Σύλληψη δύο ιδιοκτητών καταστημάτων στην Πρέβεζα για αρχαία

Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων

sullipsi-duo-idioktitwn-katastimatwn-stin-prebeza-gia-arxaia
SHARE THIS
0
SHARES

Συνελήφθησαν χθες στην Πρέβεζα δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ηλικίας 55 και 45 ετών, στα καταστήματα των οποίων βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν έρευνα στα δύο καταστήματα των συλληφθέντων και στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα και ακέραια αντικείμενα αμφορέων, αγγείων και αμφορίσκων ελληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών περιόδων, χρονολογούμενα από 4ο π.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα.

Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook