
Στη σύλληψη πολύ γνωστού youtuber προχώρησαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης 6/2.
Συγκεκριμένα, ο "Hayate", ή γνωστός ως "Αρχηγός" κατηγορείται ότι από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά και νωρίτερα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος φέρεται να τους ανάγκαζε να πραγματοποιούν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.
Ειδικότερα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο "Hayate" προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.
Έτσι, κατόπιν καταγγελιών, το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας πήγαν στο σπίτι του στο Αιγάλεω, όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. "Εμπορία Ανθρώπων", 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. "Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων" και 333 Π.Κ. "Απειλή", με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. "Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά" λόγω αναπηρίας.
Κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ήταν παρόντα δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το πρωί της Τετάρτης.
Η υπόθεση με τον 42χρονο youtuber που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2023, με τις ίδιες κατηγορίες είχε συλληφθεί (και προφυλακιστεί) 42χρονος youtuber, ο οποίος προέβαινε, σε ζωντανή μετάδοση, σε κατ' εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.
Οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο το κύκλωμα των youtubers που με σκοπό το οικονομικό όφελος, κακοποιούσαν σε live στο YouTube άτομα με αναπηρία, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από τηλεθεατές.
Οι Αστυνομικοί είχαν κάνει έρευνα και σε άλλα κανάλια στο YouTube και μάζευαν στοιχεία για νέες συλλήψεις, αλλά και για να φτάσουν στον "Αρχηγό", όμως η έρευνα φαινομενικά είχε "παγώσει". Ωστόσο, αυτό ήταν που... καθησύχασε τον 35χρονο, ο οποίος μετά από λίγο καιρό επέστρεψε στη δράση του και εντέλει έπεσε στα χέρια των Αρχών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr