Συνελήφθησαν ναυτικοί για πρόκληση ρύπανσης στο Κερατσίνι

Το λιμενικό τμήμα Κερατσινίου συνέλαβε τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του φορτηγού πλοίου ICE GLACIER, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, για πρόκληση ρύπανσης.

sunelifthisan-nautikoi-gia-proklisi-rupansis-sto-keratsini
SHARE THIS
0
SHARES

Το λιμενικό τμήμα Κερατσινίου συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του φορτηγού πλοίου ICE GLACIER, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, μετά την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην περιοχή του Ικονίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.

Η ρύπανση είναι περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα και προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ''Ελευθέριος Βενιζέλος''. Όπως δήλωσε ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, έγινε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και κατόπιν στη θαλάσσια περιοχή.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την καταβολή εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Φωτό: Ευρωκίνηση
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook