Συνέδριο Economist: Οι δύο έφηβοι ομιλητές που έκλεψαν την παράσταση [εικόνες]

Αθηνά Λορεντζιάδη και Παναγιώτης Χάνιος. Ήταν οι νεότεροι σε ηλικία ομιλητές και έκλεψαν την παράσταση στο συνέδριο του Economist.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ECONOMIST

Ήταν οι νεότεροι σε ηλικία ομιλητές και έκλεψαν την παράσταση.

Με δυναμισμό και αισιοδοξία, οι έφηβοι "επιχειρηματίες" του Junior Achievement Greece, Αθηνά Λορεντζιάδη και Παναγιώτης Χάνιος εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία τη νέα γενιά της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου στην "24ηΣυζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση" του έγκριτου περιοδικού The Economistπου πραγματοποιήθηκε στο Grand Resort Lagonissi στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Αθηνά είναι Γενική Διευθύντρια της βραβευμένης Μαθητικής "Εικονικής Επιχείρησης" SAVEAT από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και ο Παναγιώτης Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Μαθητικής "Εικονικής Επιχείρησης" TRITOBIOLIFE από 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς. H SAVEAT είναι έξυπνη πλατφόρμα που λύνει το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και η TRITOBIOLIFE "επιχείρηση" παραγωγής καινοτόμων βιολογικών προϊόντων. Από τις "διευθυντικές" θέσεις στις μαθητικές "επιχειρήσεις" τους, η Αθηνά και ο Παναγιώτης είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την επιχειρηματική τους σκέψη και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να είναι σε τόσο μικρή ηλικία χαρισματικοί ομιλητές στο κορυφαίο συνέδριο του Economistμε κεντρικό θέμα τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και την επόμενη μέρα της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η 18χρονη Αθηνά στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε ότι για να αναπτυχθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε όλους τους τομείς. "Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν startups πρωτοπόρες στους τομείς τους, που ποικίλουν από τον τουρισμό, την υγεία, την αγροτική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και άλλα πολλά. Στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την καλύτερη μαθητική επιχείρηση του JA Greece προβάδισμα έχουν οι Mαθητικές Eικονικές Eπιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται καινοτόμα την ψηφιακή επανάσταση είτε μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες και τη βιοιατρική, είτε μέσα από διαφορετικές χρήσεις της τεχνολογίας".

Συνέδριο Economist: Οι δύο έφηβοι ομιλητές που έκλεψαν την παράσταση [εικόνες]


Ο 17χρονος Παναγιώτης επεσήμανε πως "η τεχνολογία είναι σύμμαχος στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Ουσιαστικά είναι ο τομέας που πρέπει να στηριχτούμε για να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται αυτήν την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Διαπιστώσαμε ότι η ψηφιοποίηση των περισσότερων διαδικασιών είναι φιλική προς το περιβάλλον και φυσικά πιο οικονομική, οπότε θα είναι χρήσιμο να γίνουν περισσότερα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση".

Απαντώντας στις ερωτήσεις του συντονιστή της συζήτησης και τα δύο παιδιά είπαν ότι είναι περήφανα που είναι μαθητές "επιχειρηματίες" και τόνισαν πως οι ίδιοι αλλά και η πλειοψηφία των συμμαθητών τους μοιράζονται το ίδιο όραμα, να δώσουν λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα με την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την έξυπνη χρήση της τεχνολογίας. "Με τις φρέσκιες ιδέες μας, την εργατικότητα και την κατάλληλη θεσμική στήριξη, εμείς οι νέοι είμαστε εκείνοι που θα "απογειώσουμε" την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα λύνοντας κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα", είπαν με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό η Αθηνά και ο Παναγιώτης. Τα λόγια των παιδιών γέμισαν το κοινό χαρά και αισιοδοξία και όλοι έσπευσαν να τους δώσουν θερμά συγχαρητήρια. Ζήτησαν μάλιστα από τους διοργανωτές να καθιερωθεί στα συνέδρια του Economist η συμμετοχή εφήβων "επιχειρηματιών" για να ακούγονται οι προβληματισμοί αλλά και οι λύσεις που προτείνουν οι νέοι που έχουν στα χέρια τους το μέλλον του κόσμου. Πολλοί μάλιστα ζήτησαν τα στοιχεία της Αθηνάς και του Παναγιώτη για να τους προτείνουν νέες ομιλίες και συνεργασίες.

"Η πρόσκληση να συμμετέχουμε εμείς τα παιδιά σε ένα τόσο σπουδαίο συνέδριο, δείχνει ότι η Ελλάδα δίνει τη σκυτάλη στη νέα γενιά και αυτό μας γεμίζει χαρά και δύναμη", είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης, με την Αθηνά να συμπληρώνει: "Εμείς οι νέοι, καλούμαστε να αναλάβουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Ως ηγέτες, αρπάζουμε τα ηνία που λέγονται επιχειρηματικότητα και προχωράμε στο άρμα του χρόνου. Δεν μπορώ με ακρίβεια να προβλέψω το μέλλον. Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι η ψηφιακή επανάσταση μας έδωσε ένα πολύτιμο σύμμαχο - την ψηφιακή τεχνολογία. Στο χέρι μας είναι να εφαρμόσουμε το επιχειρείν και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής".
2


"Από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό που έχουμε καταλάβει πως είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να το αναπτύξουμε περισσότερο είναι η προσαρμοστικότητα καθώς είναι το κλειδί της εξέλιξης και κατά συνέπεια το κλειδί του μέλλοντος. Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όσες εταιρίες και επιχειρήσεις κατάφεραν να προσαρμοστούν, ευδοκίμησαν και βρέθηκαν σε καλύτερη θέση. Για εμάς τα παιδιά η εξέλιξη της τεχνολογίας αποτελεί πρόκληση καθώς μας κάνει πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε όλα τα υγειονομικά, επιχειρηματικά και περιβαλλοντικά προβλήματα", επεσήμανε ο Παναγιώτης.

Όσο για τα εμπόδια που συναντούν οι νέοι στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, τα παιδιά ανέφεραν το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, επισημαίνοντας ότι έχουν θετικά βήματα προς την ψηφιοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών και την δημιουργία κινήτρων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Η Αθηνά είναι απόφοιτος του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και πρωτοετής φοιτήτρια στο Brown University - Η.Π.Α. και ο Παναγιώτης είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς και οι δύο με κατεύθυνση στα οικονομικά. Τα παιδιά ευχαρίστησαν θερμά τους διοργανωτές για τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που τους έδωσαν να μιλήσουν σε ένα τόσο σπουδαίο κοινό αλλά και το JA Greece, μέσω του οποίου προσκλήθηκαν στο συνέδριο και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST 15 Σεπ 2020 | 21:28

Τσίπρας: Ευκαιρία για κάποιους η πανδημία ώστε να επιβάλλουν ακραίες απόψεις στην οικονομία

Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας- Όλα όσα είπε για την πανδημία και την οικονομία - Μπηχτές για τα εξοπλιστικά

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ 15 Σεπ 2020 | 14:36

Η ανάλυση του Φρανσουά Ολάντ: Γιατί είναι επικίνδυνος ο Ερντογάν - Κόντρα με Γκάμπριελ στο συνέδριο του Economist

Κόντρα για την πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Άγκυρας. Ο Ερντογάν έχει ηγεμονικές βλέψεις σε ένα τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, δήλωσε ο Ολάντ

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ "ECONOMIST" 14 Σεπ 2020 | 17:05

Στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο ο Ζάεφ - Συνάντηση με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Στην Αθήνα για το συνέδριο του "Economist" ο Ζόραν Ζάεφ - Θα συναντηθεί με Κυρ. Μητσοτάκη και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 03 Σεπ 2020 | 20:12

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβάλλεται το συνέδριο - Ομόφωνα δεκτή η πρόταση Τσίπρα για "αναδιάταξη δυνάμεων"

Αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΓ 02 Σεπ 2020 | 18:17

Τσίπρας: Ζητά αναβολή του συνεδρίου - Όλες οι αλλαγές που προτείνει

Αλλαγές σε πρόσωπα και αναβολή του συνεδρίου λόγω κορονοϊού ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ 27 Αυγ 2020 | 09:39

ΗΠΑ: Προκαλεί ο αντιπρόεδρος Πενς και υπόσχεται "νόμο και τάξη" ενώ η χώρα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις κατά της βίας

Η χώρα συγκλονίζεται από νέες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που έφτασαν και σε αναβολή του ΝΒΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 10:40

Οργή Μηταράκη για κατοίκους στα Καμένα Βούρλα: "Ντροπή τους, άφησαν παιδιά χωρίς φαγητό"

Oι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση 100 ανήλικων προσφύγων - Θα κλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις 3:00. Τι διαμήνυσε ο Ν. Μηταράκης.

ΣΕ ΒΑΘΟΣ 20 ΜΕΤΡΩΝ 25 Σεπ 2020 | 10:30

Λακωνία: Εξουδετέρωσαν γερμανική νάρκη στο βυθό [βίντεο]

Κοινή επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας για την εξουδετέρωση της νάρκης που ήταν σε καλή κατάσταση.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ 25 Σεπ 2020 | 10:27

Καιρός - Έρχεται ψυχρό μέτωπο: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

Μέχρι που θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 25 Σεπ 2020 | 09:51

Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο κτηνίατρος που φροντίζει τα καθαρόαιμα άλογα του Σουλτάνου του Ομάν [εικόνες και βίντεο]

Η καταπληκτική ιστορία ενός Έλληνα κτηνίατρου που είναι και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουλτανάτο.

200 ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ 25 Σεπ 2020 | 09:49

Ζαχαράκη για καταλήψεις: Είναι ένα φαινόμενο που θα ατονήσει

"Η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δε μπορεί να είναι απάντηση" είπε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 25 Σεπ 2020 | 09:39

Κοτανίδου για ΜΕΘ: Υπάρχουν περίπου 40 κρεβάτια άδεια στην Αττική [βίντεο]

Υπάρχουν δέκα κριτήρια που δείχνουν εάν η κατάσταση είναι στο κόκκινο, είπε η Αναστασία Κοτανίδου.