X

Συναγερμός στο νοσοκομείο Καρδίτσας λόγω βλάβης στο σύστημα οξυγόνου - Μεταφέρθηκαν προληπτικά ασθενείς στα Τρίκαλα

Ένα πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου από το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Καρδίτσας, έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν προληπτικά στα Τρίκαλα ασθενείς με κορονοϊό.

Γράφει: TheToc team

Ένα πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου από το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Καρδίτσας, έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν προληπτικά στα Τρίκαλα ασθενείς με κορονοϊό. Το νοσοκομείο Καρδίτας, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο "κόκκινο" τις τελευταίες ημέρες, με πολλά κρούσματα. Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε από νωρίς χθες το βράδυ στην παροχή οξυγόνου είχε ως αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο Τρικάλων και η φιλοξενία τους στις μονάδες covid-19.

Νοσηλεύτηκαν δε, και άλλα περιστατικά, τα οποία χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη.Το νοσοκομείο Καρδίτας, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 27 ασθενείς στις πτέρυγες covid-19 και 8 στη ΜΕΘ, ωστόσο αναμένεται να διπλασιαστεί τουλάχιστον ο αριθμός από τις εισαγωγές των πολιτών από την Καρδίτσα.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Τρικάλων δείχνει αντοχές στο τρίτο κύμα κορονοϊού, καθώς οι εισαγωγές είναι μεν αυξημένες, όχι όμως σε βαθμό που να προκαλούν -ακόμα-ανησυχία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Καρδίτσας

"Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρουσιάστηκε βλάβη στον μειωτή οξυγόνου του Νοσοκομείου μας.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, μέχρι να γίνει ο έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία μας, 1 ασθενής από τη ΜΕΘ-Covid, 1 από τη ΜΕΘ non Covid και 13 Covid ασθενείς από την Πνευμονολογική Κλινική, μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ.

Στις 12:30 ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος και οι ενέργειες ειδικού κλιμακίου τεχνικών, αποκαταστάθηκε η βλάβη και το σύστημα οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί και πάλι κανονικά".