Μεγάλο μπέρδεμα στην αγορά έχει προκληθεί για το ποιοι ανοίγουν και ποιοι όχι. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρεται πως τα εμπορικά κέντρα (malls), τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet), τα εκπτωτικά χωριά και τα καταστήματα εντός καταστήματος (shop in a shop), ενώ απαγόρευεται να λειτουργούν στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, θα μπορούν από σήμερα 5 Απριλίου να λειτουργούν με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής (click away) στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Τι συμβαίνει στην πράξη
Τι συμβαίνει στην πράξη. Αν κάποιος θέλει να επισκεφθεί και να αγοράσει προϊόντα από το πολυκατάστημα Notos Com στην Αθήνα, δηλαδή σε περιοχή που βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, με τη μέθοδο click inside μπορεί να το κάνει κλείνοντας ραντεβού.
Αυτή την ώρα (8:51 π.μ.) έχει 149 διαθέσιμα ραντεβού, 185 αύριο, 189 την Τετάρτη, κ.ο.κ.
Αντιθέτως τα πολυκαταστήματα Άττικα, όπως ενημερωθήκαμε και τηλεφωνικά, δεν λειτουργούν με τη μέθοδο του ραντεβού, δηλαδή με click inside ούτε με click away και όποιες αγορές επιθυμεί κάποιος να κάνει αυτές είναι ηλεκτρονικές.
Τι απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης
Το capital.gr προσπαθώντας να βγάλει άκρη με το τι ακριβώς ισχύει απευθύνθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε πως τα πολυκαταστήματα απαγορεύεται να λειτουργούν διότι λειτουργούν με τη μέθοδο του shop in a shop. Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή την απάντηση απέστειλε το υπουργείο απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του πολυκαταστήματος Notos Com.

Η διοίκηση του ομίλου Fourlis αποφάσισε την Παρασκευή να μην ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ, αλλά να αρκεστούν μόνο στο click away. Με click inside θα λειτουργήσει το πρώτο μικρό ΙΚΕΑ στον Πειραιά.
Τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo αποφάσισαν να ανοίξουν με ραντεβού μόνο τα καταστήματα σε Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Σέρρες και στη Λάρισα, στην περιοχή Γιαννούλη. Ολα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν κλειστά.
Την απόφαση να ανοίξουν έλαβαν άλλα μεγάλα καταστήματα όπως τα Public - Media Markt, η Κωτσόβολος και η Πλαίσιο.
Με πληροφορίες από capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr