Σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/9/2023) βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς.
Το ναυτικό ατύχημα έκανε γνωστό στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.
Οπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, το ένα πλοίο φλέγεται.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας που έχει 11 άτομα πλήρωμα και ένα εμπορικό πλοίο σημαίας Μάλτας που έχει 12 άτομα πλήρωμα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, δύο φορτηγά πλοία με σημαία Πορτογαλίας και Μάλτας συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια της Κεφαλονιάς. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου, ούτε προκλήθηκε ρύπανση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο σπεύδουν πλοία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και τα Γιάννενα ξεκίνησαν για να φτάσουν έγκαιρα στην Κεφαλονιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr