Follow us

Συναγερμός για την κακοκαιρία "Ελπίδα": "Οχι" σε άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο 48ωρο - Πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας "Ελπίς".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας "Ελπίς", καθώς από αύριο, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργιος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Επιπλέον, έλαβαν μέρος o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), Υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, o Διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Σπυρίδων Λάσκος και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Συναγερμός για την κακοκαιρία "Ελπίδα": "Οχι" σε άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο 48ωρο - Πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς και ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο και από τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, Μορέας ΑΕ, Νέα Οδός ΑΕ / Κεντρική Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ, Αττική Οδός ΑΕ) για τα μέχρι τώρα μικρής έκτασης προβλήματα που αντιμετώπισαν επιτυχώς, καθώς και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης ανέφερε: "Αγαπητοί μου συμπολίτες, Πριν από λίγο ολοκληρώσαμε μια ευρεία συντονιστική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των φορέων της χώρας που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία. Σε αυτή την συντονιστική σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και βέβαια, ο ΔΕΔΔΗΕ. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, για την άψογη συνεργασία και την οικοδόμηση συνεργειών σε αυτό το δύσκολο καιρικό φαινόμενο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διήμερο. Όλοι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, αύριο Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη αναμένουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Προβλέπεται ότι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στη Μαγνησία, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας θα αρχίσουν από αργά απόψε το βράδυ. Γι’ αυτό ανεξαρτήτως του καιρού αυτή τη στιγμή, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι ενδέχεται απρόοπτη αλλαγή του καιρού στην περιοχή τους. Ιδιαίτερα για την Αττική και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση των μετεωρολόγων, δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι, αύριο Δευτέρα.

Τα θέματα που μας απασχόλησαν σε αυτή την σύσκεψη, εκτός από την ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού και το που βρισκόμαστε σε επίπεδο προετοιμασίας-ετοιμότητας, ήταν τρία. Η λειτουργία των σχολείων, η δυνατότητα των δυνάμεων που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους να τους κρατήσουν ανοιχτούς, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας, η λειτουργικότητά της, καθώς και η διασφάλιση ότι παντού, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, δεν θα έχουμε προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων: Γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και όπως αντιλαμβάνεστε οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά περίπτωση. Όπως είναι γνωστό, τις αποφάσεις για την λειτουργία των σχολείων θα τις λάβει η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού. Για αυτό και στην Αττική αυτή τη στιγμή διεξάγεται σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για να ληφθούν οι αποφάσεις με βάση τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα. Σε ό,τι αφορά περιοχές της Εύβοιας, Σποράδες αλλά και νησιά των Κυκλάδων, έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και ορισμένα σχολεία ή ακόμη και όλα τα σχολεία σε κάποιες περιοχές, θα μείνουν κλειστά για το επόμενο διήμερο. Οι γονείς θα ενημερωθούν από τα μέσα ενημέρωσης για τις συγκεκριμένες περιοχές. Είναι σαφές ότι όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία θα υπάρξει τηλεκπαίδευση. Το έχει προετοιμάσει ήδη το Υπουργείο Παιδείας και η τηλεκπαίδευση θα συνεχίσει, όπως έχει ήδη γίνει πάρα πολλές φορές και κατά την περίοδο της πανδημίας.

Είπα και πριν ότι για την Αττική, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, αιτιολογούμε αυτές τις αποφάσεις για τα σχολεία στη βάση δύο κύριων λόγων: Πρώτον, είναι δεδομένο από την ενημέρωση των μετεωρολόγων ότι τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν ενώ τα παιδιά θα βρίσκονται ήδη στα σχολεία και σε αυτή την περίπτωση, θα καθίσταται δύσκολη και ενδεχομένως επικίνδυνη η επιστροφή τους στο σπίτι. Τα φαινόμενα θα εμφανιστούν δηλαδή αύριο μέσα στην ημέρα κατά την ώρα κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων. Ο δεύτερος παράγοντας βέβαια, είναι η πανδημία, καθώς τα παράθυρα των σχολείων πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και τις επόμενες μέρες θα έχουμε όντως πολύ δυνατό ψύχος και σε κάποιες περιπτώσεις, παγετό. Επαναλαμβάνω όμως ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια σύσκεψης με τους Δήμους, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Δεύτερο σημείο: οι μετακινήσεις. Απευθύνουμε ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες. Η απότομη αλλαγή του καιρού πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στις μετακινήσεις μας, γιατί μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας με αίθριο καιρό, αλλά όταν θα επιστρέφουμε να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες. Επίσης, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

χιονια

Για τους αυτοκινητόδρομους: Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί, ώστε να συνεχίσει η χώρα να λειτουργεί, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Από τη σύσκεψη, φάνηκε ότι η στενή συνεργασία των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων και της Τροχαίας, θα μας βοηθήσει ώστε να μην κλείσει ούτε λεπτό ένας εθνικός δρόμος, ένας αυτοκινητόδρομος. Εάν παρ' ελπίδα αυτό συμβεί, οι πολίτες θα έχουν άμεση ενημέρωση για περιορισμό της κίνησης κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στα βαρέα οχήματα. Στην περίπτωση των βαρέων οχημάτων, επαναλαμβάνω, Τροχαία και εταιρείες διαχείρισης εγγυώνται ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Εντούτοις, ειδικά για τα βαρέα οχήματα, συστήνουμε, σε όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους, παραδείγματος χάριν την Ολυμπία και Ιονία Οδό, έτσι ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. Η σύσταση για τα βαρέα οχήματα είναι ισχυρή καθώς πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία οποιαδήποτε εκτροπή ενός βαρέος οχήματος μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Ένα τέτοιο συμβάν δημιουργεί πολλές φορές ανυπέρβλητα προβλήματα.

Επίσης, οι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η Αστυνομία, αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, δεν θα επιτρέπει σε οχήματα δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Το τρίτο θέμα που συζητήσαμε στη σύσκεψη ήταν η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα: Με τις προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ αυτές τις δύο μέρες - αν και τα φαινόμενα δεν ήταν τόσο έντονα - δεν υπήρξαν ούτε μικρά χωριά που να έμειναν έστω και για λίγο χωρίς ρεύμα. Μόνο στην Εύβοια και στην Άνδρο και είχαμε μια πολύ μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος που αποκαταστάθηκε άμεσα. Με τη συνεχή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου μας, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Περιφερειών, των Δήμων και του ΔΕΔΔΗΕ, πιστεύουμε ότι θα έχουμε άμεση αποκατάσταση την ηλεκτροδότησης παντού, όπου και αν σημειωθούν προβλήματα. Ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας κοπές δέντρων και κλαδιών γύρω από τους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ και άλλες υπηρεσίες, ενώ, κι εδώ είναι μία ειδική περίπτωση, έχει υπάρξει ειδική πρόνοια ώστε οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι μέσω του 112, θα σταλεί όπου κριθεί απαραίτητο μήνυμα προς τους πολίτες με τις απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα (σημ: εστάλη ήδη σε Μαγνησία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Εύβοια, βόρειες Κυκλάδες και Λήμνο).

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση: ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Είμαι πεπεισμένος ότι με σωστή συνεργασία όλων των φορέων, τη βοήθεια των πολιτών, θα μπορέσουμε να μειώσουμε, αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο, τις επιπτώσεις από αυτήν την κακοκαιρία. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη αυτές τις μέρες ότι η χώρα διαθέτει ένα εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις και πιστεύω για μία ακόμη φορά, αυτό θα επιβεβαιωθεί απολύτως".

ΧΙΟΝΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία "Βορέας".

Επιπλέον, λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα (Αττική, Μαγνησία, Εύβοια και Σκύρο, Βοιωτία, Κυκλάδες) βρίσκονται σε επιφυλακή με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει, επίσης, θέσει στη διάθεσή των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναγγελίες βλαβών (800 400 4000).

Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, επαναλαμβάνουμε προς τους πολίτες έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τις επόμενες 48 ώρες και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

ΧΙΟΝΙΑ

Κακοκαιρία "Ελπίς": Μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια - Προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην ανατολική και βόρεια Αττική, αλλά και την Εύβοια, το επόμενο 48ωρο, εξαιτίας της κακοκαιρίας "Ελπίς", προειδοποιεί το 112, με μήνυμα που εστάλη το απόγευμα της Κυριακής.

"Αποφύγετε τις ασκοπες μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών", αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

112

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 30 Αυγ 2025 | 19:33

Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις: Προβλήματα σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Ιωάννινα

Χωριά χωρίς ρεύμα στη βόρεια Κέρκυρα - Πτώσεις δέντρων στην Κοζάνη - Ακυρώθηκε συναυλία των Βίσση και Ρέμου στα Ιωάννινα εξαιτίας των ανέμων

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 13:50

Καρυστιανού: Έρχεται κλιμάκιο Ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης για τα Τέμπη - Θα απευθυνθούμε παντού

Η κυρία Καρυστιανού σχολίασε επίσης την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ 27 Σεπ 2025 | 13:48

Πάνος Ρούτσι: Σάλος με τα χυδαία σχόλια στο Χ από τα τρολ "Lexotanil" και "LouellaDeVil"

Στο Χ, γνωστά και μη εξαιρετέα ανώνυμα τρολ καθημερινά χλευάζουν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, με εμετικά σχόλια για... δίαιτα και... παραπανίσια κιλά

ΕΜΥ 27 Σεπ 2025 | 13:40

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Ποιες περιοχές θα πληγούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής

ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 27 Σεπ 2025 | 13:26

Μάστιγα οι απάτες: Προσποιούμενοι τους λογιστές εξαπάτησαν τρεις γυναίκες σε μία ημέρα στην Πέλλα

Συνεργοί του νεαρού άνδρα, τηλεφώνησαν σε τρεις γυναίκες -δύο από αυτές στην Έδεσσα και η τρίτη σε χωριό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Σεπ 2025 | 12:22

"Τι με κοιτάς έτσι;": Για ασήμαντη αφορμή η άγρια συμπλοκή με 20 άτομα σε κρητικό γλέντι στη Μεταμόρφωση

Η ένταση κλιμακώθηκε και η λογομαχία εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή 20 ατόμων με μαχαίρια, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.

ΣΥΛΛΗΨΗ 6 ΑΤΟΜΩΝ 27 Σεπ 2025 | 11:43

Ποσότητα - μαμούθ κάνναβης διακινούσε εγκληματική οργάνωση σε Αττική και Αρκαδία: Πάνω από 8 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους

ΤΡΟΧΑΙΟ 27 Σεπ 2025 | 11:28

Θεσσαλονίκη: 37χρονος οδηγός έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ - Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, οδηγώντας επικίνδυνα στην οδό Ούλωφ Πάλμε, έπεσε πάνω στα οχήματα ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για την ύπαρξη οινοπνεύματος στον οργανισμό του.

13Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 27 Σεπ 2025 | 11:20

Μποφίλιου και Δεληβοριάς στο Σύνταγμα για τον Πάνο Ρούτσι: "Να εγκριθούν οι τοξικολογικές, είμαστε δίπλα τους"

Τη στήριξή τους στον Πάνο Ρούτσι εξέφρασαν Φοίβος Δεληβοριάς και Νατάσα Μποφίλιου.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΩΝ 27 Σεπ 2025 | 10:56

Σοκ στην Αρτέμιδα: 9χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά από γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού [εικόνες - βίντεο]

Το 9χρονο κοριτσάκι υπέστη ηλεκτροπληξία αγγίζοντας κατά λάθος γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Πάνος Ρούτσι: Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Δημήτρης Οικονομόπουλος - Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ATMOHUB 27 Σεπ 2025 | 10:26

Φωτιές: Το αποτύπωμα σε ατμόσφαιρα και ποιότητα αέρα - Oι εκπομπές μαύρου άνθρακα στην Ελλάδα έφτασαν τους 685 τόνους

Αναφορικά με την Ελλάδα για το 2025, από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οι εκπομπές μαύρου άνθρακα στη χώρα μας έφτασαν τους 685 τόνους

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 27 Σεπ 2025 | 10:13

Μενίδι: Σοκαριστικές εικόνες από το ρέμα της Αυλίζας - Έπιπλα, καναπέδες, ξύλα και μπάζα [βίντεο]

Ανησυχία για τα ρέματα της Αττικής ενόψει των αναμενόμενων φθινοπωρινών βροχών

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 10:10

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας: Οι 7 περιοχές που θα χτυπήσει

Στις παραπάνω περιοχές εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 100 τόνοι βροχής από το βράδυ του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής - Τι ισχύει για την Αττική

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 27 Σεπ 2025 | 09:49

Τουρισμός για όλους 2025: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα

Το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2025" συνεχίζεται για τους κληρωθέντες δικαιούχους του, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 27 Σεπ 2025 | 09:39

ΕΣΥ: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία από 1η Οκτωβρίου - Έως και 830.000 ασθενείς μηνιαίως

Από 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού δωρεάν με τρεις τρόπους

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ 27 Σεπ 2025 | 09:25

Αρκάς: Η απορία του Θαναθάκη και το τραγούδι που λες και γράφτηκε γι' αυτόν

Ο αγαπημένος Θαναθάκης κρατά μια φωτογραφία του και ρωτά τη μαμά του τι έχει σημειώσει στα αγγλικά πάνω της.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 27 Σεπ 2025 | 09:19

Το "κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου" που υπόσχεται ιδανικά φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η ορεινή γραφική κωμόπολη προσφέρει ήρεμες διακοπές με πολλές επιλογές σε διασκέδαση, δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 09:19
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Σεπ 2025 | 09:11

Μεταμόρφωση: Άγρια συμπλοκή δεκάδων ατόμων σε κρητικό γλέντι με 4 τραυματίες - Οπαδικά κίνητρα βλέπει η ΕΛΑΣ

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ οι 3 είναι πιο σοβαρά.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 06:07

Άστατος ο καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες - Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Μπαίνει το φθινόπωρο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

27 Σεπ 2025 | 06:00
"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 26 Σεπ 2025 | 22:53

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως αγωνίζονται για συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες και αξιόπιστες και ζητούν άμεση δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Επαναφορά του Συλλογικού Δικαίου

26 Σεπ 2025 | 22:03
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:49

Sky express: Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025

Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025 λόγω πιθανής απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

26 Σεπ 2025 | 20:50

Αιγάλεω: 65χρονη δέχθηκε επίθεση από τσαντάκια - Την έστειλε στο νοσοκομείο: "Επεσα κάτω, χτύπησα, την πήρε και έφυγε..."

Mοτοσυκλετιστής, όχι μόνο της άρπαξε την τσάντα, αλλά δε δίστασε να την πετάξει κάτω, να την τραυματιστεί και να τη στείλει στο νοσοκομείο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 20:47

Ηγουμενίτσα: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Μάξιμου - Σε κατάσταση σοκ η 58χρονη οδηγός - "Ό,τι και να σας πω, το παιδί έφυγε"

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το τελευταίο "αντίο" στον 11χρονο Μάξιμο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Ηγουμενίτσα - "Ξαφνικά ο μικρός πετάχτηκε μπροστά μου, δεν πρόλαβα να αντιδράσω" είπε η οδηγός

ΠΡΟΣΟΧΗ 26 Σεπ 2025 | 20:28

Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Έως και 2 ώρες οι καθυστερήσεις στις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να περιορίσουν κατά 25% τη χωρητικότητα στη διαχείριση της κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Προβλήματα και στο "Μακεδονία"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 19:42

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Εγδυσε τη σύντροφό του και την έδειρε μέσα στην εθνική οδό μπροστά στους γονείς του

Ολα έγιναν μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν επίσης οι ηλικιωμένοι γονείς του άνδρα

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 19:33

Τα πρώτα ευρήματα για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Φωκίδα - Απομακρύνεται η περίπτωση της μηνιγγίτιδας

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:32

Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στην Κηφισιά - Απεγκλωβίστηκε σοαβαρά τραυματισμένη γυναίκα [βίντεο]

Το τροχαίο ατύχημα έγινε πολύ κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, στη συμβολή της Αγίων Αναργύρων με την Ατλαντίδων, όπου συχνά καταγράφονται τέτοια περιστατικά λόγω παραβίασης του STOP.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:13

Αυλώνα: Συνελήφθησαν ο διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού και η σύζυγός του - Τα μαλλιά του 2χρονου ξεριζώθηκαν με τη βία

Ο διευθυντής και η σύζυγός του υποστήριξαν ότι το παιδάκι πιάστηκε από τα μαλλιά για να μην πέσει και χτυπήσει - Η μαρτυρία της δασκάλας και η διαπίστωση του ιατροδικαστή

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 26 Σεπ 2025 | 18:58

Μαρίσσα Λαιμού: Από σήψη προήλθε ο θάνατός της, σύμφωνα με Βρετανό ιατροδικαστή - Το σενάριο για στρεπτόκοκκο Β' [βίντεο]

Ο Βρετανός ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 30χρονης επήλθε μετά από σήψη, η οποία προκλήθηκε από τσίμπημα εντόμου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο έντομο ήταν αυτό που την τσίμπησε.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 26 Σεπ 2025 | 18:07

Β. Γιακουμάκης - Συγκινητικές στιγμές στο Σελλί Ρεθύμνου: Η αδερφή του παντρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε στη μνήμη του

Ήταν το 2015, όταν το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γινόταν συνώνυμο με τη λέξη "bullying"

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 26 Σεπ 2025 | 17:11

Άνω Πατήσια: Σύλληψη διαρρήκτη μπροστά στην κάμερα - Aκινητοποιήθηκε από πολίτες και ρεπόρτερ [Βίντεο]

Διαρρήκτης "μπούκαρε" σε σπίτι μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο στα Άνω Πατήσια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 16:17

Τροχαίο στη Μεσογείων: Λεωοφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ - Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων [βίντεο - εικόνες]

Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του Ο.Α. 410, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:54

Απίστευτο σκηνικό στη Ν. Φιλαδέλφεια: Έπαιξαν ξύλο για την προτεραιότητα στο φανάρι - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν ενώ περίμεναν στο κόκκινο και στη συνέχεια συμφώνησαν να σταματήσουν λίγο πιο κάτω για να... λύσουν τις διαφορές τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 26 Σεπ 2025 | 15:53

Αυλώνας: "Του έλειπαν μαλλιά και είχε σημάδι στο χείλος" - Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση 3χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Μητέρα καταγγέλλει τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της σε ιδιωτικό σχολείο στον Αυλώνα. Διφορούμενες μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση σε εξέλιξη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Σεπ 2025 | 15:30

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις - Τι συμβαίνει με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο επιβεβαιώνει τα προβλήματα, χωρίς να δίνει εκτίμηση για την επαναφορά της κανονικής ροής των πτήσεων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:13

Καραμπόλα με οκτώ οχήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πατησίων [βίντεο]

Η καραμπόλα συνέβη στο ρεύμα προς Πατησίων, στο ύψος της οδού Μπούσγου, στο Πεδίο του Άρεως - Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 15:02

Ηγουμενίτσα: Βίντεο δείχνει πώς έγινε το τροχαίο - Ούρλιαζε η μητέρα του 11χρονου - "Το παιδί μου!"

Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που δείχνει πώς έγινε η τραγωδία με θύμα τον 11χρονο Μάξιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:54

Τι πρέπει να κάνουμε για την κακοκαιρία που έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:30

"Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία: 100 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 6 περιοχές, ποσότητα που πέφτει σε 2-3 μήνες

Η προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επικείμενη κακοκαιρία μετά τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 13:32

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό Ορος - Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 4 εναέρια [εικόνες]

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΘΡΗΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:31

Νέα τραγωδία στην οικογένεια του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη: Πέθανε ο πατέρας του, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, μετά την κηδεία του γιου του.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 30-40 ΛΕΠΤΩΝ 26 Σεπ 2025 | 12:17

Aegean: Καθυστερήσεις σε πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω περιορισμού των αφίξεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Aegean, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πτήσεις της τάξεως των 30-40 λεπτών κατά τις πρωινές ώρες, οι οποίες κλιμακώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 12:13

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου σε 8 περιοχές

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα "χτυπήσουν" το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 26 Σεπ 2025 | 12:08
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 26 Σεπ 2025 | 11:39

Αγριο ξύλο σε σχολείο στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο με οίδημα ένας 12χρονος

Τα δύο αγόρια, συμμαθητές στην Α τάξη σε σχολείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, μέχρι πρότινος έκαναν παρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 10:44

Θρήνος στην Κίσαμο Χανίων για το 4χρονο παιδί – Πώς συνέβη η τραγωδία με το αγροτικό

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε χθες από όχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 26 Σεπ 2025 | 10:41
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 26 Σεπ 2025 | 09:25

Κυψέλη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με ξύλα σε 17χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Το θύμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παραλήφθηκε από τη μητέρα του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Σαν σήμερα: 25 χρόνια από το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" - 81 νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Ήταν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το "Εξπρές Σαμίνα" έμελλε να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:44

Η συγκίνηση του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Είναι το βαρύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ"

"Θα θέλαμε σήμερα, εκ μέρους του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Νταλάρα, τον ερμηνευτή που χάρισε φωνή στα "τραγούδια μας", στους αγώνες και τα όνειρα του λαού μας".

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 26 Σεπ 2025 | 06:47

Αργος Ορεστικό: Σε σοβαρή κατάσταση δύο φίλοι μετά από τροχαίο με μηχανή - Δεν φορούσαν κράνη

Μία μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 35 ετών, εξετράπη της πορείας της Η κατάσταση και των δύο ανδρών χαρακτηρίζεται σοβαρή.

ΔΕΙΤΕ 26 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Σεπ 2025 | 23:35

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: "Η εκταφή που ζητά ο Ρούτσι δεν θα καθυστερήσει τη δίκη - Να εξεταστεί το συντομότερο"

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι τυχόν απόφαση για εκταφή της σορού δεν θα επιφέρει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σχετική δίκη, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την Άνοιξη του 2026

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ 25 Σεπ 2025 | 23:00

Μετακομίζει η Μεγάλη του Γένους Σχολή: Θα γίνουν έργα ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου της

Ιδρύθηκε μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, από τον Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο το 1454, ως συνέχεια της Οικουμενικής Πατριαρχικής Σχολής που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 25 Σεπ 2025 | 22:46

Ηγουμενίτσα: Δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια του 11χρονου - Οδηγός είχε παρασύρει τη θεία του ενώ θήλαζε

"Ξαφνικά είδα μπροστά μου το παιδί. Πετάχτηκε με το πατίνι", είπε η 58χρονη οδηγός που παρέσυρε τον 11χρονο

ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 25 Σεπ 2025 | 22:08
ΚΡΗΤΗ 25 Σεπ 2025 | 21:25

Τραγωδία στα Χανιά: Κατέληξε το 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο

Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο Χανίων

25 Σεπ 2025 | 20:53

Αιματηρό επεισόδιο στη Μεσαρά: Δύο αδέλφια εντοπίστηκαν μαχαιρωμένα σε χωράφι - Σοβαρά τραυματίας ο ένας

Δύο αδέλφια, κάτοικοι της περιοχής 29 και 32 ετών, βρέθηκαν αιμόφυρτα έπειτα από επίθεση με μαχαίρια σε χωράφι στη Μεσαρά

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 20:02

Βοιωτία: Απούσα από τα ΚΕΠ η 62χρονη - Από τις 245 μέρες του 2025, δούλεψε τις 51 - Πήρε αναρρωτική 108 ημέρες και άδεια 22

Η 62χρονη γυναίκα πήρε συνεχόμενη αναρρωτική από 4/3 έως 20/6, σύνολο 108 ημέρες δηλαδή, με χαρτί από ιδιωτική κλινική.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 20:00

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε αίτημα εκταφής για την κόρη της Μάρθη

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, στον φάκελο με τις εξετάσεις DNA θανόντων, λείπουν οι εξετάσεις της κόρης της.

ΝΕΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ" 25 Σεπ 2025 | 19:33

Πάρις Ρούπος: Κατεβάζει τους τόνους η Pizza Fan - "Η τέχνη δεν στοχοποιείται και δεν τιθασεύεται" απαντά ο κωμικός

"Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για την καλή πίτσα" αναφέρει η Pizza Fan - "Στο ίντερνετ μπορεί να βρίσκουν εύκολο έδαφος οι σύγχρονοι δωσίλογοι και φασίστες" τονίζει ο Ρούπος, που θα κινηθεί νομικά

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 25 Σεπ 2025 | 19:04

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς έξω από ξενοδοχείο στην Πάτρα: Καρέ – καρέ η επίθεση - Την κλώτσαγε και τη χτυπούσε στο κεφάλι

Η επίθεση σημειώθηκε σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Πάτρας. Με τον κατηγορούμενο να έχει στήσει καρτέρι θανάτου και να της επιτίθεται

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Η προηγούμενη φορά που ο Πάρις Ρούπος προκάλεσε σάλο: "Όλοι έχουν τη μισή Κύπρο" - Η απολογία και οι "απειλές"

Πριν περίπου 3 χρόνια, ο κωμικός είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις με αφορμή κάποιες ατάκες που είχε χρησιμοποιήσει σε παράστασή του και αφορούσαν στην διχοτόμηση και την κατοχή στην Κύπρο

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Φυλακές Κασσάνδρας: Η ΕΛΑΣ ψάχνει τον 27χρονο δραπέτη αλλά τον... εντόπισε ο Ευαγγελάτος - "Επρεπε να φύγω"

Η εκπομπή "Live News" του Mega κατάφερε και τον εντόπισε πριν την Αστυνομία

ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI στην Ολυμπία Οδό

Η Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI γιορτάστηκε φέτος στις 22/09 σε όλα τα έργα του Ομίλου παγκοσμίως δίνοντας ισχυρή υπενθύμιση σε όλους μας για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας

ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 17:57
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 25 Σεπ 2025 | 17:54

Βοιωτία: Ο γιος της 62χρονης λέει ότι είχε να δει τη γιαγιά του σχεδόν 5 χρόνια - Το ψέμα της μάνας του για τον ίδιο

Η 62χρονη έλεγε ψευδώς πως ο γιος της ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως του έχει στείλει χρήματα για απεξαρτήσεις

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 17:54

Καλαμάτα: Φωτιά σε καλαμιώνες στην περιοχή Αριοχωρίου [βίντεο]

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 25 Σεπ 2025 | 17:43

Πάρις Ρούπος: Η πρώτη δήλωση μετά τον σάλο και την απόλυση - "Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά εναντίον του Μπογδάνου"

"Παρερμήνευσαν ή μάλλον διαστρέβλωσαν ένα αστείο που έκανα για την ελληνική σημαία. Στην ουσία, δεν έλεγα κάτι για τη σημαία, έλεγα γι' αυτούς που κρύβονται πίσω από τη σημαία" απαντά ο Πάρις Ρούπος

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ 25 Σεπ 2025 | 17:39
ΣΤΗΝ ΕΡΤ 25 Σεπ 2025 | 17:33

Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο - Εκρήξεις σε κολόνα, πώς μπορεί να προκληθεί μια φωτιά

Το βίντεο συνοδεύεται από χαρακτηριστικούς ήχους μικροεκρήξεων - Λίγες μέρες μετά προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 25 Σεπ 2025 | 17:31

Τραγωδία με 20χρονο ναυτικό στον Πειραιά: Μία ημέρα η εκπαίδευσή του - Ποιος είχε τον έλεγχο της μοιραίας πόρτας

Ο νεαρός φέρεται να είχε λάβει μόλις μία ημέρα εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 16:59

Ρόδος: Στη φυλακή 52χρονος εκπαιδευτικός που διατηρούσε ερωτική σχέση με 14χρονη - Είχε έρθει στα χέρια με τον πατέρα της

Η 14χρονη είπε στην αστυνομία ότι όσα συνέβησαν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού έγιναν με την θέλησή της

11 ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 16:54

Τέμπη: Κατατέθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα και για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι - Υπογράφουν συγγενείς θυμάτων

Στο αίτημα το οποίο αποτελεί συνέχεια του υπομνήματος που κατατέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, υπάρχει και το αίτημα εκταφής της σορού του Ντένις Ρούτσι

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 25 Σεπ 2025 | 16:08

Ηγουμενίτσα: Πώς έγινε η τραγωδία με τον 11χρονο - "Πετάχτηκε ξαφνικά", υποστήριξε η οδηγός

Η οδηγός του οχήματος υποστήριξε ότι το παιδί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά της - Συγκλονιστικό τροχαίο και πριν 5 χρόνια στην οικογένεια

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ 30 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 25 Σεπ 2025 | 15:54

Φωτιά ξέσπασε έξω από τα Φάρσαλα - Κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά έξω από τα Φάρσαλα.

ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ 25 Σεπ 2025 | 15:42

Βοιωτία: "Η γιαγιά ήταν στο πάτωμα, μέσα στις ακαθαρσίες, της είχε πετάξει κάτι μπισκότα..." - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγγενής της 62χρονης υποστήριξε πως από τις αρχές του 2021 χάθηκαν τα ίχνη της 90χρονης - "Από το 2021 είχε αδειάσει το σπίτι της μητέρας της"

LIVE Η ΚΙΝΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 15:40

Μποτιλιάρισμα στην Αττική οδό: Ακινητοποιημένο φορτηγό στην έξοδο της Λαμίας

Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε στην έξοδο της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία η οποία έκλεισε για τουλάχιστον μισή ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα.

25 Σεπ 2025 | 15:32

Μια μοναδική super προσφορά του ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1

Δες πρώτος τις αγαπημένες σου σειρές πριν παιχτούν στην τηλεόραση, με τον κωδικό που θα βρεις αποκλειστικά στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 15:24

Στήριξη στον Πάνο Ρούτσι από τους οδηγούς ταξί της Αττικής - "Οι δρόμοι ανήκουν σε αυτούς που αγωνίζονται" [εικόνες - βίντεο]

Τα ταξί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΣΑΤΑ και κινήθηκαν προς το Σύνταγμα, συνάντησαν τον Πάνο Ρούτσι.

ΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ 25 Σεπ 2025 | 15:24