Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Έχει δοθεί εντολή για αυξημένα αστυνομικά μέτρα στην Ελλάδα μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Κωνσταντινούπολη. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον αστυνομικό σύνδεσμο της Τουρκίας στη χώρα μας για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τρομοκρατική ενέργεια ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Έχει δωθεί εντολή για αυξημένα αστυνομικά μέτρα γύρω απο στόχους, συχνές περιπολίες, ενώ το αστυνομικό προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Το επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταστρωθεί εδώ και καιρό και ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχουν συνθήκες συναγερμού μετά απο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι ελληνικές αρχές περιμένουν πλήρη ενημέρωση απο τη γειτονική χώρα για το περιστατικό και ανάλογα με τα δεδομένα θα υπάρξει και νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στους στόχους που είναι σε αστυνομικό κλοιό είναι πρεσβείες, σπίτια διπλωματών αλλά και εταιρίες ξένων συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην προπαρασκευή δημιουργίας αντιτρομοκρατικών -«αντιτζιχαντιστικών» κλιμακίων που θα εγκατασταθούν μόνιμα στα θαλάσσια σύνορά μας. Αιτίες δημιουργίας τους οι φόβοι αιματηρής προβοκάτσιας, οι πληροφορίες έλευσης περίπου 700.000 μεταναστών τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στα ελληνικά νησιά, ο κίνδυνος δημιουργίας πυρήνων τζιχαντιστών στη χώρα μας και η πιθανή εκδήλωση αιματηρών επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχεία όπου καταλύουν αλλοδαποί τουρίστες, εξαιτίας του εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα. Τα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και ο ενδεχόμενος εγκλωβισμός τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών στα ελληνικά νησιά εγκυμονεί και κινδύνους σοβαρών εγκληματικών ενεργειών εξαιτίας της… πείνας και εξαθλίωσης.

Αναμένεται νέο κύμα 700.000 μεταναστών

«Το μεγαλείο της ανθρωπιάς που ανέδειξε η εικόνα των γιαγιάδων να ταΐζουν το προσφυγόπουλο, ενδέχεται να μεταστραφεί επικίνδυνα στην περίπτωση, που μία ‘γιαγιά’ πεθάνει από τα χέρια ενός πεινασμένου και εξαθλιωμένου πρόσφυγα» ανέφερε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αιτιολογώντας πως μία από τις πτυχές, που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να αποτρέψουν τα αστυνομικά κλιμάκια, είναι και αυτή, καθώς ένα τέτοιου τύπου έγκλημα μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες και ακροδεξιές αποκλίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, των οποίων αποδέκτες έχουν γίνει οι επικεφαλής των αρμόδιων ελληνικών διωκτικών αρχών, τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όταν καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες, αναμένονται περίπου 700.000 μετανάστες να φθάσουν στα ελληνικά νησιά. Περίπου το 1/3 θα είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, και οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες.

Ο μεγάλος όγκος των μεταναστευτικών ροών, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει αυξητικές τάσεις, πιθανότατα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό. «Ποιος τουρίστας θα έρθει για διακοπές στα νησιά του Αιγαίου, όταν αυτά είναι κατακλυσμένα από μετανάστες;» αναρωτιέται στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ψάχνουν αραβόφωνους

Η ανυπαρξία αραβόφωνων στην ΕΛ.ΑΣ., ενδεχομένως θα προκαλέσει την πρόσληψη ατόμων με γνώση της γλώσσας, ενδεχομένως με σύμβαση έργου, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτά κλιμάκια. Ουσιαστικά γίνεται ένας αγώνας δρόμου, ούτως ώστε τα στελέχη τους να εκπαιδευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στις αυτονόητες θρησκευτικές διαφορές των ατόμων από αραβικές χώρες, στον εντοπισμό στοιχείων που καθιστούν τους ελεγχόμενους ως ύποπτους και στην μετέπειτα έρευνα ταυτοποίησης των στοιχείων τους μέσα από διαύλους συνεργασίας με αντίστοιχες υπηρεσίες ξένων κρατών.

Ήδη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται οι προεργασίες στελέχωσης αυτών των κλιμακίων, τα οποία θα στηρίζονται περισσότερο σε προσωπικό που υπηρετεί στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αρχικά όμως πρέπει να ξεπεραστούν πολλές παθογένειες, που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα, τη διαμονή τους, τον εξοπλισμό, την εξειδίκευση στο αντικείμενο και την εκπαίδευσή τους.

Παρότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, όπως διαβεβαιώνουν Έλληνες αξιωματούχοι, ο προβληματισμός τους αφορά την πιθανότητα έλευσης ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος εγκλωβισμένος εδώ, αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα.

Τζιχαντιστές στο στόχαστρο

Σε συνεργασία με την ΕΥΠ επιχειρηθεί η ανάπτυξη και ενδυνάμωση δικτύου πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβοκάτσιας

«Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχανιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες, δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς» δηλώνει με νόημα στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος της δημιουργίας αυτών των αστυνομικών κλιμακίων είναι ο μέγιστος έλεγχος των μεταναστών που φθάνουν στα νησιά και ο αποκλεισμός ενέργειας των τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Παράλληλα, μαζί με κλιμάκια στελεχών της ΕΥΠ, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη και ενδυνάμωση δικτύου πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβοκάτσιας, που μπορεί να αποδοθούν σε τζιχαντιστές, με σκοπό την αποσταθεροποίηση των σχέσεών μας με την Ευρώπη, και επικοινωνιακής στοχοποίησης ως ένα «ξέφραγο αμπέλι» διέλευσης τρομοκρατών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥΣ 06 Δεκ 2021 | 10:58

Μεσολόγγι: Οδηγός έσπασε μπλόκο και επιτέθηκε σε αστυνομικούς - Περιπετειώδης σύλληψη

Οδηγός στο Μεσολόγγι έπεσε σε έλεγχο της αστυνομίας αλλά αντί να σταματήσει επιχείρησε να διαφύγει. Στη συνέχεια επιτέθηκε σε αστυνομικό.

ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ 06 Δεκ 2021 | 10:02

Ένταση έξω από το ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Προβλήματα στην κυκλοφορία στη Θηβών, έβαλαν φωτιά σε κάδους

Ενταση επικρατεί το πρωί της Δευτέρας έξω από τα ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω.

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΘΕΑΜΑ 05 Δεκ 2021 | 18:17

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας [Εικόνες]

Στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας και ο χώρος αποκλείστηκε.

8000 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 05 Δεκ 2021 | 18:04

Βέλγιο: Με συνθήματα κατά των εμβολίων χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες - Ένταση με την Αστυνομία

"Εμβόλια, όχι ευχαριστώ", "Covid= οργανωμένη γενοκτονία", ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ, των διαδηλωτών στους δρόμους των Βρυξελλών.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 17:11

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 12:54

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΑ 04 Δεκ 2021 | 18:34

Φρίκη στη Γερμανία: Πέντε νεκροί, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά - Βρίσκονταν σε καραντίνα, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ [Εικόνες]

Πέντε πτώματα, δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, βρέθηκαν σε σπίτι στα περίχωρα του Βερολίνου - Έχουν τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 5 04 Δεκ 2021 | 09:52

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απαντά στις απειλές της Άγκυρας - "Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους που βρίσκονται στην ΑΟΖ της"

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της

ΑΠΟΓΝΩΣΗ 03 Δεκ 2021 | 10:17

Δραματικές εκκλήσεις από Τούρκους πολίτες: "Πεθαίνουμε της πείνας - Βγες στον δρόμο, Ερντογάν"

Ο Ερντογάν την ίδια ώρα διαμηνύει ότι υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων.

ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ 03 Δεκ 2021 | 09:08

Απόφαση "χαστούκι" της Ευρώπης στην Τουρκία για τον Οσμάν Καβάλα: Ένα βήμα πιο κοντά στις κυρώσεις

Η έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι λογική συνέπεια της άρνησης της να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 02 Δεκ 2021 | 09:51

Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν είναι πάρα πολύ πιεσμένος για "ταρζανιές"

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι "πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι "ξεγράφεις τον Ερντογάν".

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 02 Δεκ 2021 | 07:12

Νέα κρίση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ξήλωσε τον υπουργό Οικονομικών

Ο Ερντογάν διόρισε νέο υπουργό Οικονομικών με φόντο τις αναταράξεις που περνάει εδώ και μερικές εβδομάδες η τουρκική οικονομία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Δεκ 2021 | 21:51

Θρίλερ στον Έβρο: Διάσωση 17 Τούρκων, ανάμεσά τους και παιδιά - Δηλώνουν φυγάδες και ζητούν άσυλο

Οι 17 Τούρκοι που βρέθηκαν στον Έβρο δηλώνουν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.