X

Συνελήφθησαν Ρομά από τον Ασπρόπυργο στην Αιτωλοακαρνανία - Έψαχναν για θησαυρό με φτυάρια

Η αστυνομία θεώρησε ύποπτο ένα αυτοκίνητο και το σταμάτησε για έλεγχο ο οποίος αποκάλυψε σκαπτικά εργαλεία φτυάρια τσάπες γάντια κ.λπ.

Γράφει: TheToc team

Από τη Νέα Ζωή Ασπροπύργου έφθασαν στην Άνω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας τρεις Ρομά αναζητώντας αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με το thriasio.gr, στις 2 περίπου τα ξημερώματα η αστυνομία θεώρησε ύποπτο ένα αυτοκίνητο και το σταμάτησε για έλεγχο ο οποίος αποκάλυψε σκαπτικά εργαλεία φτυάρια τσάπες γάντια κ.λπ.

Ψάχνοντας οδηγήθηκαν στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στην Άνω Βασιλική. Εκεί βρήκαν ότι έξω από το εκκλησάκι δράστες είχαν σκάψει προφανώς αναζητώντας κάποιο θησαυρό.

Οι τρεις Ρομά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου ενώ κλήθηκε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος και επιβεβαίωσε τη λαθρανασκαφή όπως και το ότι η συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία μνημείων.

Οι δυο από τους δράστες διαμένουν στη Νέα Ζωή και ο τρίτος στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε Επίσης