
Συνολικά 67 εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πέντε νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης.
Το ΕΚΑΒ κινητοποίησε 40 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βολο και δύο οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά των τραυματιών.
Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας εφημέρευε και άνοιξε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Το νοσοκομείο Κατερίνης εφημέρευε. Μόνο η μονάδα εγκαυμάτων του Παπανικολάου μπήκε σε ετοιμότητα. Τα ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης εφημέρευαν κανονικά. Επιπλέον με εντολή του Υπουργού Υγείας οι μονάδες εγκαυμάτων του Λεκανοπεδίου τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα. Με εντολή Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος.
Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης η εικόνα στα νοσοκομεία ήταν η εξής:
Πανεπιστημιακό Λάρισας
55 προσελεύσεις 29 εισαγωγές
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
34 προσελεύσεις 19 εισαγωγές
Γεννηματάς Θεσσαλονίκης
37 προσελεύσεις 4 εισαγωγές
ΑΧΕΠΑ
32 προσελεύσεις 13 εισαγωγές
Κατερίνη
8 προσελεύσεις 2 εισαγωγές
Σύνολο
166 προσελεύσεις 67 εισαγωγές
Οι απεγκλωβισμοί στο σημείο της πολυνεκρης σύγκρουσης συνεχίζονται και τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να αλλάξουν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr