H σύλληψη και τα στοιχεία για Μαζιώτη-Παλαιοκώστα

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα συνελήφθη στο Βόλο. Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής γίνεται και στην Αθήνα.

H σύλληψη και τα στοιχεία για Μαζιώτη-Παλαιοκώστα

Συνελήφθη ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα σε διαμέρισμα περιοχής του Βόλου. Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με εισβολή σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού. Στο διαμέρισμα βρέθηκε μεγάλος αριθμός καλάζνικοφ,σφαίρες, χρήματα ,λάπτοπ. Επιχείρηση διεξάγεται και στην Αθήνα. Οι αρμόδιες αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του από την ανάλυση τηλεπικοινωνιών των τριών συνεργών του Χριστοδούλου, Τσιρώνη και Δραβίλα που είχαν συλληφθεί στη Νέα Αγχίαλο τον περασμένο Μαϊο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μαζί με τον καταζητούμενο ληστή του Διστόμου που φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα η οποία είναι σύντροφος του Πετρακάκου και αδελφή του γνωστού αντιεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου που είναι φυλακισμένος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το 2012 με θύμα τον πρώην γαμπρό της Βίκυς Μοσχολιού.

Στο σπίτι του Βόλου βρίσκονταν και δύο παιδιά 5 και 2,5 ετών τα οποία είναι παιδιά του Πετρακάκου και της αδελφής του Θεοφίλου. Η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες εδώ και ένα μήνα.

Ο Πετρακάκος και η σύντροφός του αδερφή του Θεοφίλου, συνελήφθησαν όταν βγήκαν απο την πολυκατοικία μαζί με τα δύο ανήλικα αγόρια και κατευθύνονταν προς ένα νοικιασμένο κλειστό φορτηγάκι.
Ο άλλος άνδρας, που είχε βοηθητικό ρόλο στην υπόθαλψη Πετρακάκου, επίσης στον δρόμο αφού βγήκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βόλο. Ο συγκεκριμένος άνδρας ηλικίας περίπου 28 χρόνων, φέρεται ως ενοικιαστής σπιτιού στο Μώλο Λαμίας, όπου έμεναν έως πρόσφατα ο Πετρακάκος, η σύντροφός του και τα παιδιά
Έρευνες εξελίσσονται στο διαμέρισμα της οδού Γαλλίας και σε μία αποθήκη στην οδό Καραμπατσάκη, που είχαν νοικιαστεί από την σύντροφο του Πετρακάκου με τα πραγματικά της στοιχεία. Προς στιγμήν έχουν βρεθεί ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, σφαίρες, χρήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
H σύλληψη και τα στοιχεία για Μαζιώτη-Παλαιοκώστα

Ο Γιώργος Πετρακάκος ξεκίνησε ως κλέφτης αυτοκινήτων του Β. Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και πέραν των ληστειών φέρεται ύποπτος για συμμετοχή σε ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Ο ληστής με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Ο Γιώργος Πετρακάκος, το 2002, ήταν ο «κηπουρός» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που προχωρούσε σε ληστείες για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του αλλά και «εχθρός της βίας», όπως δήλωνε στις απολογίες του ο 35χρονος καταζητούμενος. Είχε κατηγορηθεί για ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων, ενώ δήλωνε «κατ’ ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά».

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα». Αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον δήμο, ενώ η μητέρα του -απεβίωσε το 1997- εργαζόταν ως μέντιουμ.

Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ένας 35χρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής δικαστικού). Κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Μάλιστα ο Γ. Πετρακάκος μαζί με τον συγγενή του δικαστικού είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία fast food και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή με λεία 160 ευρώ. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορήθηκε για αγοραπωλησία μικρής ποσότητας χασίς.

Η απολογία του

Τότε στην απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέφερε: «Αποφάσισα να διαπράξω τις ληστείες μετά την απόλυσή μου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο τέλος Ιουλίου 2002. Μαζί με τον συνεργό μου (σ.σ.: τον συνομήλικό του, φοιτητή των ΤΕΙ) αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να κάνουμε τη ληστεία της Eurobank. Είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε τη ληστεία χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο που είχαμε αγοράσει από το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος που κάναμε τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν γιατί τότε εγώ δεν είχαν άλλους πόρους για να αντιμετωπίσω τα έξοδά μου καθώς και τις ανάγκες που είχα για ναρκωτικά. Ο φίλος μου δεν ήθελε να ζητάει λεφτά από το σπίτι του για να είναι ανεξάρτητος. Από τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιούσα για να εγχειριστεί ο στενός συγγενής μου ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Σε μία από τις ληστείες μάς είδε ο Τ.Β. (σ.σ.: ένας άλλος συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση), ο οποίος μας εκβίασε να του δώσουμε από 4.000 ευρώ ο καθένας για να μη μας καρφώσει ή για να μη "μας φάνε λάχανο". Τότε εγώ απευθύνθηκα σε έναν οικογενειακό φίλο (σ.σ.: εργαζόταν και αυτός σαν μέντιουμ και κατηγορήθηκε για την υπόθεση), του διηγήθηκα την ιστορία με τον εκβιασμό και αυτός μου είπε ότι έχει ένα πιστόλι Glock με το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε και άλλη ληστεία. Επρεπε όμως να του δώσουμε χρήματα αυτουνού και σε κάποιον άλλο με το ψευδώνυμο "Γεράκι"».

H σύλληψη και τα στοιχεία για Μαζιώτη-Παλαιοκώστα - εικόνα 2

Στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος συνεργός του Ν. Μαζιώτη περιέγραψε στους δικαστές περιστατικά ξυλοδαρμού του από συγκατηγορουμένους του στις ληστείες τραπεζών του 2002, για ζητήματα «μοιρασιάς» της λείας. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Επειδή είχα λευκό ποινικό μητρώο, μου ζητούσαν να φυλάω τα πράγματα των ληστειών στο σπίτι μου. Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας εις βάρος ανθρώπων. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει. Εκανα ό,τι έκανα επειδή είμαι χρήστης ηρωίνης και είναι γνωστό πόσα χρήματα χρειάζεται ένας ναρκομανής για να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του αυτή. Ομως ήθελα να φροντίζω και τον ασθενή συγγενή μου. Θέλω να μου αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Λίγους μήνες μετά την τότε αποφυλάκισή του ο Γ. Πετρακάκος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων. Μετά ήλθε η συνεργασία του με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και τον Ν. Μαζιώτη.

H σύλληψη και τα στοιχεία για Μαζιώτη-Παλαιοκώστα - εικόνα 3

Ο Γιώργος Πετρακάκος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες των ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που διαπράχθηκαν το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας, ο Νίκος Μαζιώτης και τουλάχιστον δύο ακόμη «γνωστά-άγνωστα» άτομα.

Ο Πετρακάκος ήταν ο άνθρωπος που το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά..

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αγχίαλο για τους ληστές του Διστόμου

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στη Ν.Αγχίαλο

Αυτός είναι ο ληστής που αυτοκτόνησε στην Αγχίαλο

Και η Πόλα Ρούπα στη μεζονέτα στην Αγχίαλο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 07 Ιαν 2022 | 07:02

Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με το 2 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Τετάρτης.