε όπως είπε και η Μελίνα ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε στα δικαστήρια. Δε θέλω να μάθω κάτι παραπάνω.. ό,τι ήταν ειπώθηκε στα δικαστήρια. Ο Άλκης ήταν και για μένα η φωνή της συνείδησης. Εγώ μάθαινα από το γιο. Πρώτη φορά… δεν ξέρω αν το έχει νιώσει πατέρας…μάθαινα από το παιδί μου. Και γι αυτό προσπαθώ να πω τώρα που λείπει ότι είμαι άξιος πατέρας..

Ο Γολγοθάς μας

Ερώτηση: Αυτό το τόσο δύσκολο κομμάτι, ένας γονιός να πενθεί για το χαμό του παιδιού του, εσείς το ζήσατε και σε μία ακόμα διάσταση, ήταν πανελλήνιο. Μαζί με εσάς θρηνούσε και όλη η Ελλάδα. Και θέλω να σας ρωτήσω αυτό σας το έκανε ακόμα πιο δύσκολο να θέλετε να απομονωθείτε; Υπήρξαν και στιγμές που τα λόγια κάποιων ανθρώπων αγνώστων ήταν αποκούμπι;

Αριστείδης Καμπανός: Εισπράξαμε την αγάπη όλου του κόσμου, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε και αυτό ήταν στήριγμα μας. Να δει και ο κόσμος τα λόγια συμπαράστασης που δεχθήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αντέξουμε όλο αυτό το βάρος του δικαστικού αγώνα αν δεν υπήρχαν και ο απλός κόσμος και τα λόγια συμπαράστασης, αγάπης του κόσμου. Γι’ αυτό προηγουμένως που είπα ότι σαν να βλέπω ότι κάτι αλλάζει… Ίσως το βλέπω λιγάκι εγωιστικά, αλλά νομίζω ότι κάτι γίνεται ρε παιδί μου. Κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει.

Μελίνα Κακουλίδου: Η συμπαράσταση του κόσμου. Απλοί άνθρωποι, απλά νέα παιδιά ήρθαν να μου συμπαρασταθούν, να μου σφίξουν το χέρι. Τόσο απλά. Αλλά και απ’ ό,τι βλέπω έξω, ειδικά εδώ στην τοπική κοινωνία με τις δράσεις που γίνονται, με τα σχέδια εργασίας στα σχολεία που εργάζομαι… Όλη η κοινωνία θέλει να αλλάξει κάτι.

Ερώτηση: Οι σκληρές δοκιμασίες τους ανθρώπους ή τους διαλύουν ή τους κάνουν πιο δυνατούς, τους ενώνουν ή τους χωρίζουν.

Αριστείδης Καμπανός:Για μένα ήταν στήριγμα. Δηλαδή αν δεν ήταν η Μελίνα, δεν υπήρχε περίπτωση να τα βγάλω πέρα. Αυτή κάνει τη δουλειά του άντρα, δηλαδή δεν ξέρω…Το είπα αρχικά και στα κανάλια ότι είσαστε πιο δυνατές ίσως σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις… Ίσως η Μελίνα μου ήταν δυνατή, ήταν το στήριγμά μου. Τώρα που κατάφερα λιγάκι να είμαι πιο πολύ στα πόδια μου τη στηρίζω κι εγώ.

Μελίνα Κακουλίδου: Κι εγώ το ίδιο. Μοναδικό στήριγμα ο σύζυγός. Είμαστε οι γονείς του Άλκη. Οφείλαμε να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί ακριβώς έτσι ήθελε να μας βλέπει και ο Άλκης.

Αριστείδης Καμπανός: Ήθελε.

Μελίνα Κακουλίδου: Έπρεπε να αντέξω. Έπρεπε να αντέξω γιατί ήταν για τον Άλκη. Έπρεπε να αντέξω και να είμαι παρούσα. Ήθελα να μάθω κι εγώ τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ. Να ακούσω έστω μια αλήθεια που πιστεύω ότι δεν ακούστηκε κάποια αλήθεια. Αυτό πιστεύω.

Αριστείδης Καμπανός: Ουσιαστικά η Μελίνα κράτησε τη στάση που έπρεπε να κρατήσω εγώ. Δηλαδή στο δικαστήριο, ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος, πλην στη μαρτυρία της ιατροδικαστού. Όλος αυτός ο αγώνας ήταν και αγώνας δικός μας, δηλαδή το να μπορέσουμε να σταθούμε μέσα στο δικαστήριο και να δείξουμε και με τη στάση μας το πόσο κακό μας έκανε αυτό, το πόσο κακό έκαναν στην οικογένειά μας. Η Μελίνα κράτησε την στάση αυτή που έπρεπε και ήταν το στήριγμά μου.

Μελίνα Κακουλίδου: Φυσικά και οι δύο μαζί… έπρεπε.

Αριστείδης Καμπανός: Όλος ο δικαστικός αγώνας ήταν και για εμάς ένας Γολγοθάς, πρέπει να το καταλάβετε. Ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν κάποιες στιγμές που δεν άντεξα κι εγώ μέσα στο δικαστήριο που αντέδρασα, που αντέδρασε.

Με άμεσο δόλο στο Εφετείο

Εν αναμονή του Εφετείου, στη δικαστική απόφαση για τους 12, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε το δικαστήριο να αλλάξει τη βασική κατηγορία. Γι’ αυτό στο Εφετείο οι 10 νεαροί θα δικαστούν πάλι για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και μόνο οι δύο για συνέργεια.

Ερώτηση: Το δικαστήριο τέλειωσε. Ωστόσο μπροστά σας έχετε ακόμη έναν δικαστικό Γολγοθά, είναι το Εφετείο.

Μελίνα Κακουλίδου: Είναι το Εφετείο. Μέχρι τότε πρέπει να πάρουμε δυνάμεις. Ό,τι ορίζει η νομική οδός. Αυτό θα ακολουθήσουμε.

Αριστείδης Καμπανός: Ναι, υπάρχει και η συνέχεια με το Εφετείο. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι το Εφετείο θα κάνει θα πράξει το έργο του.

Ερώτηση: Δεν σας τρομάζει ότι θα αναγκαστείτε να ξαναζήσετε αυτές τις στιγμές;

Αριστείδης Καμπανός: Σίγουρα, σίγουρα θα είναι δύσκολο κομμάτι, το οποίο όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε όπως περάσαμε και το υπόλοιπο, το προηγούμενο κομμάτι του δικαστηρίου. Θα τα καταφέρουμε.

Μελίνα Κακουλίδου: Σίγουρα θα είναι κάτι πολύ επώδυνο. Αλλά πρέπει να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε. Για τον Άλκη. Αυτό είναι που μας δίνει δύναμη, ο Άλκης.

Ερώτηση: Βγήκε ως εισαγγελέας Εφετών και άσκησε έφεση ύστερα από αίτημα δικό σας, και το βασικότερο από όσα λέει είναι ότι αυτό που έγινε κατά την άποψή του ήταν ανθρωποκτονία άμεση, με άμεσο δόλο και όχι με ενδεχόμενο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Εσείς τι λέτε γι αυτό;

Αριστείδης Καμπανός: Λέω ό,τι είπε ο εισαγγελέας. Συμφωνούμε, ότι ουσιαστικά έπραξε το καθήκον του ο εισαγγελέας έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι, οι καταδικασθέντες, οι δολοφόνοι του Άκη να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Μελίνα Κακουλίδου: Υπήρχε δόλος. Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Υπήρχε δόλος. Φυσικά, συμφωνούμε με τον εισαγγελέα, αυτό ζητήσαμε από την αρχή, ότι υπήρχε δόλος σε όλη αυτή τη θηριωδία.

Ερώτηση: Ότι ήταν δολοφονική επίθεση δηλαδή; Αυτό πιστεύετε;

Μελίνα Κακουλίδου: Αυτό ακριβώς. Ήταν όλα προσχεδιασμένα, από όσα ακούσαμε και εισπράξαμε μέσα στο δικαστήριο.

Αριστείδης Καμπανός: Ο δόλος είναι άμεσος δόλος και όχι ενδεχόμενος δόλος, όπως ήταν η αρχική απόφαση του δικαστηρίου.

Να μπει τέλος στην παράλογη βία

Αριστείδης Καμπανός: Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και μαγικές λύσεις. Ξαφνικά να αλλάξει όλο το πλαίσιο του ποδοσφαίρου μας, οι φίλαθλοι, οι οπαδοί. Νομίζω ότι έχουν γίνει κάποιες σωστές κινήσεις και από την πλευρά της πολιτείας αλλά και από την πλευρά του κόσμου. Και η ένδειξη συμπαράστασης που δεχθήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δείχνει ότι κάτι αλλάζει ρε παιδί μου, κάτι αλλάζει. Σίγουρα υπάρχουν ανεγκέφαλοι. Αυτοί που θα σκεφτούν να διαπράξουν πράξεις βίας…Για τα ποδοσφαιρικά, για τα αθλητικά και όλα αυτά εδώ πέρα… Και η σωστή δικαστική απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο της δικαίωσης, όχι της δικιάς μας, αλλά όλης της κοινωνίας, θα φοβίσει και θα τους κάνει να ξανασκεφτούν… δηλαδή η αυστηρότητα της τιμωρίας να βοηθήσει να μην ξαναεμφανιστούν τέτοια φαινόμενα.

Μελίνα Κακουλίδου: Πρέπει να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει μέσα από το σχολείο, μέσα από την τοπική κοινωνία, τους συλλόγους, τις δράσεις. Όλη η κοινωνία θέλει να αλλάξει κάτι.

αλκης καμπανος

Ερώτηση: Αν γίνει αυτό και αν πραγματικά αλλάξουν τα πράγματα, θα σας ηρεμήσει έστω λίγο την ψυχή;

Αριστείδης Καμπανός: Ναι. Ναι, φυσικά. Έγραψα στο σπιτάκι του Άλκη αλλά και στο μνήμα "αχτίδα φωτός για ένα καλύτερο μέλλον". Να αλλάξουμε σαν κοινωνία. Να αλλάξουμε.

Μελίνα Κακουλίδου: Να μπει ένα τέλος στην παράλογη βία. Η βία που ένιωσε το παιδί μου εκείνο το βράδυ ήταν κάτι παράλογο, κάτι αναίτιο. Όχι άλλη ατιμωρησία. Γιατί πιστεύω ότι εάν υπάρξουν αυστηρές ποινές για κάθε έγκλημα, ο καθένας θα αρχίσει πλέον να σκέφτεται και τις συνέπειες. Εφόσον πάω να κάνω κάτι παράνομο σε βάρος του άλλου, θα ξέρω ότι αυτό έχει αυστηρές συνέπειες.

Ερώτηση: Όταν ακούτε για ένα περιστατικό, είτε συμβαίνει στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη οπαδικής βίας, πώς νιώθετε εκείνη τη στιγμή;

Μελίνα Κακουλίδου: Συγκλονιστικό. Απλώς διαβάζω τους τίτλους. Δεν έχω κουράγιο να το προχωρήσω παρακάτω. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν μετά τον Άλκη να επαναλαμβάνονται τα ίδια γεγονότα.

Αριστείδης Καμπανός: Με κάνει να λυπάμαι, να λυπάμαι για αυτά τα παιδιά που συνεχίζουν. Ουσιαστικά χρειάζεται μια καινούργια ηθική διαπαιδαγώγηση όλης της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας όμως πρώτα από τα παιδιά. Πρώτα από τα παιδιά. Αυτοί είναι οι δέκτες. Εμείς πρέπει να γίνουμε οι πομποί ή η εκπομπή των καλών μηνυμάτων και τα παιδιά οι δέκτες να δεχτούν αυτά τα μηνύματα. Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα αλλάξουμε. Και τα παιδιά μαθαίνουν όχι μιλώντας συνέχεια, αλλά δίνοντας το παράδειγμα. Με το παράδειγμα μαθαίνουν τα παιδιά. Άρα πρέπει εμείς οι μεγάλοι να δώσουμε το παράδειγμα ότι είμαστε σωστοί άνθρωποι, σωστοί φίλαθλοι, σωστοί στην εργασία μας και έτσι θα μάθουν τα παιδιά και με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει καινούργια ηθική διαπαιδαγώγηση όλης της ελληνικής κοινωνίας.

"Ο Άλκης θα γινόταν ο καλύτερός σας φίλος"

Ερώτηση: Εάν ύστερα από χρόνια κάποιοι από αυτούς τους κατηγορούμενους αποφυλακιστεί και τους βρείτε μπροστά σας τι θα τους πείτε;

Μελίνα Κακουλίδου: Δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί.

Αριστείδης Καμπανός: Εγώ το είχα πει και δεν αλλάζω αυτό που είπα. Θα τους πω ότι λυπάμαι που δεν γνώρισαν τον Άλκη. "Θα γινόταν ο καλύτερος φίλος σας." Αυτό. Και αν τυχόν έχουν συνείδηση και κάποιες τύψεις συνειδήσεως, αν τους κατατρέχουν σαν Ερινύες, μπορούν να ζητήσουν συγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα τη δεχθεί.

Ερώτηση: Μου είπατε πριν ότι δεν το πιστεύατε γιατί ο Άλκης ήταν ένα παιδί που δεν έμπλεκε ποτέ σε καυγά. Και θα σας ρωτήσω τι παιδί ήταν ο Άλκης;

Μελίνα Κακουλίδου: Γεμάτος αγάπη απέναντι στους γονείς του, στην αδερφή του, στους φίλους του, ήξερε να δίνει. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Άλκη. Γι’ αυτό και απέκλεισα από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι το παιδί μου έχει μπει σε μια συμπλοκή.

Ερώτηση: Πως ήταν σαν φίλος;

Μελίνα Κακουλίδου: Ο καλύτερος. Δοτικός, αγαπούσε, σεβόταν, έδινε. Απ’ ό,τι μου μεταφέρουν τα παιδιά, όποτε πήγαινε να ξεσπάσει μια φασαρία έμπαινε στη μέση ο Άλκης και προσπαθούσε να λύσει το θέμα της φασαρίας. Μου μετέφεραν ένα χαρακτηριστικό από το Λύκειο… Υπήρχε μια διαφωνία, έντονη διαφωνία ανάμεσα στα παιδιά της Τρίτης Λυκείου. Και επεμβαίνει ο Άλκης και τους λέει "Σταματήστε. Θα λύσουμε τις διαφορές μας με επιχειρήματα." Ήταν ένα πάρα πολύ χαρούμενο παιδί, χωρίς εγωισμό. Δεν κρατούσε πίσω. Δοτικός πάρα πολύ, πάρα πολύ δοτικός. Στο σπίτι που νοικιάσαμε στη Θεσσαλονίκη, έμενε μόνος του. Μας ζήτησε να του αγοράσουμε μια μεγάλη τηλεόραση για να έρχονται τα παιδιά να βλέπουν τους αγώνες, να μην βγαίνουν έξω στα μαγαζιά, και είχε πει στους φίλους του "Εδώ είναι το σπίτι της παρέας". Δεν είπε το δικό μου σπίτι, είπε το σπίτι της παρέας… για να μοιράζεται, για να δίνει. Δεν έβγαιναν έξω να πάνε σε μαγαζιά για τέτοια πράγματα.

Αριστείδης Καμπανός: Ήθελε επίσης από τον πρώτο καιρό να φιλοξενήσει και παιδιά, φίλους του οι οποίοι είχαν οικονομικό πρόβλημα και "μπαμπά μπορώ για 1-2 μήνες να τους φιλοξενήσω;"

Μελίνα Κακουλίδου: Και να βοηθήσει.

Ερώτηση: Θέλω να σας κάνω μια τελευταία ερώτηση. Αν είχατε τη δυνατότητα, στον καθένα που ζει σε αυτή τη χώρα, σε έναν άνθρωπο γνωστό, σε έναν άνθρωπο ξένο, να του μιλήσετε για το παιδί σας και να του πείτε πώς ήταν ο Άλκης, τι θα θέλατε να του πείτε και τι θα θέλατε να κρατήσει, τι θα θέλατε να μείνει;

Μελίνα Κακουλίδου: Έλλειψη εγωισμού. Αγνός, άδολος, ειλικρινής, δοτικός.

Αριστείδης Καμπανός: Κι αυτά εδώ πέρα, αυτά να μεταδώσουν. Αυτό να πάρουνε. Αυτά. Αυτά εδώ πέρα είναι που θα μας πάνε μπροστά σαν κοινωνία, σαν ανθρώπους. Αξιοπρέπεια.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ 16 Δεκ 2025 | 08:02

Φοινικούντα: Στο "μικροσκόπιο" νεαρός που αυτοκτόνησε μετά το διπλό φονικό και η σχέση του με πρόσωπο-κλειδί

Ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας φίλος του, περιμένουν την απόφαση των δικαστικών αρχών για το αν θα οδηγηθούν στη φυλακή ή όχι για το διπλό έγκλημα.

ΓΛΙΤΩΣΕ Η 34ΧΡΟΝΗ 15 Δεκ 2025 | 22:55

Θεσσαλονίκη: 44χρονος επιχείρησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του - Σωθηκε επειδή έκανε πολεμικές τέχνες

Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 15 Δεκ 2025 | 18:32

Ρομπ Ράινερ: Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία των γονιών του - 4 εκατ. δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισης

Το ζευγάρι βρήκε νεκρό με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, η κόρη τους Ρόμι, μέσα στο σπίτι που βρίσκεται σε προάστιο του Λος Άντζελες

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Απαράδεκτη ανάρτηση Τραμπ για τον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ: "Είχε εμμονή μαζί μου ο πρώην πετυχημένος σκηνοθέτης"

Με μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ και τον κατηγορεί ότι είχε… εμμονή εναντίον του

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Η ΕΛ.ΑΣ. 15 Δεκ 2025 | 13:10

Θεσσαλονίκη: ''Νταής'' πατέρας έσπασε την πόρτα σε παιδικό σταθμό, άρπαξε τα δύο παιδιά του και εξαφανίστηκε

Ο πατέρας που βρίσκεται σε διάσταση με την 44χρονη σύζυγό του το τελευταία διάστημα, έσπασε την πόρτα του παιδκού σταθμού, άρπαξε τα δύο παιδιά και τράπηκε σε φυγή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 13:10

Στα γραφεία βουλευτών της Θεσσαλονίκης αγρότες του μπλόκου Δερβενίου – Παραδίδουν ψήφισμα διαμαρτυρίας [βίντεο]

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται και η λίστα με τα αιτήματα που εστάλη εχθές στον πρωθυπουργό από την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ 15 Δεκ 2025 | 12:05

Μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του: Τους βρήκε η κόρη τους, ανακρίνεται ο γιος

Τα άψυχα σώματα του ζευγαριού φέρεται να εντόπισε η κόρη τους, Ρόμι, η οποία ζει ακριβώς απέναντι από το σπίτι.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 15 Δεκ 2025 | 09:08

Νικ Ράινερ: Ποιος είναι ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ, που ερευνάται για τη δολοφονία των γονιών του [εικόνες]

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, το ζευγάρι έφερε τραύματα που παραπέμπουν σε χρήση μαχαιριού, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15 Δεκ 2025 | 07:12
ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 14 Δεκ 2025 | 19:07

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για τον οδηγό λεωφορείου που έσπασε μπάρα σε σιδηροδρομική διάβαση

Ο οδηγός λεωφορείου πέρασε με κόκκινο με αποτέλεσμα να σπάσει τη μπάρα - Συνελήφθη ένα 24ωρο αργότερα, κατόπιν καταγγελίας επιβάτιδας.

ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 14 Δεκ 2025 | 11:50

"Μας έδειξε τον δολοφόνο της - Έγινε εμμονικός, ένας στόκερ": Συγκλονίζει ο γιος της Τζιν Χάνλον για τον θάνατό της

Μένει στην απόφαση των αρχών να παραπέμψουν σε δίκη τον άνδρα με τον οποίο η μητέρα του είχε συνάψει μια σύντομη και ταραχώδη σχέση.

Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 14 Δεκ 2025 | 09:59
ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 13 Δεκ 2025 | 16:21

Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο τρίτος κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ

Η μητέρα του 30χρονου δήλωσε πως έχει μέρες να μιλήσει μαζί του, καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν λειτουργεί

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 13 Δεκ 2025 | 10:32

Δολοφονία Καρυώτη: "Θα μιλήσει για το δέλεαρ των χρημάτων που του έταξαν" - Όσα δήλωσε η φίλη του συναυτουργού

Η φίλη του συγκατηγορούμενου που μιλούσε μαζί του μέσα από τις φυλακές επανέρχεται και τίθεται στη διάθεση των Αρχών.

ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ 13 Δεκ 2025 | 10:22

Τζιν Χάνλον: Φως στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιό της "έδειξε" τον δράστη

"Μίλησε" το ημερολόγιο της Τζιν Χάνλον - Σε δίκη για ανθρωποκτονία ο φίλος της

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 12 Δεκ 2025 | 23:30

Φοινικούντα: Ο ρόλος του ανιψιού του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του φίλου του στο διπλό έγκλημα

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 12 Δεκ 2025 | 19:15

Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ

Τις πρώτες μέρες μετά το έγκλημα, το όνομα του 32χρονου επιχειρηματία δεν είχε ακουστεί.

ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 12 Δεκ 2025 | 17:31

Φονική μανία από 15χρονο: Σκότωσε τη μητέρα και τα αδέλφια της κοπέλας του στο Τέξας, γιατί του είπε να χωρίσουν

Σοκάρει η τριπλή ανθρωποκτονία στο Τέξας με δράστη έναν 15χρονο - Όλα έγιναν για την πρώην κοπέλα του

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 16:21

Φοινικούντα: "Κλείδωσαν νεκρό τον θείο μου στη ρεσεψιόν, βρέθηκε μετά από μισή ώρα από τουρίστα", λέει η ανιψιά

Η ανιψιά επανέλαβε το αίτημά της για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος στη Φοινικούντα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ 12 Δεκ 2025 | 12:57

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στα δικαστήρια Καλαμάτας οι δύο συλληφθέντες

Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 11:49

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι αγρότες: Έκλεισε η κεντρική πύλη - Με φέρετρα στα τρακτέρ [εικόνες - βίντεο]

Αγρότες έφτασαν με τρακτέρ μέσω της εθνικής οδού συντονισμένα στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού για τρεις περίπου ώρες

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 12 Δεκ 2025 | 08:11

Αγροτικά μπλόκα: Απόβαση... τρακτέρ σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια το Σάββατο

Μετά τις 10:00 το πρωί, αγρότες από διάφορες περιοχές αναμένεται να κινηθούν συντονισμένα προς το λιμάνι, με στόχο την πραγματοποίηση συμβολικού αποκλεισμού.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ 12 Δεκ 2025 | 07:29

Φοινικούντα: Τα πέντε πρόσωπα με τα "πακιστανικά" τηλέφωνα πριν και μετά τη διπλή δολοφονία

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει οργανωμένη δράση, αλλεπάλληλες επικοινωνίες και καθοδήγηση για τη διαφυγή και τις καταθέσεις.

