
Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έγινε αισθητή στην Κόρινθο, το Λουτράκι αλλά στην Αθήνα, στις 10.20 π.μ.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή των Αλκυονίδων, 23 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.
Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Προβλέψεις σεισμολόγων
Καθηγητές σεισμολογίας έχουν δηλώσει κατά καιρούς την ανησυχία τους για το ρήγμα των Αλκυονίδων, αναφέροντας πως το ρήγμα που έφερε τον καταστροφικό σεισμό του 1981, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να ενεργοποιηθεί ξανά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το συγκεκριμένο ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40 με 45 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι από τον σεισμό του 1981, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τους, δεν αποκλείεται να δούμε έναν νέο ισχυρό σεισμό σύντομα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr