Follow us

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου για τους σεισμούς σε Σαντορίνη και Ανάφη - Ανησυχία για το μπαράζ δονήσεων

Η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στις Κυκλάδες, καθώς στη Σαντορίνη, την Αμοργό και τα γύρω νησιά είναι έντονη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ

Ανησυχία έχει προκληθεί από το μπαράζ σεισμών τις τελευταίες ώρες στις Κυκλάδες, καθώς στη Σαντορίνη, την Αμοργό και τα γύρω νησιά έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου για και αναμένονται ανακοινώσεις.

Η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στις Κυκλάδες, καθώς στη Σαντορίνη, την Αμοργό και τα γύρω νησιά είναι έντονη.

Μόνο σήμερα Σάββατο, έχουν καταγραφεί δεκάδες μικροσεισμοί. Ανάμεσά τους και ισχυρές σεισμικές δονήσεις -όπως εκείνη των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Ανάφη.

Διαβάστε Επίσης

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος νωρίτερα στην ΕΡΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως "όσο ανεβαίνουν τα μεγέθη τόσο ανεβαίνει ο σεισμικός κίνδυνος".

Διαβάστε Επίσης

Ο πιο πρόσφατος σεισμός έγινε στις 15:29 και είχε μέγεθος 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε 35,2 ανατολικά- βορειοανατολικά της Θήρας, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 2 χλμ.

Νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι στις 14:51, καταγράφηκε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και με επίκεντρο 22 χλμ ΒΑ της Θήρας και εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 22 Χλμ βόρεια της Ανάφης. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εστιάζεται 22 Χλμ. Βόρεια της Ανάφης. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί και άλλοι μικρότεροι σεισμοί.

H μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τις ασθενείς δονήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 2-3 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα σημειώθηκαν 25 σεισμοί συνολικά σε 6,5 ώρες εν μέσω ήπιας ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Στις 12.16 καταγράφηκαν 3,9 Ρίχτερ, 21χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού. Αμέσως μετά στις 12,26 καταγράφηκαν στο ίδιο σημείο 3,2 Ρίχτερ και μετά 12.44 ακόμη μια δόνηση 3,1.

Στις 11,39 καταγράφηκαν 2,7 Ρίχτερ, 23χλμ ΒΑ της Οίας. Στις 11,54 καταγράφηκαν 2,6 Ρίχτερ 4χλμ ΒΑ της Οίας.

Γ. Παπαδόπουλος: Περισσότεροι από 150 και 200 σεισμοί

Το πρωί του Σαββάτου ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

"Είναι πράγματι πολλοί σεισμοί, κυρίως την τελευταία εβδομάδα, Από τις αρχές του Ιανουαρίου, αλλά κυρίως την τελευταία εβδομάδα, περισσότεροι από 150 και 200 σεισμοί, λίγοι είναι πάνω στο νησί της Σαντορίνης. Οι περισσότεροι είναι σε απόσταση βορειοανατολικά, περίπου 10 έως 30 χιλιόμετρα μακριά", είπε.

Η σεισμική δραστηριότητα το πρωί του Σαββάτου

seismos

seismoi

"Όμως το σημαντικό είναι ότι από την εξέταση που έχουμε κάνει δεν προκύπτει ότι είναι ηφαιστειακοί σεισμοί. Δεν είναι δηλαδή σεισμοί οι οποίοι έχουν σχέση με κάποιες ηφαιστειακές διαδικασίες στο υπέδαφος, κάτω από το ηφαίστειο ή γύρω από το ηφαίστειο. Είναι καθαρά τεκτονικοί σεισμοί, από αυτούς που θα μπορούσαν να γίνουν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας", πρόσθεσε.

Τόνισε πως, "βεβαίως η πολιτεία πολύ καλά κάνει και οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τα ινστιτούτα, να παίρνουν μακροπρόθεσμα μέτρα προστασίας και για τον ηφαιστειακό κίνδυνο" και πρόσθεσε "ο κίνδυνος και ο σεισμικός και πολύ περισσότερο ο ηφαιστειακός, είναι ακόμη αμελητέος".

Ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε λέγοντας πως "οι εκρήξεις που αναμένουμε στη Σαντορίνη στο κοντινότερο σχετικά μέλλον θα είναι μικρών μεγεθών. Αλλά και αυτές χρειάζονται προετοιμασία".

Τσελέντης: Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα ηφαίστεια είναι ενεργά

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, έδωσε σήμερα (01/02) τη δική του εκτίμηση για την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί, στον απόηχο και της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών, μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

"Η ενημέρωση για το σεισμικό δυναμικό μιας περιοχής των πολιτικών είναι μια καυτή πατάτα στα χέρια τους εμένα δε με νοιάζει αν καούν αλλά με ενδιαφέρει να μην καεί τρώγοντας την ο πολίτης"

Λίγα λόγια για να μάθετε για τα ηφαίστεια της Σαντορίνης:

Τους τελευταίους δύο μήνες παρακολουθούν μια ¨ήπια¨ σεισμική-ηφαιστειακή δραστηριότητα στον ευρύτερο χώρο των τρων κυρίων ηφαιστειακών κέντρων της Σαντορίνης: στην Νέα Καμένη και στον Κολούμπο, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους.

Τα Χριστιαννα που είναι και το αρχαιότερο μαζί με την υποθαλάσσια καλδέρα που ανακαλύφθηκε από ερευνητικές γεωτρήσεις δεν παρουσιάζει σεισμικότητα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα ηφαίστεια είναι ενεργά και έχουν δώσει ηφαιστειακές εκρήξεις στο παρελθόν.

Ο Κολούμπος ή το Κολούμπο είναι ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Σαντορίνης, το οποίο ανήκει στο Ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου.

Έγινε γνωστό μετά από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στις 27 Σεπτεμβρίου 1650. Από τη λάβα σχηματίστηκε μικρή νησίδα, η οποία, όμως, εξαιτίας των θαλασσίων κυμάτων, γρήγορα κατέρρευσε σε ύφαλο. Από την κατάρρευση αυτή προκλήθηκε τσουνάμι, το οποίο προκάλεσε ζημιές μέχρι και σε απόσταση 150 χιλιομέτρων.

Σήμερα έχει ύψος 280 μέτρων (σε σχέση με τον περιβάλλοντα θαλάσσιο πυθμένα) και βρίσκεται περίπου 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο κρατήρας του έχει διάμετρο περίπου 3 χιλιομέτρων και βάθος 512 μέτρων.

Σε μεγάλη έκταση γύρω από το ηφαίστειο έχουν εντοπιστεί υδροθερμικά φρέατα από τα οποία αναβλύζει καυτό νερό, έως και 220οC, με διαλυμένα μεταλλικά στοιχεία και τα οποία φιλοξενούν ένα σπάνιο οικοσύστημα από νηματοειδή βακτήρια.

Ένας συνεχώς αυξανόμενος όγκος μάγματος συσσωρεύεται στον μαγματικό θάλαμο, σε βάθος περίπου 3 χιλιομέτρων κάτω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο "Κολούμπος”.

Η παρουσία αυτού του μαγματικού θαλάμου αναδεικνύει την πιθανότητα μιας μελλοντικής έκρηξης.

Πρόκειται το πιο ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο όλης της Μεσογείου να παρακολουθείται συνεχώς σε πραγματικό χρόνο. Αυτό αναφερόταν σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU) το 2023.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το μάγμα στον θάλαμο έχει την τάση, σε βάθος χρόνου, να φθάσει ξανά σε παρόμοιο όγκο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου, ο μαγματικός θάλαμος μεγαλώνει με μέσο ρυθμό περίπου 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων τον χρόνο. Ο συνολικός όγκος που έχει συσσωρευθεί στο "ρεζερβουάρ” μάγματος (μαγματικό θάλαμο) κάτω από τον Κολούμπο, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1,4 κυβικά χιλιόμετρα.

Οι σεισμικές δονήσεις μέσα στην καλδέρα της Σαντορίνης εντοπίζονται στο ρήγμα της Καμένης (Kameni line) (παρόμοια σεισμό-ηφαιστειακή ανησυχία με το 2011-12 χωρίς να καταλήξει σε έκρηξη)

Προς το παρόν ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ πρόβλημα όπως ορθώς συμπαίρανε η πολύ έμπειρη επιτροπή που εξέτασε το φαινόμενο στην πολιτική προστασία. Βέβαια η Σαντορίνη του 2025 δεν είναι εκείνη του 1939 και του 1950.

Επιπλέον προσωπικά θα πρότεινα τα ακόλουθα ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέτρα:

1. Ενημέρωση των κατοίκων των γειτονικών νησιών για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν στην περίπτωση που ενημερωθούν για τσουνάμι.

2. Ενίσχυση του δικτύου ανίχνευσης τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή.

3. Επειδή λίγο πριν και κατά την διάρκεια ηφαιστειακών εκρήξεων έχουμε έκκληση υδρόθειου (στο παρελθόν υπήρχαν πολλά θύματα), να εγκατασταθούν συσκευές μέτρησης υδρόθειου.

4. Να γίνονται επιπλέον παρατηρήσεις εκτός των σεισμολογικών πχ δορυφορική μέτρηση μικρομετατωπίσεων, μέτρηση ραδωνίου, σεισμικό θόρυβο.

5. Τοποθέτηση ΒΑΝ στην Αμοργό. (Σιγά μη βάλετε αφού το έχετε θάψει)."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΟΡΕΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ 24 Σεπ 2025 | 17:33

"Λύγισε" η σύζυγος του ποδοσφαιριστή που πέθανε στη Σαντορίνη: "Τον άφησαν τέσσερις μέρες να σαπίσει"

"Τον άφησαν τέσσερις μέρες να σαπίσει", δήλωσε αναφερόμενη στους λάθος χειρισμούς που καταγγέλλει ότι έγιναν στο νοσοκομείο

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 16:53

Ζάκυνθος: Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ στο Κερί

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χλμ δυτικά νοτιοδυτικά του Κεριού Ζακύνθου

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 22 Σεπ 2025 | 08:43

Λέκκας για τον σεισμό στο Άγιο Όρος: "Είμαστε προβληματισμένοι με την εμμονή του - Είναι περίεργο το φαινόμενο"

Στον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Άγιο Όρος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 22 Σεπ 2025 | 07:11

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:20 στο Άγιο Όρος.

ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ 18 Σεπ 2025 | 22:48

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα της Ρωσίας - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πετροπαβόφσκ-Καμτσάτσκι και εστιακό βάθος 10 χλμ. σύμφωνα με την USGS

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Σεπ 2025 | 08:33

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 07:56 στην Κεφαλονιά.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 15 Σεπ 2025 | 07:30

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αμοργό

Σεισμός 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας στην Αμοργό.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 Σεπ 2025 | 14:08

Σεισμός 4 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Γαύδου

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γαύδου.

13 Σεπ 2025 | 08:44

Ρωσία: Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην χερσόνησο Καμτσάτκα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) κατέγραψε το μέγεθος του σεισμού στους 7,4 βαθμούς, με εστιακό βάθος 39,5 χιλιομέτρων.

ΝΕΑ ΔΟΝΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 23:52

Σεισμός στην Αττική - 2,1 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Γαλάτσι και τη Φιλοθέη

Η δόνηση αν και ασθενής σημειώθηκε εντός του αστικού ιστού της Αττικής με αποτέλεσμα να είναι αισθητή σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ 12,3 ΧΛΜ 10 Σεπ 2025 | 14:08

Σεισμός στην Εύβοια: 3,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του Προκοπίου - Αισθητός και στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χλμ νοτιοδυτικά του Προκοπίου στην Εύβοια

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 10 Σεπ 2025 | 12:28

Παπαζάχος για τον σεισμό 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: "Δεν είμαστε βέβαιοι για το αν ήταν ο κύριος"

Για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μίλησε ο Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας πως αν και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, δεν ήταν επικίνδυνος.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ 09 Σεπ 2025 | 13:33

Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια: Και 5,8R να ήταν, δεν θα είχε επιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο - Δεν έχουμε ιδέα για το ρήγμα

"Όσο κι αν σας φανεί παράξενο, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ρήγμα, δεν ξέρουμε τις διαστάσεις", τόνισε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 12:10

Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί: Γιατί δεν υπήρξαν ζημιές μετά την τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια

Για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Στύρα Ευβοίας και έγινε αισθητός στην Αττική, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 09 Σεπ 2025 | 10:37

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 5,2R στην Εύβοια: "Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεργοποιήθηκαν άλλες ζώνες"

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι Βασίλης Καραστάθης, Ευθύμιος Λέκκας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια που ταρακούνησε την Αθήνα.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 09:03

Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: "Σημαντικό περιθώριο για μετασεισμό 4,5 Ρίχτερ" - Τι είπε για το ρήγμα της Πάρνηθας

"Επιφανειακός" ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στην Εύβοια, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αττική, όπως είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΠΡΙΝΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που η Νίκη Λυμπεράκη αντιλαμβάνεται τη δόνηση στο στούντιο του Mega [βίντεο]

Στο στούντιο του Mega για την εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα", βρισκόταν η Νίκη Λυμπεράκη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική.

ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 06:44

Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Εύβοια - Ράφια τρίζουν και μπουκάλια σπάνε σε σούπερ μάρκετ

Χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού όταν από σούπερ μάρκετ στην Εύβοια αρχίζουν και πέφτουν τα πάντα από τα ράφια.

ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΝΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 06:38

Σεισμός στην Εύβοια: H στιγμή των 5,2 Ρίχτερ μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ – "Δεν σταματάει" [βίντεο]

Στην έναρξη της εκπομπής, έπιασε τους δημοσιογράφους του ERTNews ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 09 Σεπ 2025 | 06:28

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2R που ταρακούνησαν την Αθήνα - "Η περιοχή δεν δίνει μεγάλες δονήσεις"

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το νησί, καθώς και στην Αττική. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

09 Σεπ 2025 | 00:31

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:27 στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 06 Σεπ 2025 | 17:37

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Γυναίκες πέθαναν στα συντρίμμια γιατί απαγορεύονταν να τις αγγίξουν οι διασώστες

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τις γυναίκες ούτε να τις πλησιάσουμε, είναι απαγορευμένο. Ακόμη και η επαφή με το σώμα νεκρής γυναίκας μπορεί να έχει συνέπειες", είπε διασώστης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΝ 04 Σεπ 2025 | 13:16

ΥΠΕΝ για Πολύαιγο: Αυστηρά προστατευμένος θησαυρός των Κυκλάδων - Καμία δυνατότητα για ξενοδοχεία ή σπίτια

"Αυστηρά προστατευμένος φυσικός τόπος, καμία δυνατότητα δόμησης νέων κατοικιών ή ξενοδοχείων", λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την Πολύαιγο.

04 Σεπ 2025 | 09:31

Το σύμπλεγμα ελληνικών νησιών στα 10 πιο αγαπημένα "μικροσκοπικά νησιά" για τους Γάλλους

Η Ελλάδα διαθέτει νησάκια πανέμορφα σαν μικρά κομμάτια του παραδείσου. Οι μη τετριμμένοι αυτοί προορισμοί προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου.

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 02 Σεπ 2025 | 13:22

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί - Χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δύση εξαιτίας των Ταλιμπάν

Σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου σε μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο με τον μισό πληθυσμό σε επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 02 Σεπ 2025 | 07:34

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 800 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες - Προειδοποιήσεις για νέο χτύπημα

Χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να περάσουν την πρώτη τους νύχτα έξω, χωρίς στέγες πάνω από τα κεφάλια τους, σε τομείς του Αφγανιστάν, μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 01 Σεπ 2025 | 22:03

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια πάνω από 800 άνθρωποι - Τρόμος για τη ζώνη Ινδίας-Ευρασίας

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στην τελευταία ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 812, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ 01 Σεπ 2025 | 19:58

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κοντά στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν στα 14 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Κασσανδρείας και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Σεπ 2025 | 16:52

Σαντορίνη: Αστυνομικός έκανε ΚΑΡΠΑ για 20 λεπτά σε άνδρα που κατέρρευσε στον δρόμο - Τι περιγράφει ο ίδιος [βίντεο]

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο αστυνομικός ξεκίνησε να του κάνει ΚΑΡΠΑ για περίπου 20 λεπτά, έχοντας στο πλευρό του έναν πολίτη που ήταν γιατρός και περνούσε τυχαία από το σημείο.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Σεπ 2025 | 12:30

Εκατόμβη νεκρών στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ: Ξεπέρασαν τους 800 - Ολόκληρα χωριά έγιναν συντρίμμια

Για τέλεια καταιγίδα που έχει χτυπήσει τη χώρα κάνει λόγο ο ΟΗΕ - Στους 800 οι νεκροί ενώ συνεχίζεται με όλα τα μέσα η αναζήτηση επιζώντων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 01 Σεπ 2025 | 09:59

Λέκκας για σεισμό στο Αφγανιστάν: Θα είναι περισσότεροι οι νεκροί, τα κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση

Την εκτίμησή του για τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν, έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑΝΓΚΑΡΧΑΡ 01 Σεπ 2025 | 07:48

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Πάνω από 600 νεκροί και 1.500 τραυματίες [βίντεο]

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 500 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 29 Σεπ 2025 | 16:31

Βασίλης Μπισμπίκης: "Άνθρωπος είναι και αυτός, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά', λέει η θεία του για το τροχαίο

Η θεία του Βασίλη Μπισμπίκη μιλάει για το τροχαίο στη Φιλοθέη και για τον χαρακτήρα του ηθοποιού.

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ» 29 Σεπ 2025 | 16:26

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο ανθρωποκτονιών η υπόθεσή της - Εξετάζονται τα αίτια του θανάτου της

"Δεν ήταν ατύχημα, ήταν εγκληματική ενέργεια" υποστηρίζει ο δικηγόρος και στενός φίλος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 29 Σεπ 2025 | 15:09

Εκταφή οστών θυμάτων των Τεμπών: Μπορεί μια νέα τοξικολογική να απαντήσει για το "ξυλόλιο" και την πυρόσφαιρα;

Το αίτημα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, αποσκοπεί στο να ερευνηθεί η αιτία του θανάτου των θυμάτων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Σεπ 2025 | 15:07

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με λαθραία ποτά και παράνομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα - Ζημία 150.000 ετησίως για το Δημόσιο

Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει ετησίως τις 150.000 ευρώ, από μη απόδοση φόρων, δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων -

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 29 Σεπ 2025 | 14:15
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπ 2025 | 13:27

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτοκίνητο παρασύρει 40χρονη στη Θεσσαλονίκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μία 40χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο χθες Κυριακή.

ΔΩΡΙΔΑ 29 Σεπ 2025 | 13:14

Εντυπωσιακές αλλά και ανησυχητικές εικόνες: Αναδύθηκε ακόμα περισσότερο το βυθισμένο χωριό Κάλλιο στη λίμνη του Μόρνου

Ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται το βυθισμένο χωριό Κάλλιο στη Δωρίδα, καθώς τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου υποχωρούν με ανησυχητική ταχύτητα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 29 Σεπ 2025 | 13:10

Προειδοποίηση Κολυδά: Στις 6 Οκτωβρίου θα σταματήσουν οι βροχές - Πολύ νερό την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Άστατος θα είναι καιρός τις επόμενες ημέρες, με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

29 Σεπ 2025 | 12:47

17o Greece Race for the Cure® - "60.000 και συνεχίζουμε"

Περισσότεροι από 60.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά συμμετείχαν δυναμικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Στα χέρια του Χατζηδάκη το δύσκολο σταυρόλεξο των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες- Οι απειλές της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαιτεί οι αλλαγές το σύστημα ελέγχου και πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύσουν άμεσα, αλλιώς αναστέλλει τις πληρωμές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 12:28

Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Βασίλης Μπισμπίκης - "Μου έφυγε το τιμόνι και προκάλεσα ζημιά, τηλεφώνησα στο τμήμα"

Την πόρτα της Ευελπίδων με χειροπέδες, πέρασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:16

Το σκίτσο του Αρκά για τα "πτωμοφάγα όρνεα" που προκάλεσε αντιδράσεις

Ενα σκίτσο το οποίο συνόδευσε με μία φράση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δημοσίευσε ο Αρκάς.

ΨΗΦΙΣΜΑ 29 Σεπ 2025 | 12:10

Όχι σε πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου - Η Ενωση Δήμων Αττικής στηρίζει τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου απορρίπτουν ρητά την ιδέα να κατεδαφιστεί η γέφυρα Βαρυμπόμπης και να δημιουργηθούν πλευρικά διόδια

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 29 Σεπ 2025 | 11:46

Ενα βήμα πιο κοντά στη δίκη των Τεμπών - Πράσινο φως από την Πρόεδρο Εφετών στην εισαγγελική πρόταση

Τον δρόμο για το ακροατήριο παίρνει η υπόθεση των Τεμπών. Η Πρόεδρος Εφετών έδωσε σύμφωνη γνώμη επί της εισαγγελικής πρότασης για παραπομπή σε δίκη 36 κατηγορουμένων.

ΑΓΝΟΕΙΤΟ 29 Σεπ 2025 | 11:41

Τραγωδία στην Ανδρο: Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος υποβρύχιος αλιέας

Η σορός μεταφέρεται με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Γαυρίου, όπου θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές για τις περαιτέρω διαδικασίες.

29 Σεπ 2025 | 11:09

Ρόδος: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με λεία 500.000 ευρώ - Ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη

Δύο άγνωστοι άνδρες εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο, ξυλοκόπησαν άγρια τον 58χρονο ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα χρυσών κοσμημάτων.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 29 Σεπ 2025 | 11:08

Τροχαίο με παράσυρση στο Λασίθι: 5χρονο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ

Ένα πεντάχρονο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 29 Σεπ 2025 | 10:50

Μικρούτσικος για Μπισμπίκη: Ο Βασίλης πίνει πολύ - Λέει "φέρε 2 μπουκάλια ουίσκι" να κάνουμε συνέντευξη

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να τοποθετηθεί για όσα έγιναν με το τροχαίο του Β. Μπισμπίκη, με τα λόγια του να προκαλούν την αντίδραση της Φαίης Σκορδά.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 29 Σεπ 2025 | 10:09

Βίντεο με τον Μπισμπίκη στο κρητικό γλέντι: Τράκαρε 3 ΙΧ στη Φιλοθέη και μετά πήγε για συνέντευξη στη Ν. Γερμανού

Σε κρητικό γλέντι βρισκόταν ο Βασίλης Μπισμπίκης λίγο πριν το σοκαριστικό τροχαίο που προκάλεσε στη Φιλοθέη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκατέλειψε το φορτηγάκι του κι έφυγε πεζός.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΔΗΜΟΓΛΙΔΟΥ 29 Σεπ 2025 | 10:07

Ο Μπισμπίκης έμαθε από την αστυνομία ότι αναζητείται για το τροχαίο - Αντιμέτωπος με ποινή έως και 3 έτη φυλάκισης

Για το πώς εξελίχθηκε το περιστατικό που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη, ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, κ. Δημογλίδου.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 09:57

Τραγωδία στη Σκόπελο: Νεκρός σε τροχαίο 20χρονος που εργαζόταν σεζόν στο νησί

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο ύψους του Σταφύλου όταν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εξετράπη της πορείας του σε στροφή.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:10

Αυτό το ελληνικό νησί στα 11 "κρυφά διαμάντια" της Ευρώπης για υπαίθριες δραστηριότητες​

Τη στροφή του διεθνούς τουρισμού σε αυθεντικούς προορισμούς χωρίς μαζικότητα αναδεικνύει η πρόσφατη έρευνα του διεθνούς ιστοτόπου, Travel and Tour World.

ΑΠΕΡΓΙΑ 29 Σεπ 2025 | 08:40

Απεργία 1η Οκτωβρίου: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη - Τι ισχύει για λεωφορεία, μετρό, ταξί και τρένα

Ρολά κατεβάζει η χώρα την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπ 2025 | 08:30

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Λάρισα - ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό, νεκρός 45χρονος

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με σφοδρότητα με ένα φορτηγό, κάτω από αδιευκρίνιστες ως στιγμής συνθήκες.

29 Σεπ 2025 | 08:18

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες ουρές και έως 2 ώρες αναμονή - Ποιες πτήσεις επηρεάζονται

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 08:04

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε καφετέρια στην Καλλιθέα - Μεγάλες υλικές ζημιές

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε καφετέρια στην Καλλιθέα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας επί της λεωφόρου Θησέως.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 07:36

Τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός σε τροχαίο - Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε χαντάκι στο Πόρτο Ράφτη.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ 29 Σεπ 2025 | 07:30

"Είμαστε από τη ΔΕΗ, θα εκραγεί το κτίριο" - Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αρπάζουν χρήματα

Επιτήδειοι, άλλες φορές μέσω τηλεφώνου και άλλες και με φυσική παρουσία, επιχειρούν με ευφάνταστους τρόπους να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, βάζοντας στο στόχαστρο συνήθως ηλικιωμένα άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29 Σεπ 2025 | 07:04

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Μπισμπίκης: Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το τροχαίο στη Φιλοθέη - Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγείται σήμερα, Δευτέρα, ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, όπου θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα - Σοβαρές ζημιές σε 10 οχήματα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 29 Σεπ 2025 | 06:01

Αστατος ο καιρός: Με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ 29 Σεπ 2025 | 06:00
ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 28 Σεπ 2025 | 23:19

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Βασίλης Μπισμπίκης τη Δευτέρα - Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για την εγκατάλειψη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης παρουσιάστηκε στην Τροχαία Κηφισιάς και συνελήφθη για τροχαίο στη Φιλοθέη

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 28 Σεπ 2025 | 22:53

Ίλιον: Οδηγός λεωφορείου πιάστηκε στα χέρια με 16χρονο επιβάτη - Ο ανηλικος του έριξε γροθιά και του έσπασε το δόντι βίντεο]

Ο ανήλικος και ο οδηγός συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και αλληλομηνύθηκαν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 22:29

Πάνος Ρούτσι: "Για κάθε παιδί που έχασε τη ζωή του - Θα φτάσω μέχρι τέλους" - Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης τους απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 28 Σεπ 2025 | 21:36

Ζάκυνθος: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω χαμηλής ορατότητας

Περίπου 20 πτήσεις ματαιώθηκαν στη Ζάκυνθο εξαιτίας της κακοκαιρίας

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 28 Σεπ 2025 | 21:16

Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων - Νεκρός ένας επιβάτης - Μέσω "112" ειδοποίησε ο οδηγός για το τροχαίο

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στον δρόμο Ροβιές – Όσιος Δαυίδ στην Εύβοια, με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει στη χαράδρα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 20:57

Κλειστή η λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι [βίντεο]

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ 28 Σεπ 2025 | 20:45

Κεφαλονιά: Απίστευτο αδιαχώρητο λόγω κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο - Ακυρώθηκαν πτήσεις [εικόνες]

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς από την ακύρωση πτήσεων

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ 28 Σεπ 2025 | 19:56

Κρήτη: Παραδόθηκαν πατέρας και γιος για την αιματηρή επίθεση σε δύο αδέλφια στη Μεσαρά

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τραυμάτισαν με μαχαίρια δύο νεαρούς, με αφορμή χρόνιες κτηματικές διαφορές

14Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 19:23
ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ 28 Σεπ 2025 | 18:41

Ξάνθη: "Έχω πάθει σοκ, προσπαθώ να συνέλθω" - Συγκλονίζει ο 40χρονος ομογενής που τον απήγαγε αστυνομικός

Το θύμα είναι διπλής υπηκοότητας (ελληνικής και γερμανικής) και μάλιστα πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ 28 Σεπ 2025 | 18:39

Τραγωδία στο Γαλαξίδι: Δύο νεκροί μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

Αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Ιτέα εξετράπη λόγω ολισθηρού δρόμου, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 28 Σεπ 2025 | 17:36

Βοιωτία: "Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε… Μου είπε θα αυτοκτονήσω" - Τι περιγράφει ο μάρτυρας "κλειδί" για την 62χρονη

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε πως δέχθηκε μεγάλη πίεση για να χρησιμοποιήσει η 62χρονη τη θεία του ως μητέρα της.

28 Σεπ 2025 | 16:47

Ξάνθη: Με σκλήρυνση κατά πλάκας και προβλήματα ακοής ο 40χρονος που δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό

Το θύμα, ομογενής που ζει στη Γερμανία, είχε επιστρέψει στην Ξάνθη για να επισκεφθεί τους γονείς του.

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 28 Σεπ 2025 | 16:17

Τέμπη: "Ο Ασλανίδης πήρε οχτώ κομμάτια, τρία είναι του γιου του - Του δώσανε δύο σακούλες, πλαστικές"

Ο ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης αποκάλυψε ότι περισσότερα από 300 οστικά τεμάχια θυμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα σε σακουλάκια

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 28 Σεπ 2025 | 13:35

Μαρία Καρυστιανού: Βάζει τέλος στα σενάρια για κόμμα - "Θέλω να δω κάτι νέο, αλλά δεν θα το οργανώσω εγώ"

Η Μαρία Καρυστιανού ονειρεύεται, όπως λέει, κάτι "καινούριο και καθαρό" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, χωρίς απαραίτητα η ίδια να ηγείται αυτού ή να είναι μέρος του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΑΝΤΙΟ" 28 Σεπ 2025 | 13:32

Εύβοια: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 20χρονου ναυτικού που εγκλωβίστηκε στην πόρτα πλοίου [εικόνες]

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο "αντίο" στον 20χρονο Τάσο, που έχασε τη ζωή του στο Blue Star Χίος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 13:30

Οργή Πλακιά για τη διαρροή φωτογραφιών με τις σακούλες των σορών των θυμάτων στα Τέμπη: "Πόσο επώδυνο;"

Ο Νίκος Πλακιάς αναρωτήθηκε εάν οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα με τη συγκατάθεση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίες

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Σεπ 2025 | 12:59

Ξάνθη: Συνελήφθη αστυνομικός που χειροδίκησε και πέρασε χειροπέδες σε ημεδαπό γιατί τον πέρασε για λαθρομετανάστη

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνέλαβε πολίτη τον οποίο θεώρησε λαθρομετανάστη, του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

40-45 ΕΤΩΝ 28 Σεπ 2025 | 12:46

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή στη Θεσσαλονίκη: Με βαριές κακώσεις στο νοσοκομείο η γυναίκα

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 40-45 ετών. Η τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένη

ΚΑΙΡΟΣ 28 Σεπ 2025 | 12:16

Γιατί καθυστερεί η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα - Για 50 τόνους ποτιστικής βροχής κάνει λόγο ο Τσατραφύλλιας

"Το σύστημα κινείται αργά και δίνει τα περισσότερα φαινόμενα μέσα στη θάλασσα ανοικτά του Ιονίου" αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας - Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 28 Σεπ 2025 | 11:25
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 10:48

Ανησυχία για την υγεία του Πάνου Ρούτσι: Συγκλονιστικές στιγμές στο Σύνταγμα με δρομείς να τον αγκαλιάζουν [εικόνες - βίντεο]

Ο Πάνος Ρούτσι, παρότι καταβεβλημένος, σηκώθηκε και για αρκετή ώρα στάθηκε στην άκρη του πεζοδρομίου, χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και περιπάτου κατά του καρκίνου του μαστού

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Σεπ 2025 | 09:51

Τατόι: Ηλεκτροπληξία έπαθαν μητέρα και το 1,5 έτους κοριτσάκι της από γυμνά καλώδια

Σύμφωνα με συγγενείς, στον χώρο δεν υπήρχε προειδοποιητική ταμπέλα για κίνδυνο από εκτεθειμένα ηλεκτροφόρα καλώδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2025 | 09:24

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω του αγώνα δρόμου "Greece Race for the Cure 2025"

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα, λόγω διεξαγωγής του αγώνα - Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 09:02

Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο "Δωδώνη" στην πλατεία Βάθη - Απεγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι και μια γάτα [βίντεο]

Στο συγκεκριμένο κτίριο είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά τον Ιούνιο του 2008 - Σε εκείνο το περιστατικό είχαν χάσει τις ζωές τους μια 35χρονη γυναίκα με το αγοράκι της, 2,5 ετών

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 28 Σεπ 2025 | 08:45

Αρκαδία: Η κινηματογραφική διάρρηξη του αρχηγού της σπείρας με τις φυτείες-μαμούθ το 2012 - Η διαφυγή με το τζιπ του Τριανταφυλλόπουλου

Ο 39χρονος Αλβανός τον Ιούλιο του 2012 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, μετά από εισβολή σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία - Είχαν διαφύγει με το τζιπ του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Σεπ 2025 | 08:21

Ο Μιχάλης Μπλέτσας στο TheTOC: "Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας εφιάλτης - Μάστιγα τα social media"

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας, μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη, τις δυνατότητες και τους κινδύνους που κρύβονται, αλλά και για το ζοφερό μέλλον...

28 Σεπ 2025 | 06:09

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 28 Σεπ 2025 | 06:01

Επιμένει η κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα - Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Ιόνιο και δυτική Ελλάδα

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ 27 Σεπ 2025 | 23:13

Βοιωτία: "Ήταν μια χαρά κοπέλα, δεν ξέρω πώς κατάντησε" - "Είχε χάσει τον αδερφό της" - Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την 62χρονη

Συγγενείς και φίλοι είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως δεν ήξεραν πώς να το αποδείξουν.