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 11 Δεκ 2025 | 22:18

Φοινικούντα: "Μίλησαν" τα πακιστανικά τηλέφωνα - Οι κλήσεις που έγιναν - Στο επίκεντρο η μεγάλη περιουσία

Τα πακιστανικά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως αποκάλυψαν τον ρόλο του καθενός.

ΞΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ 11 Δεκ 2025 | 18:28

Φοινικούντα: Ο κομβικός ρόλος του τρίτου προσώπου που δεν έχει συλληφθεί - Το κόλπο για να μην κινήσουν υποψίες

Νέα δεδομένα φέρνουν στο φως όσα αναγράφονται στο κατηγορητήριο για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Δεκ 2025 | 17:18

Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που έθαψε ζωντανό 90χρονος

Το σκυλί ξέθαψαν με τα χέρια τους αστυνομικοί του Α.Τ. Θερμαϊκού και το παρέδωσαν ζωντανό

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Δεκ 2025 | 16:05

"Είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει 2 και ποιος 4 πόδια": Η αντίδραση της ΕΛΑΣ για τον σκύλο που έθαψε ζωντανό 90χρονος

Η ΕΛΑΣ στέλνει το μήνυμα: "Φροντίζουμε τα ζώα. Καμία ζωή δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση".

ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 11 Δεκ 2025 | 15:50

Φοινικούντα: "Απειλήθηκα, μας ζήτησαν να μη μιλήσουμε για μια βδομάδα - Διέδωσαν ότι ο Κώστας πείραζε παιδιά"

Η ανιψιά του θύματος στη Φοινικούντα αποκάλυψε τις απειλές που δέχεται από την ώρα που υπήρξαν εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 11 Δεκ 2025 | 13:11

Γιάννης Λάλας: Με αυτό το αυτοκίνητο τον έψαχναν στη Μάνη - Το "οπλοστάσιο" στην Αλβανία [εικόνες]

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα με φωτογραφίες από κλεμμένο αυτοκίνητο και όπλα της εγκληματικής οργάνωσης που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες των αρχών.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 11 Δεκ 2025 | 13:05

Φοινικούντα: "Ο θείος μου άλλαξε τη διαθήκη πέντε φορές μέσα σε ένα εξάμηνο", αποκαλύπτει η ανιψιά του θύματος

Η ανιψιά του θύματος εκτίμησε ότι το περιβάλλον του θύματος στη Φοινικούντα γνώριζε πως ο θείος είχε κάνει πρόσφατες αλλαγές στην διαθήκη.

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 11 Δεκ 2025 | 12:05

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο: Ένοχος και στο Εφετείο o Δημήτρης Βέργος

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για βρασμό ψυχικής ορμής και μειωμένο καταλογισμό.

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ 11 Δεκ 2025 | 10:35

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 90χρονος έθαψε ζωντανό σκύλο αφού του έκλεισε το στόμα με χαρτοταινία

Στον ηλικιωμένο συλληφθέντα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.300 ευρώ - Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και είναι καλά στην υγεία του.

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11 Δεκ 2025 | 10:33

Εγκλημα στη Φοινικούντα: "Είναι χάλια, δεν καταλαβαίνει γιατί κατηγορείται", λέει ο δικηγόρος του ανιψιού

Ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο επιχειρηματίας φίλος του, που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της διπλής δολοφονίας, πέρασαν το κατώφλι της Ανακρίτριας

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 11 Δεκ 2025 | 10:19

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Μεταφέρονται στην Καλαμάτα ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας για τις απολογίες τους [εικόνες]

Οι δύο άνδρες αναχώρησαν για την Καλαμάτα, όπου θα παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν σχετικά με τον ρόλο τους στην υπόθεση του διπλού φονικού.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 11 Δεκ 2025 | 06:50

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι επικοινωνίες που "έκαψαν" τον ανιψιό και τον επιχειρηματία

Ανακτημένα μηνύματα και επικοινωνίες, σε συνδυασμό με τον "πρωταγωνιστή" που "μίλησε", έδειξαν τους ηθικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα.

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 10 Δεκ 2025 | 20:24

Φοινικούντα: Ο ανιψιός σχεδίαζε τη δολοφονία δύο μήνες πριν - Το σκεπτικό για τις νέες συλλήψεις

Στο σκεπτικό της απόφασης για τις νέες συλλήψεις υποστηρίζεται πως ο ανιψιός φαίνεται να σχεδίαζε τη δολοφονία δύο μήνες πριν

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 10 Δεκ 2025 | 17:42

Φοινικούντα: "Είμαι περίεργος να δω κατά πόσο ευσταθεί το ένταλμα", λέει ο δικηγόρος του ανιψιού

Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 Δεκ 2025 | 17:41

Πράσινα Φανάρια: Αστυνομικός πιάστηκε στα χέρια με αγρότη [βίντεο]

Από το άγριο συμβάν προκλήθηκε αδιαθεσία σε έναν εκ των αγροτών με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 16:04

Θεσσαλονίκη: Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή από τους αγροτοκτηνοτρόφους

Σημείο συγκέντρωσης για όλους ορίστηκε η είσοδος των διοδίων Ν. Μαλγάρων στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ 10 Δεκ 2025 | 14:55
ΤΡΑΓΩΔΙΑ 10 Δεκ 2025 | 08:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο – Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 23χρονος, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, εξετράπη της πορείας της στο ύψος της Θέρμης και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ 09 Δεκ 2025 | 18:00

