Συνέχεια στο σήριαλ Κατσανέβα-Wikipedia

Στα δικαστήρια ο Θεόδωρος Κατσανέβας εναντίον της Wikipedia, για το ...όνειδος που τον κυνηγάει χρόνια τώρα - Σήμερα αναμένεται η απόφαση

sunexeia-sto-sirial-katsaneba-wikipedia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σήμερα θα ληφθεί απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο για την έκδοση προσωρινής διαταγής την οποία ζητά ο Θεόδωρος Κατσανέβας εναντίον της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.

Ενα από τα βασικά του επιχειρήματα είναι ότι ο χρήστης έχει «κλειδώσει» το όνομα του στην εγκυκλοπαίδεια

Ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος σήμερα του κόμματος Δραχμή - Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Θεόδωρος Κατσανέβας, δεν περιορίστηκε στην αγωγή αποζημιώσεως  που έχει ήδη καταθέσει αλλά οργίλος κατά του φερόμενου ως διαχειριστή προσέφυγε και στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας έχει προσφύγει εναντίον του χρήστη της Wikipedia, απαιτώντας να αφαιρεθεί από το λήμμα που σχετίζεται με το πρόσωπο του η αναφορά στην περιβόητη λέξη «όνειδος» με την οποία τον χαρακτήριζε σε ιδιόχειρη διαθήκη του, ο τότε πεθερός του, αείμνηστος, Ανδρέας Παπανδρέου.

Ζήτησε μάλιστα μέχρι τη συζήτηση της σχετικής του αίτησης, περίπου ένα μήνα από σήμερα, να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή να «κατέβει» από τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια κάθε «συκοφαντική και κατευθυνόμενη», όπως υποστηρίζει, αναφορά στο πρόσωπο του.

Διαρρηγνύει δε τα ιμάτια του ότι ο χαρακτηρισμός που τον ...κατατρέχει δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά συναισθήματα που έτρεφε για το πρόσωπο του ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ

Ενα από τα βασικά του επιχειρήματα είναι ότι ο χρήστης έχει «κλειδώσει» το όνομα του στην εγκυκλοπαίδεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τροποποιηθεί το βιογραφικό του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Για να καταδείξει μάλιστα τη «δολιότητα» υποστήριζε χθες στα δικαστήρια ότι ο χρήστης, μόλις πριν από μια ημέρα και ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων, προσέθεσε στο επίμαχο βιογραφικό  και την είδηση, που είχε παραλείψει, ότι το 2003, πάλι για το περίφημο «όνειδος» είχε καταδικάσει τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη σε χρηματική αποζημίωση.

Διαρρηγνύει δε τα ιμάτια του ότι ο χαρακτηρισμός που τον ...κατατρέχει δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά συναισθήματα που έτρεφε για το πρόσωπο του ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.«Στο Wikipedia δεν γράφουμε απόψεις», απαντά από την πλευρά του ο χρήστης της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας επισημαίνοντας ότι το λήμμα του κ. Κατσανέβα δεν είναι «κλειδωμένο» από τον διαχειριστή και πως είναι «ελεύθερο» για τροποποιήσεις.

«Δεν φέρουμε καμία ευθύνη» υποστήριξε στη δικαστική διαδικασία ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook