
Μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής βρέθηκαν με τους γονείς τους για πέμπτη φορά και χωρίς σε αυτό το επισκεπτήριο να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραμένουν για 36η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.
Οπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο.
Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.
Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.
Επικοινωνία Παυλόπουλου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.
Τσίπρας:Απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας
«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς -τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.
O Πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».
Σήμερα, τα δύο παιδιά επισκέφθηκαν οι γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε άλλωστε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.
Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr