Συλλήψεις Κούρδων: Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης κατά Ερντογάν στην Αθήνα;

Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ερντογάν, τις ημέρες που θα ήταν στη χώρα μας, ερευνάται ότι σχεδίαζαν οι 9 Κούρδοι.

Συλλήψεις Κούρδων: Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης κατά Ερντογάν στην Αθήνα;

Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Ρετζέπ- Ταγίπ Ερντογάν, τις ημέρες που θα ήταν στη χώρα μας, ερευνάται πως προετοίμαζαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τις χθεσινές εφόδους που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα . Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει από το γεγονός πως στις γιάφκες των συλληφθέντων που συνδέονται άρρηκτα με το Επαναστατικό Μέτωπο/ Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C), δεν εντοπίστηκε οπλισμός, στο πλαίσιο των ερευνών, παρά μόνο υλικά για «μαγείρεμα» εκρηκτικών. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στο εσωτερικό των διαμερισμάτων εντόπισαν… γεωργικό λίπασμα (νιτρικό αμμώνιο) και πετρέλαιο, το οποίο με την κατάλληλη πρόσμιξη δημιουργεί την αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη ANFO, που συνήθισε να χρησιμοποιεί ο… Επαναστατικός Αγώνας.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηρούν σκληρή στάση χωρίς καμία διάθεση επικοινωνίας, ενώ εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση πως ο 45χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2013 για την εμπλοκή του στην μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών με φουσκωτό σκάφος σε Οινούσες και Χίο, κυκλοφορούσε με τέσσερα διαφορετικά ονοματεπώνυμα…

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως οι συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα, τηρούσαν -με αυστηρότητα και πειθαρχία- ένα «συνωμοτικό» πλαίσιο με «σκληρούς» κανόνες ως προς τις επαφές και τις επικοινωνίες τους. Χρησιμοποιούσαν κινητά παλιάς τεχνολογίας και απέφευγαν να κινούνται σε μέρη με πολλές κάμερες. Τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τους παρακολουθούσαν στενά τον τελευταίο μήνα και διαπίστωσαν πως κάλυπταν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά τους και περπατούσαν σκυφτοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ» οι Κούρδοι είχαν έρθει από το καλοκαίρι στην Ελλάδα και άλλαζαν κάθε τρεις μήνες σπίτι, επιλέγοντας εκείνα που διαχειρίζεται αποκλειστικά η εταιρεία ενοικίασης Airbnb, για να μην έρχονται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σπιτιού.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ελέγχουν εάν υπάρχουν άλλες γιάφκες με αποθηκευμένο οπλισμό και ενδεχομένως κι άλλα μέλη, τα οποία έχουν καταφέρει να είναι «σκιές» και να μην έχουν εντοπιστεί προς το παρόν. Οι συγκεκριμένες συλλήψεις συνιστούν «χαλί» ασφαλείας για την άφιξη του «Σουλτάνου στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πιθανή ενέργεια εναντίον του Ερντογάν οι ελληνικές αρχές ερευνούν αν οι συλληφθέντες προετοίμαζαν «χτυπήματα» στην Τουρκία ή ήταν έτοιμοι να «ταχυδρομήσουν» βομβιστικό υλικό στη γείτονα χώρα.

Στο εσωτερικό των τριών κατοικιών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν βάζα με άγνωστη ύλη, ενδεχομένως εκρηκτική, καλώδια, ρολόγια με καλώδια, φορητοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,USB, ψηφιακό υλικό ,πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Κάποια από αυτά ήταν καλά κρυμμένα μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αμμωνιοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και το υλικό ANFO (μείγμα πετρελαίου με νιτρικό αμμώνιο) .

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ξεκίνησε από τον έναν εκ των εννέα, καθώς καταζητείτο για αντίστοιχη υπόθεση των Τούρκων που είχαν συλληφθεί στη Χίο με όπλα και πυρομαχικά το 2013. Η παρακολούθησή του ξεκίνησε αθόρυβα και διακριτικά και διαπιστώθηκε πως μία από τις γιάφκες είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb, ενώ ανήκει σε έναν συνταξιούχο πρώην αστυνομικό. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί που παρακολούθησαν την υπόθεση, κατάφεραν να διακρίνουν γρήγορα «επαφές» και με τα υπόλοιπα άτομα, τα οποία σχετίζονταν με το «μαγείρεμα» των εκρηκτικών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σχεδόν κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας κάποιος Τούρκος αξιωματούχος γίνονται αντίστοιχου τύπου συλλήψεις. Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας μας έχει στενές σχέσεις με αντίστοιχη της Τουρκίας, ενώ συλλήβδην τα τελευταία χρόνια είναι διαρκές το διπλωματικό και διωκτικό «αλισβερίσι» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την αντίστοιχη Τουρκική.

Το 2011 εξερράγη χειροβομβίδα στα χέρια ενός 32χρονου Κούρδου, μέσα σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε «κρυφό» ντουλάπι, όπου ο τότε συλληφθέντας είχε εντοπίσει ένα αντιαρματικό (τύπου LOW) οπλισμένο με βλήμα ανατολικού τύπου, ένα καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, πέντε κιλά άγνωστης ύλης, τέσσερις επιθετικές και εννέα αμυντικές χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητές. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, ένα ζευγάρι Κούρδων, τουρκικής υπηκοότητας, για κατοχή πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων. Όταν η γυναίκα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα προέκυψε πως εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για συμμετοχή σε κουρδική οργάνωση που θεωρείται από τους Γερμανούς αξιωματούχους «τρομοκρατική».

Τον Μάρτιο του 2013 τα τουρκικά πρωτοσέλιδα γέμισαν με δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων Τρομοκρατών στην Ελλάδα. Οι τουρκικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες εκείνο το διάστημα είχαν απαγάγει από τα Εξάρχεια έναν 26χρονο Κούρδο, όνομα Μπουλούτ Γιαϊλά, στα τέλη του Μαΐου και τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Κωνσταντινούπολης.

Στα τέλη του Ιουλίου του 2013 οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν για ακόμη μία φορά καθώς περιπολικό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε «τυχαία»» ένα 7μετρο φουσκωτό σκάφος, το οποίο κινούνταν ανάμεσα σε Χίο και Οινούσσες, με δυο Ελληνες και δυο Κούρδους, τουρκικής υπηκοότητας, επιβάτες. Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Μετά από γιγαντιαία επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα, Χίο, Κόρινθο, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη, έγιναν συνολικά οκτώ συλλήψεις και 17 προσαγωγές.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 είχε εντοπιστεί γιάφκα του DHKP-c σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Γενναδίου στην περιοχή του Γκύζη. Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που εμφανίζονταν ως «Γεωργιανοί ελαιοχρωματιστές» και είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα πριν από 3-4 μήνες. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εκρηκτικών και όπλων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 27 Δεκ 2021 | 10:25

Το τερμάτισε παλι ο Ερντογάν: Αχάριστοι όσοι μιλούν για ανεργία - Οποιος θέλει ψωμί, υπάρχει

Ο κ. Ερντογάν είπε πώς όσοι αναφέρουν ότι υπάρχει ανεργία στην Τουρκία κάνουν λάθος και όποιος θέλει ψωμί υπάρχει.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.