Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Έχει δοθεί εντολή για αυξημένα αστυνομικά μέτρα στην Ελλάδα μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Κωνσταντινούπολη. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον αστυνομικό σύνδεσμο της Τουρκίας στη χώρα μας για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τρομοκρατική ενέργεια ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Έχει δωθεί εντολή για αυξημένα αστυνομικά μέτρα γύρω απο στόχους, συχνές περιπολίες, ενώ το αστυνομικό προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Το επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταστρωθεί εδώ και καιρό και ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχουν συνθήκες συναγερμού μετά απο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι ελληνικές αρχές περιμένουν πλήρη ενημέρωση απο τη γειτονική χώρα για το περιστατικό και ανάλογα με τα δεδομένα θα υπάρξει και νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στους στόχους που είναι σε αστυνομικό κλοιό είναι πρεσβείες, σπίτια διπλωματών αλλά και εταιρίες ξένων συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην προπαρασκευή δημιουργίας αντιτρομοκρατικών -«αντιτζιχαντιστικών» κλιμακίων που θα εγκατασταθούν μόνιμα στα θαλάσσια σύνορά μας. Αιτίες δημιουργίας τους οι φόβοι αιματηρής προβοκάτσιας, οι πληροφορίες έλευσης περίπου 700.000 μεταναστών τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στα ελληνικά νησιά, ο κίνδυνος δημιουργίας πυρήνων τζιχαντιστών στη χώρα μας και η πιθανή εκδήλωση αιματηρών επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχεία όπου καταλύουν αλλοδαποί τουρίστες, εξαιτίας του εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα. Τα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και ο ενδεχόμενος εγκλωβισμός τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών στα ελληνικά νησιά εγκυμονεί και κινδύνους σοβαρών εγκληματικών ενεργειών εξαιτίας της… πείνας και εξαθλίωσης.

Αναμένεται νέο κύμα 700.000 μεταναστών

«Το μεγαλείο της ανθρωπιάς που ανέδειξε η εικόνα των γιαγιάδων να ταΐζουν το προσφυγόπουλο, ενδέχεται να μεταστραφεί επικίνδυνα στην περίπτωση, που μία ‘γιαγιά’ πεθάνει από τα χέρια ενός πεινασμένου και εξαθλιωμένου πρόσφυγα» ανέφερε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αιτιολογώντας πως μία από τις πτυχές, που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να αποτρέψουν τα αστυνομικά κλιμάκια, είναι και αυτή, καθώς ένα τέτοιου τύπου έγκλημα μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες και ακροδεξιές αποκλίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, των οποίων αποδέκτες έχουν γίνει οι επικεφαλής των αρμόδιων ελληνικών διωκτικών αρχών, τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όταν καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες, αναμένονται περίπου 700.000 μετανάστες να φθάσουν στα ελληνικά νησιά. Περίπου το 1/3 θα είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, και οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες.

Ο μεγάλος όγκος των μεταναστευτικών ροών, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει αυξητικές τάσεις, πιθανότατα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό. «Ποιος τουρίστας θα έρθει για διακοπές στα νησιά του Αιγαίου, όταν αυτά είναι κατακλυσμένα από μετανάστες;» αναρωτιέται στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ψάχνουν αραβόφωνους

Η ανυπαρξία αραβόφωνων στην ΕΛ.ΑΣ., ενδεχομένως θα προκαλέσει την πρόσληψη ατόμων με γνώση της γλώσσας, ενδεχομένως με σύμβαση έργου, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτά κλιμάκια. Ουσιαστικά γίνεται ένας αγώνας δρόμου, ούτως ώστε τα στελέχη τους να εκπαιδευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στις αυτονόητες θρησκευτικές διαφορές των ατόμων από αραβικές χώρες, στον εντοπισμό στοιχείων που καθιστούν τους ελεγχόμενους ως ύποπτους και στην μετέπειτα έρευνα ταυτοποίησης των στοιχείων τους μέσα από διαύλους συνεργασίας με αντίστοιχες υπηρεσίες ξένων κρατών.

Ήδη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται οι προεργασίες στελέχωσης αυτών των κλιμακίων, τα οποία θα στηρίζονται περισσότερο σε προσωπικό που υπηρετεί στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αρχικά όμως πρέπει να ξεπεραστούν πολλές παθογένειες, που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα, τη διαμονή τους, τον εξοπλισμό, την εξειδίκευση στο αντικείμενο και την εκπαίδευσή τους.

Παρότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, όπως διαβεβαιώνουν Έλληνες αξιωματούχοι, ο προβληματισμός τους αφορά την πιθανότητα έλευσης ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος εγκλωβισμένος εδώ, αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα.

Τζιχαντιστές στο στόχαστρο

Σε συνεργασία με την ΕΥΠ επιχειρηθεί η ανάπτυξη και ενδυνάμωση δικτύου πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβοκάτσιας

«Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχανιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες, δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς» δηλώνει με νόημα στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος της δημιουργίας αυτών των αστυνομικών κλιμακίων είναι ο μέγιστος έλεγχος των μεταναστών που φθάνουν στα νησιά και ο αποκλεισμός ενέργειας των τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Παράλληλα, μαζί με κλιμάκια στελεχών της ΕΥΠ, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη και ενδυνάμωση δικτύου πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβοκάτσιας, που μπορεί να αποδοθούν σε τζιχαντιστές, με σκοπό την αποσταθεροποίηση των σχέσεών μας με την Ευρώπη, και επικοινωνιακής στοχοποίησης ως ένα «ξέφραγο αμπέλι» διέλευσης τρομοκρατών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Νοε 2020 | 20:26

Ελβετία: 28χρονη επιτέθηκε σε δύο γυναίκες μέσα σε πολυκατάστημα στο Λουγκάνο

Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει η αστυνομία πίσω από την επίθεση 28χρονης στο Λουγκάνο της Ελβετίας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΗΣ ΕΕ 24 Νοε 2020 | 18:54

"Αλληλοκαρφώματα" Άγκυρας και Βερολίνου για τον έλεγχο στο τουρκικό πλοίο που έπλεε στη Λιβύη

Άγκυρα και Βερολίνο ανταλλάσσουν κατηγορίες για τη νηοψία σε τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της αποστολής "Ειρήνη" της ΕΕ

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ "ΠΡΕΣΒΗΣ" 24 Νοε 2020 | 17:46

Νέα πρόκληση: Άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια σε Σεμίχ Σαντζιάρ - Είναι ο Τούρκος στρατηγός της εισβολής

Οι τουρκοκύπριοι άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια - Έδωσαν το όνομα Τούρκου στρατηγού την περίοδο της εισβολής στην Κύπρο

24 Νοε 2020 | 17:35

Νέα τουρκική πρόκληση: Με τρεις Navtex η Άγκυρα ζητά αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών

Οι τρεις Navtex εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της Σμύρνης και αφορούν την Ικαρία, την Πάτμο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» 24 Νοε 2020 | 17:30

Μήνυμα Μπορέλ σε Ερντογάν: Το καθεστώς των Βαρωσίων είναι και θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ

"Ο σεβασμός του καθεστώτος των Βαρωσίων είναι υψίστης σημασίας", ανάφερε ο Ζοσέπ Μπορέλ στένοντας μήνυμα στην Άγκυρα πριν την Σύνοδο Κορυφής.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2020 | 15:30

Το... βιολί του ο Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της - Σε τουρκική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Να αναγνωρίσει τα λάθη της η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει η Τουρκία, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ 24 Νοε 2020 | 12:39

Προφυλακιστέος ο 27χρονος τζιχαντιστής από τη Συρία - Ξαφνικά αρνείται ότι ήταν στον ISIS - "Με βασάνισαν για να ομολογήσω"

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 27χρονος Σύριος τζιχαντιστής μετά την απολογία του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 24 Νοε 2020 | 11:45

Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Η Τουρκία δυναμιτίζει τον διάλογο- Προσπαθεί με τη βία να δημιουργήσει τετελεσμένα

"Η Τουρκία προσπαθεί δια της βίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κρατών - μελών της ΕΕ", τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 24 Νοε 2020 | 10:16

Ανάλυση: Γιατί ο Ερντογάν έγινε ξαφνικά "Ευρωπαίος"" - Τι κρύβει η αλλαγή στάσης του "σουλτάνου"

Μήπως πρόκειται για τέχνασμα Ερντογάν προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και να αποφύγει τις κυρώσεις στο Συμβούλιο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου;

ΣΤΗΝ 66Η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 23 Νοε 2020 | 19:36

Στόλτενμπεργκ: "Να δημιουργηθεί στρατιωτικός μηχανισμός αποσυμπίεσης" για Ελλάδα-Τουρκία

Στόλτενμπεργκ: "Πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τυχόν διαφορές ειλικρινά, ως Σύμμαχοι και ως φίλοι. Αυτό κάνουμε, για παράδειγμα, στην Ανατολική Μεσόγειο"

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ 23 Νοε 2020 | 15:15

Γερμανική φρεγάτα έκανε έλεγχο σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Πελοποννήσου- "Ελληνική προβοκάτσια" φωνάζει η Αγκυρα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης "χρεώνουν" την επέμβαση σε ελληνική προβοκάτσια, υποστηρίζοντας ότι Έλληνας διοικητής έδωσε την εντολή.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ Ε.Ε. ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 23 Νοε 2020 | 15:12

Κομισιόν: Αποκλιμάκωση προσδοκά η Ε.Ε. από την Τουρκία

"Η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση" διαμηνύνει η Κομισιόν στην Τουρκία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 10:43

Κορονο-κρυφτούλι με την αστυνομία σε κλειστά καταστήματα, εκκλησίες και πάρτι σε σπίτια

Το "κρυφτούλι" ορισμένων με τις διωκτικές αρχές, συνεχίζεται με τραγικές επιπτώσεις στο δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.