Πέθανε ο επιχειρηματίας Αντώνης Δούδος σε ηλικία 86 ετών - Υπήρξε πρωτοπόρος της κλωστοϋφαντουργίας

Η κηδεία του Αντώνη Δούδου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 09 Δεκ 2025 | 16:54

Νέο Ψυχικό: Ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου – Κάθειρξη 9 ετών στον συνεργό του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 16:10

Θεσσαλονίκη: Αγρότες έκλεισαν την έξοδο για το αεροδρόμιο Μακεδονία στην ΕΟ Μουδανιών

Ομάδα περίπου 30 αγροτών από το μπλόκο των "Πράσινων Φαναριών"απέκλεισε την έξοδο προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 09 Δεκ 2025 | 13:50

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 16 μηνών σε πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας για επεισόδιο με διαιτητές

Ο 64χρονος πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου στη Θεσσαλονίκη εισβάλοντας στα αποδυτήρια των διαιτητών φέρεται να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ 09 Δεκ 2025 | 09:51

Τι αλλάζει στα εισιτήρια του Μετρό - Πώς η Θεσσαλονίκη βάζει "στοπ" στους... τζαμπατζήδες

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής στο σημαντικό αυτό μέσο μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 08 Δεκ 2025 | 18:22

Φοινικούντα: "Θα συναντηθώ με τον Φλωρίδη, έχω στοιχεία - Φοβάμαι", λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ

Η ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα, εμφανώς φορτισμένη, τονίζει πως έχει μετατραπεί σε "ντετέκτιβ"

ΔΙΚΗ 08 Δεκ 2025 | 12:56

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή των κατηγορούμενων ζητά η εισαγγελέας – Να διερευνηθεί και τρίτο πρόσωπο

Κατά την εισαγγελική λειτουργό πρέπει να ερευνηθεί η εμπλοκή του μεσίτη της Μυκόνου Φ.Α., καθώς όπως είπε, είχε και το κίνητρο και τα οικονομικά μέσα για τη δολοφονία.

ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 07 Δεκ 2025 | 17:57

Εξιτήριο για τον κτηνοτρόφο που υπέστη εγκεφαλικό: "Θα πάρουν τα πρόβατα τη Δευτέρα"

Στο σπίτι του αναρρώνει ο κτηνοτρόφος από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης, που κατέρρευσε για το κοπάδι του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 07 Δεκ 2025 | 15:01

"Τρέχα, ο μπαμπάς παθαίνει εγκεφαλικό" - Συγκλονίζει η κόρη του κτηνοτρόφου που δεν άντεξε τη θανάτωση του κοπαδιού του

Η κόρη του κτηνοτρόφου Δέσποινα, περιέγραψε ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση του πατέρα της.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 06 Δεκ 2025 | 14:18

Σαλαμίνα: Όταν η νύφη άλλαζε νύχτα τις κάμερες στο σπίτι της 75χρονης - Το φιλί της πριν τη σκοτώσει

Ανατριχίλα προκάλεσε και το βίντεο από τα περσινά γενέθλια της ηλικιωμένης την οποία δολοφόνησε η νύφη της

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ 06 Δεκ 2025 | 11:04

Δολοφονία Καρυώτη: "Μου έδωσαν φράγκα για να ομολογήσω" - Ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές για τον ανιψιό

Ο ανιψιός του θύματος παραδέχεται ότι του υποσχέθηκαν 500 ευρώ τον μήνα για όσο καιρό θα βρισκόταν στη φυλακή, αρκεί να αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη

06 Δεκ 2025 | 11:04

Λαμία: Πλημμύρες στον Δομοκό - Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Στην περιοχή υπάρχει ύφεση των καιρικών φαινομένων γεγονός που επιτρέπει την παρέμβαση με μηχανήματα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 06 Δεκ 2025 | 00:19

Δικογραφία για το "πάτα τον" στη Θεσσαλονίκη - Στα επεισόδια μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας κοντά στο αεροδρόμιο

Βίντεο δείχνει τρακτέρ κάνει όπισθεν με ταχύτητα προς το μέρος ανδρών των ΜΑΤ, ενώ κάποιος από τους αγρότες φώναζε "πάτα τον τον π....η"

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ 06 Δεκ 2025 | 00:03

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η βασική γραμμή

Στο πλαίσιο της σταδιακής εξέλιξης των δοκιμών στην επέκταση προς Καλαμαριά, το πρόγραμμα δρομολογίων της βασικής γραμμής θα αναπροσαρμοστεί

ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 05 Δεκ 2025 | 22:30

Γκίλφοϊλ από τη Θεσσαλονίκη: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ η βόρεια Ελλάδα

"Η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή και πιο ζωτική από ό,τι είναι σήμερα", υπογράμμισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΜΕ ΕΚΣΚΑΦΕΑ 05 Δεκ 2025 | 21:59

Απίστευτο περιστατικό στην Ιταλία: Αθωώθηκε για τη δολοφονία γείτονα που πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι

Ο 54χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο, βγήκε από το σπίτι του και πυροβόλησε

ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ 05 Δεκ 2025 | 20:24

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο συναντήθηκε η πρέσβης των ΗΠΑ

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε στην κυρία Γκίλφοϊλ καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 19:16

Νταλίκα κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα στην ΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - "Νιώθω ντροπή για το λάθος μου"

Απολογούμενος ο οδηγός, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, απέδωσε την ενέργειά του σε λάθος και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 17:52

Αυτοαποκαλούμενοι "τιμωροί παιδόφιλων" στη Θεσσαλονίκη παγίδευσαν 48χρονο και τον τσάκισαν στο ξύλο

