
"Άξιο της πατρίδας" για όλα όσα προσφέρει και για όλα όσα σημαίνει η προσφορά του για τον τόπο, χαρακτηρίζει με προσωπική του επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τον 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη.
Ο Μακαριώτατος απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Τσούνη για την προσφορά του στις "Άγιες" Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που, όπως σημειώνει, θα κοσμεί την πατρίδα μας. Είθε το πρότυπό σας, επισημαίνει, να αποτελέσει αφορμή έμπνευσης για όλους και εσείς να ανήκετε πάντοτε στους "εις Θεόν πλουτούντες" και ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ευλογεί τη ζωή και τις δημιουργικές σας πρωτοβουλίες.
"Όταν η περιουσία, που δεν σας χαρίστηκε και στην οποία ανακαλύπτουμε τον ευλογημένο σας κόπο και τη φιλανθρωπία της καρδιάς, γίνεται κατάθεση στην τιμή των μεγαλείων του γένους, των ιερών που εμπνέουν τον βίο μας, τότε η επένδυση της αγάπης σας προς την πατρίδα, σε μια εποχή όπως η σημερινή, αποδεικνύει ότι ο πλούτος και η αρετή δεν είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και μαρτυρεί τι σημαίνει αθόρυβη ευεργεσία για το έθνος και όχι για το "θεαθήναι"", υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Όπως αναφέρει, "η προτεραιότητα της σχέσης σας με την πίστη και με την πατρίδα ως φιλοπατρία διαθέτει γνησιότητα και ευαισθησία. Εύχομαι να εμπνέει στην εθνική αυτογνωσία, στη συλλογική μνήμη μας ως κοινωνίας και στην εγρήγορση ως προσώπων, διότι, όπως σωστά αναφέρατε, δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν, όπως και εύχομαι να παραμείνετε απλός και ακτήμονας και σε καιρούς ζοφερούς η συγκροτημένη σας προσωπικότητα ως εθνικού ευεργέτη να μας παραπέμπει από το "έχειν" στο "είναι"", καταλήγει ο Μακαριώτατος.
Ποιος είναι ο Ιάκωβος Τσούνης Ο Έλληνας εφοπλιστής που χάρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Η απίστευτη ιστορία του κ. Τσούνη έγινε ευρέως γνωστή πριν από μερικές ημέρες. Η ανιδιοτελής προσφορά του όμως στην πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι για τον ίδιο διαχρονική. "Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις", τονίζει συγκινημένος.
Ο Ιάκωβος Τσούνης μπορεί να χαρακτηριστεί ένας σύγχρονος εθνικός ευεργέτης. Και αυτό γιατί έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία. Η συνεισφορά του στην ενίσχυση της Άμυνας της χώρας και των υποδομών της ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί για τις ανακαινίσεις ολόκληρων πτερυγών και κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.
Παράλληλα έχει προχωρήσει στη δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία στο στράτευμα. Η συνεισφορά του στην Εκκλησία και τον Πολιτισμό επίσης δεν είναι αμελητέα καθώς έχει προχωρήσει στην ανέγερση εκκλησιών και μουσείων, όπως αυτό του Αιγίου που φέρει και το όνομά του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr