X

Λένε ναι στην έκδοσή τους, οι δύο 28χρονοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία

Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από τη Γεωργία και ξαδέλφια μεταξύ τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Γράφει: TheToc team

Συναινούν στην έκδοσή τους στην Κύπρο, όπου διώκονται για την υπόθεση δολοφονίας 49χρονου επιχειρηματία, οι δύο 28χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ισάριθμων ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από τη Γεωργία και ξαδέλφια μεταξύ τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης (Τμήμα Εκδόσεων). Ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού συναίνεσαν στην έκδοσή τους στην Κύπρο, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες παραμένουν υπό κράτηση και το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί η παράδοσή τους από τις ελληνικές στις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με τα κυπριακά διωκτικά έγγραφα, κατηγορούνται για "φόνο εκ προμελέτης", πράξη που τελέστηκε στις 17 Οκτωβρίου, στη Λεμεσό.

Οι δύο 28χρονοι διέμεναν μόνιμα στην Κύπρο και μετά το έγκλημα φαίνεται πως διέφυγαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν συγγενικά τους πρόσωπα. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το προηγούμενο 24ωρο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε Επίσης

Πώς οι ελληνικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του εκτελεστή

Δύο άτομα για τη δολοφονία του επιχειρηματία και προέδρου της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας Καρμιώτισσα, Σταύρου Δημοσθένους, συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο φέρεται να είναι ο εκτελεστής του 49χρονου.

Οι δύο 28χρονοι άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα "Φιλελεύθερος" της Κύπρου, θεωρούνται πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση που συγκλονίζει την Κύπρο εδώ και δύο εβδομάδες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο φέρεται να είχε τον ρόλο του εκτελεστή, ενώ ο δεύτερος, οδηγός του οχήματος, λειτουργούσε ως συνεργός στη δολοφονία του Δημοσθένους.

Είναι Έλληνες ομογενείς από τη Γεωργία και δεύτερα ξαδέλφια, με τον έναν εξ αυτών να έχει γεννηθεί στις Σέρρες.

Οι πληροφορίες που επικαλείται ο "Φιλελεύθερος", αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες είχα τεθεί εδώ και δύο ημέρες υπό στενή παρακολούθηση. Έτσι, δεν άργησε ο εντοπισμός και τελικά η σύλληψή τους.