Αυτοαποκαλούμενοι τιμωροί στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν social media για να παγιδεύσουν άνδρες που υποπτεύονται για σεξουαλικά εγκλήματα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 16:40

Θεσσαλονίκη: "Πάτα τον" - Για σοβαρό επεισόδιο με αγρότες σε τρακτέρ εναντίον των ΜΑΤ, μιλάει η κυβέρνηση

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ένα τρακτέρ κάνει όπισθεν με ταχύτητα προς το μέρος ανδρών των ΜΑΤ - Δακρυγόνα και επεισόδια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 15:09

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ - Προσπάθησαν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

Ένταση με τους αγρότες που θέλησαν να περάσουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Δακρυγόνα και χημικά

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 05 Δεκ 2025 | 08:20

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά [βίντεο]

Φωτιά σε χώρο εναπόθεσης και διαχείρισης αποβλήτων εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 04 Δεκ 2025 | 18:47

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Ένταση στη δίκη με τους συνηγόρους υπεράσπισης - Λιποθύμησε η αδερφή της

Για προκλητική στάση κατηγορεί την πλευρά του κατηγορούμενου η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς - Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ 04 Δεκ 2025 | 17:54

Μουρτζούκου: Οι χειρόγραφες σημειώσεις στο κελί για τα παιδιά που σκότωσε - "Θα είστε πάντα η φυλακή μου"

Τα γράμματα συνοδεύει και μια ζωγραφιά που έκανε η 25χρονη με έναν φτερωτό άγγελο.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ 04 Δεκ 2025 | 16:25

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Αρνείται τη συνέργεια ο δεύτερος κατηγορούμενος - "Εγώ ένα θέλημα έκανα"

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας

ΠΟΡΙΣΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 04 Δεκ 2025 | 15:59

Υπόθεση Σκριπάλ: "Ο Πούτιν πρέπει να ενέκρινε τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου με Νόβιτσοκ"

Η σημερινή έκθεση είναι η δεύτερη μεγάλη έρευνα που κατηγορεί τον Πούτιν για επιθέσεις σε βρετανικό έδαφος κατά αυτών που ίδιος θεωρεί εχθρούς του.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 04 Δεκ 2025 | 09:39

Τρόμος σε λεωφορείο της Θεσσαλονίκης - Άνδρας έδειχνε τα γεννητικά του όργανα σε επιβάτες

Ένας 48χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, έδειχνε τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες του λεωφορείου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 04 Δεκ 2025 | 09:29

Ο Ρέμος ανέβασε την κόρη του στη σκηνή: Η ερώτηση που του έκανε, το κομμάτι που της αφιέρωσε [βίντεο]

Την παρουσίαση της εκδήλωσης στη φωταγώγηση του δέντρου στη Θεσσαλονίκη είχε αναλάβει η Μαρία Μπεκατώρου, η οποία στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Αντώνη Ρέμο.

ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΕΦΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 03 Δεκ 2025 | 23:04

"Μύρισε" Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Με Ρέμο η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου [εικόνες, βίντεο]

Οι Θεσσαλονικείς γιόρτασαν με την ψυχή τους την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, παρά την έντονη βροχόπτωση

ΤΟ 2021 03 Δεκ 2025 | 21:15

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο: Την ενοχή του κατηγορουμένου προτείνει ο Εισαγγελέας

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, δήλωσε πως δεν θυμάται πολλά από όσα συνέβησαν στη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 20:12

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: "Δεν τον σκότωσα, δεν τον γνώριζα καν" είπε ο κατηγορούμενος

Τι είπε για γνωστό μεσίτη της Μυκόνου στην απολογία του ο 45χρονος - "Οι αστυνομικοί με πίεσαν να τον κατονομάσω ως εντολέα"

ΡΟΔΟΣ 03 Δεκ 2025 | 15:56

Δολοφονία Καρυώτη: Ανατροπή, ομολόγησε 41χρονος - "Εγώ τον σκότωσα, ο γιος του είναι άδικα στη φυλακή"

"Εγώ δολοφόνησα τον Γιώργο Καρυώτη και ο γιος του είναι άδικα στη φυλακή" είπε ο άνδρας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου

ΕΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:24

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού - Αποπειράθηκε να βιάσει συνομηλική του

Η παθούσα αντιστάθηκε και ο δράστης αφού υπαναχώρησε, την μετέφερε με το αυτοκίνητο και την άφησε σε διπλανό χωριό

ΜΥΡΙΣΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 03 Δεκ 2025 | 07:51

Θεσσαλονίκη: Σήμερα φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο με συναυλία του Αντώνη Ρέμου

Φωταγωγείται σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ 02 Δεκ 2025 | 23:59

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι ξήλωσαν τη μαρμάρινη πλάκα για τις κακοποιημένες γυναίκες από τη Νέα Παραλία

Άγνωστοι φρόντισαν να την ξηλώσουν και να την εξαφανίσουν μαζί με τα στηρίγματα από το σημείο όπου βρισκόταν

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Δεκ 2025 | 19:12

Υπόθεση Ειρήνης Μουρτζούκου: Κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτη για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Υπενθυμίζεται ότι η Μουρτζούκου έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τον θάνατο του Παναγιωτάκη, ενώ έχει αφήσει υπόνοιες ότι γνωρίζει τον ένοχο

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 09:39

Θεσσαλονίκη: Δύο τροχαία με μεθυσμένες γυναίκες οδηγούς

. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΕΓΚΛΗΜΑ 02 Δεκ 2025 | 09:25

Ρόδος: Ανατροπή στη δολοφονία του Γ. Καριώτη - Ο συνεργός δηλώνει ότι έδρασε μόνος του

Το σκηνικό του εγκλήματος στην Ρόδο είχε σκηνοθετηθεί σαν ληστεία με τον 75χρονο να κείτεται στο πάτωμα με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ 01 Δεκ 2025 | 19:20

Γυναικοκτονία στο Αγγελοχώρι: "Ηθελε να ελέγχει τα πάντα", λέει ο γιος της άτυχης Δέσποινας που επέζησε

Η άτυχη γυναίκα κατακρεουργήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές και ξεψύχησε πριν προλάβει να φτάσει βοήθεια - Ισόβια στον δολοφόνο της.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ 01 Δεκ 2025 | 10:21

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική σύλληψη δύο διαρρηκτών στο κέντρο της πόλης - Πήδηξαν από την ταράτσα σε μπαλκόνι

Επιχείρησαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα 79χρονης στο κέντρο της πόλης, αλλά η ηλικιωμένη τούς αντιλήφθηκε.

"ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;" 30 Νοε 2025 | 10:47

Κάλαντα στη Θεσσαλονίκη από τα ρομπότ Nova, Mini, Nao, Billy- Ο Pepper σε ρόλο βοηθού Αϊ Βασίλη

Οι καλανταδόροι είναι μια παρέα μικρότερων και μεγαλύτερων ρομπότ από τη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 09:36

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο - Η μηχανή του συγκρούστηκε με ταξί

Γύρω στις 2.15, στη συμβολή των οδών Καραμανλή με Πατριάρχου Γρηγορίου, ταξί που οδηγούσε 39χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 35χρονος.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 29 Νοε 2025 | 12:03

Δολοφονία στη Σαλαμίνα: "Εχει ψυχιατρικά θέματα, θα δούμε ανατροπές", λέει ο δικηγόρος της 46χρονης

Ο δικηγόρος της 46χρονης, Βασίλης Ταουξής μίλησε για την υπόθεση δολοφονίας στη Σαλαμίνα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 28 Νοε 2025 | 21:50

Σαλαμίνα: Το αυτοκίνητο και τα δρομολόγια της 46χρονης πριν και μετά τη δολοφονία της πεθεράς της

Στο φως έρχονται ντοκουμέντα από το αυτοκίνητο της 46χρονης τη νύχτα που δολοφόνησε την πεθερά της

ΣΤΟ MEGA 28 Νοε 2025 | 20:11

Σαλαμίνα: Η στιγμή που η 75χρονη λέει το ''Πάτερ Ημών'' πριν ξεψυχήσει - Το λάθος της 46χρονης που την "έκαψε" [βίντεο]

Σύμφωνα με το Mega, η κόρη της 75χρονης ζήτησε να βγει δημόσια όλο το ηχητικό από τη δολοφονία της μητέρας της - Γιατί άλλαξε "όπλα" την ώρα της επίθεσης

ΣΤΟ MEGA 28 Νοε 2025 | 17:17

Σαλαμίνα: Το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας - "Αμαρτία είναι, σε παρακαλώ", εκλιπαρεί η 75χρονη [βίντεο]

Στο φως απόσπασμα από το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας της 75χρονης - Σε ποιο σημείο ακούγεται η 46χρονη να μιλά με την κανονική φωνή της

ΔΡΑΣΗ «ΝΙΩΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ» 28 Νοε 2025 | 13:38

Θεσσαλονίκη: Πολίτες και μαθητές θα χρησιμοποιήσουν αναπηρικό αμαξίδιο και θα περπατούν χωρίς να βλέπουν

Με τη βοήθεια εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στον ελάχιστο βαθμό όσα βιώνουν καθημερινά άτομα με αναπηρία.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 28 Νοε 2025 | 11:35

Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε η 46χρονη - Αρνείται ότι σκότωσε την 75χρονη πεθερά της

Απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή η 46χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 75χρονης πεθεράς της στη Σαλαμίνα, στις 31 Οκτωβρίου.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 10:25

Δακρυσμένη η Τούνη έξω από τα δικαστήρια: "Έχει βιαστεί ο ψυχισμός μου, περιμένω 8 χρόνια δικαίωση" [βίντεο]

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η Ιωάννα Τούνη έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση revenge porn.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 28 Νοε 2025 | 09:03

Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα στην 46χρονη από την Σαλαμίνα στα δικαστήρια Πειραιά

Η μεταγωγή της 46χρονης από τη Σαλαμίνα έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΣΤΟ MEGA 27 Νοε 2025 | 22:30

Σαλαμίνα: Ντοκουμέντο με τη ματωμένη καρέκλα στο σπίτι της 75χρονης - "Πέθανα" ήταν η τελευταία της λέξη

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η 75χρονη πίστευε πως απέναντί της είχε έναν άντρα ληστή και όχι μία γυναίκα και μάλιστα τη νύφη της

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ 27 Νοε 2025 | 21:39
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - ΚΛΕΙΔΙ 27 Νοε 2025 | 20:30

Σαλαμίνα: Το διπλό κίνητρο και οι υποψίες για συγκάλυψη της δολοφονίας της 75χρονης από τη νύφη της

Με το πέρασμα του χρόνου, κάποιοι στην οικογένεια έβλεπαν τις εντάσεις να πυκνώνουν και να γίνονται όλο και πιο άγριες

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Νοε 2025 | 19:18

Σαλαμίνα: "Οργανωμένο, ψυχρό, προμελετημένο το έγκλημα - Θύμα και ο αδερφός μου", λέει με λυγμούς η κόρη της 75χρονης

Ολο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για το έγκλημα στη Σαλαμίνα.

«ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ» 27 Νοε 2025 | 16:45

Σαλαμίνα: "Μετανιώνω κάθε λεπτό εκείνης της νύχτας" - Τα πρώτα λόγια της 46χρονης μετά τη σύλληψή της

H κόρη της 75χρονης, ξεκαθάρισε πως η 46χρονη δεν αντιμετωπίζει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και πως τα είχε όλα προσχεδιασμένα